Ψωρίαση των γεννητικών οργάνων

Περιεχόμενα

Ψωρίαση των γεννητικών οργάνων

Η ψωρίαση μπορεί να επηρεάσει όλα τα μέρη του σώματός μας. Η ευαίσθητη περιοχή μας δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, αφού μπορεί προσβληθεί και η περιοχή των γεννητικών οργάνων (και σπανιότερα η πτυχή μεταξύ των γλουτών). Ανησυχείτε; Μη διστάσετε να μιλήσετε με τον δερματολόγο ή τον γυναικολόγο σας. Αυτός θα σας καθησυχάσει και θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές και θεραπείες.

av_eczema-psoriasis_psoriasis-genital_1x1_619_619

 

Ψωρίαση των γεννητικών οργάνων: συμπτώματα

Συνήθως δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για την ψωρίαση των γεννητικών οργάνων, επειδή επηρεάζει ένα ευαίσθητο μέρος του σώματός μας. Ωστόσο, δεν είναι σπάνια ως πάθηση. Εμφανίζεται στους μισούς άνδρες με ψωρίαση του δέρματος και στο ένα-τρίτο των γυναικών. Αυτός ο τύπος ψωρίασης εμφανίζεται ως κόκκινες κηλίδες με καθορισμένες άκρες. Ωστόσο, λόγω της τοπικής υγρασίας του δέρματος, οι φολίδες που εντοπίζονται συνήθως στο υπόλοιπο δέρμα του σώματος απουσιάζουν. Από την άλλη, ο κνησμός είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Επομένως, είναι καλύτερο να προλάβετε αυτόν τον κνησμό.

Συμβουλές κατά της φαγούρας.

Πού εμφανίζεται η ψωρίαση των γεννητικών οργάνων;

Λόγω της θέσης της, η ψωρίαση των γεννητικών οργάνων εγείρει ορισμένα ερωτήματα

Στις γυναίκες...

Οι κόκκινες κηλίδες επηρεάζουν συχνότερα τις τριχωτές περιοχές. Αυτό σημαίνει την ηβική περιοχή και τα μεγάλα χείλη του αιδοίου. Οι γυναίκες μπορούν επίσης να προσβληθούν συχνά από τη λεγόμενη «αντίστροφη» ψωρίαση, γνωστή και ως πτυχωτή ψωρίαση. Αυτή η ψωρίαση προσβάλλει τις πτυχές της βουβωνικής χώρας, το άνω μέρος των μηρών ή την αύλακα μεταξύ των γλουτών (ψωρίαση των άνω γεννητικών οργάνων).

...και στους άνδρες

Η ψωρίαση των γεννητικών οργάνων εμφανίζεται στη βάλανο, το δέρμα του πέους ή στο όσχεο, το δέρμα που περιβάλλει τους όρχεις. Όπως και στις γυναίκες, η μεσογλουτιαία σχισμή (ψωρίαση των άνω γεννητικών οργάνων) προσβάλλεται επίσης συχνά.

 

Ψωρίαση των γεννητικών οργάνων: μη φοβάστε να μιλήσετε γι' αυτήν

Είναι πάντα καλό να θυμάστε ότι η ψωρίαση των γεννητικών οργάνων δεν είναι μεταδοτική. Αλλά λόγω της ευαίσθητης περιοχής που επηρεάζει, είναι συχνά ένα θέμα ταμπού. Μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής του ατόμου και να γίνει πιο αισθητή κατά τη διάρκεια της επαφής. Με τον φόβο να δείξει κανείς τον εαυτό του στον άλλον... ο ψυχολογικός αντίκτυπος είναι πραγματικός. Μη διστάσετε να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας. Και μη φοβηθείτε να θέσετε το θέμα στο γιατρό σας, τον γυναικολόγο σας ή τον δερματολόγο σας. Αυτός μπορεί να σας καθησυχάσει και να σας κατευθύνει προς την κατάλληλη θεραπεία.

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1_619_619

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Στην καθημερινή ζωή, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε τις σωστές συνήθειες

Το ξύσιμο, τα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης ή η χρήση στενών ρούχων μπορεί να οδηγήσουν στο φαινόμενο Koebner. Εν ολίγοις: επιδείνωση ή διατήρηση της ψωρίασης μέσω τριβής ή ερεθισμού.
Ας ξεκινήσουμε με το πλύσιμο. Αποφύγετε τα απορρυπαντικά προϊόντα. Οι εξαιρετικά πλούσιες στερεές πλάκες καθαρισμού, τα ζελ καθαρισμού για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής ή ένα λάδι καθαρισμού, μπορούν να περιορίσουν την ξήρανση του δέρματος και των βλεννογόνων. Για να περιορίσετε την τοπική υγρασία, στεγνώστε την περιοχή προσεκτικά, χτυπώντας και όχι τρίβοντας. Και γιατί να μη χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών σε μέτρια θερμοκρασία;
Μια άλλη συμβουλή: μην επιλέγετε εσώρουχα που εφαρμόζουν πολύ στενά και αποφύγετε τα συνθετικά εσώρουχα, τα οποία έχουν την ενοχλητική τάση να συγκρατούν τον ιδρώτα. Επιλέξτε τα βαμβακερά.

 

AV_Cicalfate_Repairing protective cream 40ml_4_social_post_HD_619_619

Βέλτιστες πρακτικές για τη θεραπεία της ψωρίασης των γεννητικών οργάνων

Λόγω της λεπτότητας και της ευαισθησίας του δέρματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, οι θεραπείες θα πρέπει να προσαρμόζονται. Σε πρώτη φάση, ο δερματολόγος σας μπορεί να συνταγογραφήσει τοπικές θεραπείες με δερμοκορτικοειδή ή/και παράγωγα της βιταμίνης D. Αλλά προσέξτε, αυτά μπορεί να είναι ερεθιστικά για τους βλεννογόνους. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ξηραντικό επανορθωτικό σπρέι και μια προστατευτική επανορθωτική κρέμα με χαλκό και ψευδάργυρο (Cicalfate+) μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα σας. 
Στη συνέχεια, η τοπική ενυδάτωση θα μειώσει τον κνησμό ή το αίσθημα καύσου. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό προϊόν φροντίδας. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγετε τις υπερβολικά λιπαρές μορφές, όπως οι αλοιφές, οι οποίες τείνουν να επιτείνουν την αλλοίωση. 

Θεραπείες ψωρίασης

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για την ψωρίαση της ευαίσθητης περιοχής

Προϊόντα Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για την καταπράυνση της ψωρίασης των γεννητικών οργάνων

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Cicalfate+ Ξηραντικό Επανορθωτικό Σπρέι

Επανορθώνει - Στεγνώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα

Cicalfate+ Επανορθωτική Προστατευτική...

Καταπραΰνει - Επανορθώνει - Καθαρίζει - Εξυγιαίνει

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Επιστροφή στην κορυφή