Υδροθεραπεία για έκζεμα και ψωρίαση

Περιεχόμενα

Υδροθεραπεία για έκζεμα και ψωρίαση

Η υδροθεραπεία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την παροχή διαρκούς ανακούφισης από τον κνησμό και το σφίξιμο. Εξατομικευμένες θεραπείες προσαρμοσμένες στο έκζεμα ή την ψωρίαση, υπό ιατρική επίβλεψη, θα χαρίσουν νέα επίπεδα άνεσης στο δέρμα σας.

av_instit-sensicure5-hdrvb_1x1 472x472

Γιατί να ακολουθήσετε την υδροθεραπεία για το έκζεμα και την ψωρίαση;

Το δέρμα σας έχει φαγούρα, τραβάει και είναι πολύ ξηρό; Σας κάνει να υποφέρετε σε καθημερινή βάση ή κατά περιόδους; Η υδροθεραπεία είναι αναμφίβολα μια λύση προσαρμοσμένη στην κατάστασή σας. Είτε πάσχετε από ατοπικό έκζεμα είτε από ψωρίαση, αυτή η παραμονή σε ένα καταπραϋντικό περιβάλλον θα βοηθήσει το δέρμα σας να αναδομήσει την αυτοάμυνά του.

Ατοπικό έκζεμα

Ψωρίαση

Έκζεμα και ψωρίαση: τα οφέλη της υδροθεραπείας Avène

Η υδροθεραπεία Avène αποτελείται από μια σειρά θερμικών θεραπειών και ειδικών ενυδατικών θεραπειών που στοχεύουν στα συμπτώματα του εκζέματος και της ψωρίασης. Στόχος είναι η άμεση και μακροχρόνια ανακούφιση των φλεγμονωδών και ερεθισμένων περιοχών, καθώς και του κνησμώδους δέρματος στο σώμα, το πρόσωπο ή/και το τριχωτό της κεφαλής. Η ανακούφιση γίνεται αισθητή κατά τη διάρκεια της παραμονής σας, αλλά, πάνω απ' όλα, διαρκεί για μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Οι θεραπείες παρέχουν βασική φροντίδα που επανορθώνει το δέρμα και, κυρίως, αποκαθιστά την ικανότητά του να αμύνεται και να διατηρεί επαρκή υγρασία. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθυστερήσετε ή ακόμη και να αποτρέψετε τις φλεγμονώδεις εξάρσεις.

Παιδική υδροθεραπείαΥδροθεραπεία ενηλίκωνΨωρίαση

av_instit-sensicure8-shower-hdrvb-square 472x472

«Οι άνθρωποι την κοιτούσαν σαν να ήταν κάτι το μη φυσιολογικό. Τώρα, όταν συναντά ανθρώπους που δεν γνωρίζει, δεν ανησυχεί για το τι μπορεί να σκεφτούν για το δέρμα της».

Rooksanaμητέρα της Alisha (15 ετών) Durban, Νότια Αφρική
av_instit-hydrotherapy-treatment-bath-kid-hdrvb-square

Τα παιδιά επίσης μπορούν να επωφεληθούν από την υδροθεραπεία της Avène

Από την ηλικία των 3 μηνών, τα παιδιά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την υδροθεραπεία, συνοδευόμενα από έναν συγγενή, γονέα, τον παππού ή τη γιαγιά. Το έκζεμα προσβάλλει μεγάλο αριθμό παιδιών, ενώ η ψωρίαση είναι λιγότερο συχνή σε αυτή τη δημογραφική ομάδα. Όποια και αν είναι η πάθηση, τα επηρεάζει και τα κάνει να υποφέρουν όσο και οι ενήλικες. Έτσι, χωρίς δισταγμό! Ειδικά επειδή η υδροθεραπεία Avène είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Ο γιατρός του spa θα του συνταγογραφήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υδροθεραπειών και εργαστηρίων εκπαίδευσης για την υγεία του δέρματος και θα μάθει πώς να διαχειρίζεται καλύτερα την κατάστασή του σε καθημερινή βάση. Σαν να μην έφτανε αυτό... μπορείτε να έρθετε σε επαφή με άλλα παιδιά – και γονείς – που περνούν την ίδια κατάσταση.

Πώς να προετοιμαστείτε για μια διαμονή σε spa υδροθεραπείας;

Για να διασφαλίσετε ότι η διαμονή σας ή η διαμονή του παιδιού σας θα κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε κάποιες οδηγίες. Πρώτα απ' όλα, στην περίπτωση του εκζέματος και της ψωρίασης, η θεραπεία spa πρέπει να συνταγογραφηθεί από τον παθολόγο, τον παιδίατρο ή τον δερματολόγο σας, εάν θέλετε να αποζημιωθείτε για το κόστος της. Θα λάβετε ένα αίτημα αποζημίωσης που πρέπει να αποσταλεί στο ταμείο ασφάλισής σας. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το spa για να κλείσετε ραντεβού με έναν γιατρό του spa κατά την άφιξή σας εκεί. Αυτός ο γιατρός είναι που, σύμφωνα με τον ιατρικό σας φάκελο και την εξέταση της υγείας σας, θα καταρτίσει τον κατάλογο με τις πιο κατάλληλες θεραπείες.

AV_instit-doctor-skin-patient-hd 472x472
av_instit-sensicure7-local-pulverization-hdrvb-square 472x472

 

Έκζεμα και ψωρίαση: νερό που καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα

Το νερό της ιαματικής πηγής της Avène έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιερεθιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για το δέρμα που είναι επιρρεπές σε ατοπίες και ψωρίαση. Οι θεραπείες που παρέχονται κατά τη διάρκεια της διαμονής στο spa ανακουφίζουν απαλά το δέρμα. Χάρη στις θεραπείες υδροθεραπείας που προσαρμόζονται σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, το δέρμα επωφελείται από την εξισορρόπηση που τόσο πολύ χρειάζεται.

  • <span class="ezstring-field">av_instit-postcancer-hydrotherapy-body-wrapping-hdrvb-square 368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_instit-postcancer-hydrotherapy-hair-massage-hdrvb 367x460</span>

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Υπάρχει κάποια συμβουλή για τον κνησμό σε περίπτωση φλεγμονώδους επεισοδίου; Κομπρέσες εμποτισμένες με ιαματικό νερό της Avène που εφαρμόζονται στις βλάβες.

 

Υδροθεραπεία για ενήλικες: Θεραπείες με νερό για όλους τους τύπους δέρματος με κνησμό

 

 

Υδροθεραπεία: εργαστήρια για να μάθετε τα πάντα γύρω από το έκζεμα και την ψωρίαση

Για να διαχειριστείτε το ατοπικό έκζεμα ή την ψωρίαση όσο το δυνατόν καλύτερα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε καλά την πάθησή σας. Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας spa, τα εργαστήρια σας δίνουν τη δυνατότητα να μάθετε πώς λειτουργεί το δέρμα, να ανακαλύψετε τις σωστές πρακτικές για να το καταπραΰνετε σε καθημερινή βάση και να περιορίσετε τις εξάρσεις...

av_eczema-psoriasis_ateliers_1x1_v1 472x472
AV_baby-strategy_dermatologue 472x472

Έκζεμα και ψωρίαση: ειδικές θεραπείες για βρέφη

Τα βρέφη μπορούν να ακολουθήσουν μια θεραπεία υδροθεραπείας, όπως ακριβώς και οι ενήλικες. Στην πραγματικότητα, όμως, οι θεραπείες προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία τους και πραγματοποιούνται με τη συνοδεία ενός γονέα. Ειδικότερα, τα μωρά μπορούν να επωφεληθούν από την υδροθεραπεία ξεκινώντας από την ηλικία των 3 μηνών. Σε αυτή την περίπτωση, πραγματοποιούνται λουτρά με μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις και ηρεμιστικές επιδράσεις δύο φορές την ημέρα. Έτσι ώστε το δέρμα τους να τα αφήσει επιτέλους ήσυχα!

 

Παιδική υδροθεραπεία: Πώς πραγματοποιούνται οι θεραπείες;

Και πώς λειτουργούν στην πράξη; Γι' αυτό είμαστε εδώ.

Όχι. Οι θεραπείες spa προορίζονται να έχουν παρατεταμένη ευεργετική δράση κατά τη διάρκεια των μηνών μετά τη συνεδρία σας. Η ποιότητα ζωής βελτιώνεται σημαντικά έξι μήνες μετά τη θεραπεία για χρόνιες δερματικές παθήσεις.

Για την ίδια πάθηση, για παράδειγμα έκζεμα ή ψωρίαση, ένας ασθενής μπορεί να επωφεληθεί μόνο από μία θεραπεία υδροθεραπείας κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος, από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο.

Ναι, μπορούν. Τα παιδιά από την ηλικία των 3 μηνών που πάσχουν από μία από τις παθήσεις του καταλόγου που έχει καταρτιστεί από το σύστημα ασφάλισης υγείας μπορούν να επωφεληθούν από την υδροθεραπεία, συνοδευόμενα από έναν από τους γονείς τους. Αυτό ισχύει για τα παιδιά που πάσχουν από έκζεμα ή ψωρίαση.

Η υδροθεραπεία διαρκεί 18 συνεχόμενες ημέρες. Μια θεραπεία που διακόπτεται δεν αποζημιώνεται από την ασφάλιση υγείας, εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας ή για ιατρικούς λόγους.

Οι λύσεις μας για το ατοπικό δέρμα

Προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα με τη φαγούρα στο δέρμα σας.
av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Σειρά XeraCalm A.D

Το λατρεύω, δεν έχω πλέον κοκκινίλες, κνησμό ή αλλεργίες. Το δέρμα μου είναι απαλό. Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας κατά του κνησμού
Επιστροφή στην κορυφή