Πώς αντιμετωπίζεται η ψωρίαση;

Περιεχόμενα

Πώς αντιμετωπίζεται η ψωρίαση;

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, απρόβλεπτη και δύσκολη πάθηση. Αλλά είναι δυνατόν να ανακουφιστεί ο κνησμός και η ξηρότητα του δέρματος, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποτροπής. Εν ολίγοις, μπορούμε να ελέγξουμε και να περιορίσουμε τις εξάρσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις λύσεις που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας!

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1 472x472

 

Μια θεραπεία προσαρμοσμένη στη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ψωρίαση

Κάθε ασθενής έχει τη δική του θεραπεία, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με διάφορα κριτήρια: τη σοβαρότητα της πάθησης, την περιοχή που έχει προσβληθεί, τον τρόπο ζωής και τον αντίκτυπο της νόσου στην καθημερινή του ζωή. Ορισμένες αντενδείξεις και το οικογενειακό ιστορικό μπορεί επίσης να επηρεάσουν την επιλογή της θεραπευτικής στρατηγικής. Επομένως, η σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό σας είναι απαραίτητη. Αυτή η εξατομίκευση της θεραπείας είναι απαραίτητη για την καλύτερη δυνατή ανακούφιση της ψωρίασης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας.

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

"Η θεραπευτική αντιμετώπιση βασίζεται στη χρήση τοπικών θεραπειών σε ήπιες και ελαφρώς εξουθενωτικές μορφές, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με [φάρμακα] που προορίζονται για μέτριες και σοβαρές μορφές".

 www.dermato-info.fr, Γαλλική Εταιρεία Δερματολογίας

 

Συμπληρωματικές προσεγγίσεις για τη θεραπεία της ψωρίασης

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ψωρίασης είναι η αποφυγή των παραγόντων που την πυροδοτούν: ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να είναι ο ήλιος, το άγχος κ.λπ. Ο δερματολόγος σας θα σας προσφέρει εναλλασσόμενες φάσεις θεραπείας έξαρσης και ελαφρύτερης θεραπείας συντήρησης. Στη φάση της έξαρσης, χορηγούνται τοπικές θεραπείες: δερμοκορτικοειδή ή/και ανάλογα της βιταμίνης D3. Σε περίπτωση ανθεκτικότητας στα τελευταία, χρησιμοποιούνται γενικά φάρμακα (ρετινοειδή, μεθοτρεξάτη, κυκλοσπορίνη, απρεμιλάστη). Η φωτοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη λεύκανση των δερματικών βλαβών. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα για δύο μήνες. Το κατάλληλο μακιγιάζ, οι θεραπείες spa, οι τακτικές ιατρικές παρακολουθήσεις, η ψυχολογική φροντίδα και η χαλάρωση βελτιώνουν επίσης την εμπειρία της νόσου.

Υδροθεραπεία για έκζεμα και ψωρίαση

av_instit-doctor-skin-patient-hdrvb-square 472*472

Σε ποιες περιπτώσεις ταιριάζουν τα προϊόντα ενυδάτωσης;

Μαλακτικά για να μαλακώσουν και να περιποιηθούν το δέρμα σας.

Τα μαλακτικά μειώνουν την ξηρότητα του δέρματος (ξηροδερμία), καταπραΰνουν τη φλεγμονή και ηρεμούν τη φαγούρα (κνησμό) σας. Είναι πολύ χρήσιμα για ασθενείς, οι παθήσεις των οποίων ξηραίνουν το δέρμα (από του στόματος ρετινοειδή και θεραπεία PUVA).

Αυτές οι ενυδατικές κρέμες χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των εξάρσεων σε συνδυασμό με τοπικές θεραπείες. Αυτά τα μαλακτικά θα πρέπει να εφαρμόζονται σε καθημερινή βάση για την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στη θεραπεία της ψωρίασης! 

Κανόνες ενυδάτωσης

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αντιμετωπίστε σωστά την ψωρίαση του παιδιού σας 

Αν και είναι σπάνιο, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν ψωρίαση. Είναι σημαντικό να αποτρέψετε την ξήρανση του δέρματος του παιδιού σας με απαλή και τακτική ενυδάτωση. Επιλέξτε ζελ χωρίς σαπούνι και προϊόντα με ουδέτερο pH. Αυτά σέβονται το υδρολιπιδικό φιλμ και ξηραίνουν την επιδερμίδα. Μια άλλη συμβουλή είναι να βεβαιωθείτε ότι το νερό στο ντους ή στο μπάνιο του παιδιού σας είναι χλιαρό. Το ζεστό νερό εντείνει την ξηρότητα του δέρματος και ενεργοποιεί τη φλεγμονή, και επομένως την ψωρίαση. Συνιστάται επίσης ψυχολογική υποστήριξη για τα παιδιά ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην ψυχολογία τους.

Ψωρίαση στα παιδιά

av_xeracalm_lipid-replenishing-cleansing-oil_7_post_3282770146790_ld_1-1 472x472

Κρύο, ήλιος... συμβουλές για ανθεκτικό δέρμα!

Για την προστασία του δέρματός σας από τους εξωτερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες:

  • Περιορίστε τον χρόνο που περνάτε στο ντους σε 5-10 λεπτά. Αν το νερό είναι πολύ σκληρό, θα ξηράνει το δέρμα, γι' αυτό χρησιμοποιήστε ήπια προϊόντα υγιεινής χωρίς σαπούνι.
  • Μετά το ντους, εφαρμόστε ένα μαλακτικό προϊόν. Επιλέξτε προϊόντα ενυδάτωσης χωρίς άρωμα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για ευαίσθητο δέρμα.
  •  Ο ήλιος μπορεί να είναι ευεργετικός, αλλά μπορεί επίσης να είναι και επιβλαβής. Η εφαρμογή μιας αντηλιακής κρέμας θα προστατεύσει επίσης το δέρμα σας, ειδικά αν η ψωρίαση επηρεάζει το πρόσωπό σας. 

Συμβουλές φροντίδας και κατά του κνησμού

Ήλιος και ψωρίαση

Επιστροφή στην κορυφή