Ζώντας με έκζεμα και ψωρίαση – Ενήλικες

Περιεχόμενα

Ζώντας με έκζεμα και ψωρίαση – Ενήλικες

Ακατάσχετη φαγούρα, φλεγμονή, δυσφορία... Το δέρμα σας δεν σας αφήνει σε ησυχία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι δραστηριότητες και η κοινωνική σας ζωή, επειδή μια δερματική πάθηση όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές λύσεις για να ανακουφιστείτε και να ηρεμήσετε καθημερινά.

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_froid_1x1

Έκζεμα και ψωρίαση: χρησιμοποιώντας το κρύο για την καταπολέμηση του κνησμού

Ο κνησμός, δηλαδή η φαγούρα, είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα του εκζέματος και συχνά της ψωρίασης. Μεταξύ των λύσεων για τη μείωση της έντασης του κνησμού, η εφαρμογή κρύου έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Για παράδειγμα, λεία βότσαλα μπορούν να εφαρμοστούν στη φαγούρα αφού αποθηκευτούν στο ψυγείο για να καταπολεμήσουν την ανάγκη για ξύσιμο. Για περισσότερες συμβουλές, ανατρέξτε στη σελίδα μας με τις συμβουλές φροντίδας και καταπολέμησης της φαγούρας.

Έκζεμα και ψωρίαση: ιατρικό μακιγιάζ για διόρθωση και ενίσχυση

Ξεφλούδισμα με ή χωρίς υπερευαισθησία και ερυθρότητα... Στην περίπτωση του εκζέματος και της ψωρίασης, υπάρχουν ιατρικές λύσεις για το μακιγιάζ. Τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να είναι ανεκτά και από τα πιο ευαίσθητα δέρματα και οι προσαρμοσμένες τεχνικές σάς επιτρέπουν να διορθώσετε και να ανακουφίσετε την επιδερμίδα σας. Ανακαλύψτε όλες τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας για να καμουφλάρετε τις ατέλειες της επιδερμίδας σας, σεβόμενοι παράλληλα την ισορροπία της.

Ψωρίαση του προσώπου

Έκζεμα στο πρόσωπο και τον λαιμό

Ενήλικες: υδροθεραπεία για έκζεμα και ψωρίαση

av_eczema-psoriasis_maquillage-medical_1x1

Ακόμη και το καλοκαίρι, φορούσα ζακέτες. Προτιμούσα να είμαι ζεστή παρά να δείχνω τα αντιβράχιά μου.

Carole

Θεραπευτική εκπαίδευση για να ζήσετε καλύτερα με την πάθηση

Το έκζεμα και η ψωρίαση είναι δερματικές παθήσεις που μπορεί να είναι πολύ ορατές. Οι κοκκινωπές, υγρές βλάβες ή οι φολιδωτές κηλίδες είναι ορατές στους άλλους. Αυτό έχει ισχυρό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση, καθώς και στις κοινωνικές σχέσεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι δύσκολο να μην αισθάνεστε ότι σας ελέγχουν και σας κρίνουν... Γνωρίζοντας περισσότερα για την πάθησή σας, έχετε τα εργαλεία για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί και να ζήσετε καλύτερα με αυτήν. Για τον σκοπό αυτό, η θεραπευτική εκπαίδευση, η οποία παρέχεται από επαγγελματίες της υγείας του δέρματος, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Περιλαμβάνει επίσης συμβουλές για το πώς να καταπραΰνετε και να βελτιώνετε την κατάσταση του δέρματος και, επομένως, την ποιότητα ζωής γενικότερα, σε καθημερινή βάση και μακροπρόθεσμα.

Έκζεμα και ψωρίαση: όταν το δέρμα προκαλεί φαγούρα

Ενήλικες: Υδροθεραπεία για έκζεμα και ψωρίαση

Έκζεμα και ψωρίαση: μπορείτε να ξύσετε μια περιοχή χωρίς να προκαλέσετε βλάβη στο δέρμα

Κατά τη διάρκεια των εξάρσεων, και μερικές φορές ακόμη και σε ύφεση, είναι αδύνατο να αντισταθείτε στον κνησμό του εκζέματος και μερικές φορές της ψωρίασης. Αυτή η αντίδραση είναι φυσιολογική. Αλλά για να αποφύγετε να βλάψετε το δέρμα και να υποφέρετε ακόμη περισσότερο, υπάρχουν τρόποι να παρακάμψετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα αξεσουάρ και ανακουφίζοντας την ανάγκη για ξύσιμο. Η χρήση ενός ρολού μασάζ με στρογγυλεμένο σχήμα είναι μια καλή επιλογή, για παράδειγμα. Μια άλλη μέθοδος είναι να ξύσετε... κάτι άλλο. Μπορείτε να ξύσετε τη μαλακή πλευρά του velcro όσο δυνατά θέλετε.

Ψωρίαση και έκζεμα σε ενήλικες: οι συμβουλές μας για φροντίδα και καταπολέμηση του κνησμού

av_eczema-psoriasis_demangeaisons_roulette-massage_1x1_v2

Έκζεμα και ψωρίαση: πώς να εφαρμόσετε μαλακτικό σε πολύ ξηρό δέρμα;

 

av_eczema-psoriasis_femme_jambe_serviette_1x1_v2

Έκζεμα και ψωρίαση: καθημερινή υγιεινή

Η υιοθέτηση καλών συνηθειών υγιεινής κάθε μέρα θα βοηθήσει το πολύ ξηρό και αντιδραστικό δέρμα να γίνει πιο άνετο. Η επιλογή προϊόντων χωρίς απορρυπαντικά, το απαλό πλύσιμο στο χέρι με ζεστό νερό και το στέγνωμα με ταμπονάρισμα είναι όλες αποδεδειγμένες μέθοδοι για την αποκατάσταση της ηρεμίας τους δέρματος και μιας πιο εύκολης καθημερινότητας. Και μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ένα κατάλληλο μαλακτικό σε ελαφρώς υγρό δέρμα. Βρείτε όλες τις συμβουλές μας στη σελίδα μας για τη σωστή υγιεινή.

Ζώντας με έκζεμα και ψωρίαση - Ενήλικες - Κατάλληλη υγιεινή

Φιλικές, συμβουλές του ειδικού

Για να επωφεληθείτε από την αίσθηση φρεσκάδας που σας επιτρέπει να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα, ψεκάστε λίγο ιαματικό νερό Avène. Σε κομπρέσες, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο καταπραϋντικό.

Ψωρίαση και έκζεμα σε ενήλικες: οι συμβουλές μας για φροντίδα και καταπολέμηση του κνησμού

Έκζεμα και ψωρίαση: μέτρα στο σπίτι

Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση εξάρσεων εκζέματος και ψωρίασης. Επομένως, μπορείτε να αναλάβετε δράση εφαρμόζοντας μερικά απλά μέτρα στο σπίτι. Αερίζετε το σπίτι καθημερινά για να απομακρύνετε τους ρύπους εσωτερικού χώρου, όπως μούχλα, μικρόβια και σωματίδια από προϊόντα καθαρισμού... Όσον αφορά τα ρούχα, δεν χρειάζονται δύο κύκλοι ξεβγάλματος, απλώς θυμηθείτε να γεμίζετε λιγότερο τον κάδο και να μειώνετε την ποσότητα του απορρυπαντικού υγρού. Αν το κάνετε αυτό, το πλυντήριο θα είναι σε θέση να απομακρύνει όλα τα υπολείμματα του απορρυπαντικού υγρού.

av_eczema-psoriasis_femme_fenetre_environnement_1x1_v2 472x472
av_eczema-psoriasis_antistress_1x1

 

Μέθοδοι κατά του στρες για το έκζεμα και την ψωρίαση

Η εξάσκηση της γιόγκα ή του διαλογισμού μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από έκζεμα ή ψωρίαση. Αυτές οι μέθοδοι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τον ύπνο, αλλά και ότι μειώνουν το άγχος και το στρες που συχνά συνδέονται με αυτές τις καταστάσεις.

Ψεύτικες ειδήσεις; Γι' αυτό είμαστε εδώ.

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι κακό να έχετε έναν τριχωτό φίλο αν έχετε έκζεμα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται, όπως το τακτικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, ο ξεχωριστός ύπνος και το βούρτσισμα του κατοικίδιου ζώου σας έξω από το σπίτι.

Αν και το άγχος δεν είναι ποτέ ο μοναδικός ένοχος όταν πρόκειται για το έκζεμα, υπάρχει συχνά μια σχέση μεταξύ των αγχωτικών γεγονότων και των εξάρσεων.

Όχι, η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική—ούτε με το άγγιγμα, ούτε με τα ρούχα, ούτε με τη σωματική επαφή. Πρόκειται για μια πάθηση που προκαλείται από πολλαπλούς παράγοντες: γενετικούς, ανοσολογικούς κ.λπ.

Η ύπαρξη τουλάχιστον ενός γονέα που πάσχει από τη νόσο αυξάνει τον κίνδυνο του παιδιού να αναπτύξει ψωρίαση.

av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Οι λύσεις μας για το ατοπικό δέρμα

Το λατρεύω, δεν έχω πλέον κοκκινίλες, κνησμό ή αλλεργίες. Το δέρμα μου είναι απαλό. Ανακαλύψτε τη σειρά XeraCalm A.D με προϊόντα κατά του κνησμού
Επιστροφή στην κορυφή