Ψωρίαση του προσώπου

Περιεχόμενα

Ψωρίαση του προσώπου

Δεν είναι η πιο συχνή θέση της ψωρίασης, αλλά ορισμένοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ψωρίαση στο πρόσωπο. Με μερικά απλά μέτρα, ωστόσο, τα σημάδια της ψωρίασης του προσώπου μπορούν να μειωθούν. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές.

av_eczema-psoriasis_visage_1x1_619_619

 

Τι είναι η ψωρίαση του προσώπου;

Η ψωρίαση προσώπου δεν είναι ο πιο κοινός τύπος. Σπάνια το πρόσωπο να είναι το μοναδικό σημείο της ψωρίασης. Τις περισσότερες φορές, η ψωρίαση του προσώπου είναι στην πραγματικότητα ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής που "ξεχειλίζει" στο μέτωπο. Αλλά αυτό δεν είναι συστηματικό: στα παιδιά, είναι πιο πιθανό να προσβάλλει τα βλέφαρα και το δέρμα γύρω από το στόμα. Στους ενήλικες, μπορεί επίσης να βρεθεί ανάμεσα στα φρύδια και στις ρινοπαρειακές πτυχές—πιο γνωστές ως γραμμές του χαμόγελου

Περιοχές ψωρίασης

Πώς να αναγνωρίσετε την ψωρίαση του προσώπου;

Η ψωρίαση προσώπου μπορεί να μοιάζει ή να συνδυάζεται με άλλες δερματικές παθήσεις. Η σμηγματορροϊκή ψωρίαση, για παράδειγμα, είναι ο συνδυασμός ψωρίασης και σμηγματορροϊκής δερματίτιδας. Προκαλείται από έναν μύκητα και εκδηλώνεται με κόκκινες κηλίδες και φολίδες, συχνότερα στις λιπαρές περιοχές του προσώπου.
Εμπιστευτείτε τον δερματολόγο σας, ο οποίος θα είναι σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή φύση της ψωρίασης του προσώπου σας και να σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Θεραπείες ψωρίασης

av_eczema-psoriasis_front_sourcils_1x1_619_619

Ελαχιστοποίηση της ψωρίασης του προσώπου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε την ψωρίαση του προσώπου λιγότερο ορατή.

Μακιγιάζ

Ξέρετε γιατί υπάρχουν τόσα πολλά πράσινα κονσίλερ εκεί έξω; Επειδή είναι το χρώμα που εξουδετερώνει το κόκκινο. Σε συνδυασμό με μια συμπαγή κρέμα βάσης, είναι ιδανικό ως καμουφλάζ της ψωρίασης του προσώπου. Για να αποφύγετε την επιδείνωση των βλαβών, είναι σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία.
Αυτές οι τεχνικές καμουφλάζ, γνωστές και ως «ιατρικό ή θεραπευτικό μακιγιάζ», είναι πολύ χρήσιμες για τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες, για να ενισχύσουν την εικόνα τους για τον εαυτό τους. Αλλά να θυμάστε ότι αυτό το είδος διόρθωσης γίνεται μόνο σε κηλίδες ψωρίασης. Δύο σημαντικά βήματα: ενυδατώστε το πρόσωπο και τις κηλίδες ψωρίασης με μια κρέμα για ευαίσθητο δέρμα λίγο πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ και, το βράδυ, ολοκληρώστε με την αφαίρεση του μακιγιάζ με μια λοσιόν, η οποία εφαρμόζεται με τις άκρες των δακτύλων, ακολουθούμενη από την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας.

Ο ήλιος

Ενώ ο άνεμος και το κρύο τείνουν να ενθαρρύνουν την ψωρίαση του προσώπου, ο ήλιος μπορεί να της κάνει καλό. Εάν εκτίθεστε στον ήλιο σταδιακά και με μέτρο και εάν προστατεύετε καλά το δέρμα σας, οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή του δέρματος και να ελαχιστοποιήσουν τις πλάκες. Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Ήλιος και ψωρίαση

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Η ψωρίαση του προσώπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Το ξηρό δέρμα αποτελεί συχνά πρόσφορο έδαφος για την ψωρίαση και ιδιαίτερα για την ψωρίαση του προσώπου, ιδίως το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Αυτό οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες που προκαλούν ξηροδερμία όταν βρίσκεστε έξω, όπως ο αέρας και το κρύο. Μπορεί επίσης να αντιδράσει σε ξαφνικές αλλαγές της θερμοκρασίας, καθώς οποιοδήποτε ερέθισμα μπορεί να προκαλέσει έξαρση της ψωρίασης.
Για να το αποφύγετε αυτό, δεν χρειάζεται να τυλίγετε το πρόσωπό σας! Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την ψωρίαση είναι να ενυδατώνεστε.

Βέλτιστες πρακτικές για την ψωρίαση του προσώπου

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας και να αφαιρείτε το μακιγιάζ, πρωί και βράδυ. Χρησιμοποιήστε προϊόντα προσαρμοσμένα στην ψωρίαση προσώπου. Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να μην περιέχουν σαπούνι και να είναι απαλά. Επιλέξτε λοσιόν ή ζελ που μπορούν να εφαρμοστούν με τις άκρες των δακτύλων για να αποφύγετε την τριβή που προκαλείται με τα βαμβακερά επιθέματα, τα οποία μπορεί να είναι πολύ επιθετικά στο δέρμα. Ολοκληρώστε με έναν ψεκασμό καταπραϋντικού και αντιερεθιστικού ιαματικού νερού για να μαλακώσει το δέρμα. Για να ενυδατώσετε το ευαίσθητο δέρμα σας, επιλέξτε μαλακτικά που σχηματίζουν ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια στις βλάβες του δέρματος. Εφαρμόστε τα απαλά και τακτικά και η επιδερμίδα σας θα σας ευχαριστεί!

Επιστροφή στην κορυφή