Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Περιεχόμενα

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Έχετε παρατηρήσει κόκκινες κηλίδες και μικρές νιφάδες νεκρού δέρματος στις άκρες του προσώπου και των μαλλιών σας. Μερικές φορές σας προκαλούν φαγούρα. Τι γίνεται αν οφείλεται σε ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να το αναγνωρίσετε, να το προλάβετε και να το ανακουφίσετε.

av_eczema-psoriasis_cuir-chevelu_1x1_619_619

Αναγνώριση της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής

Το τριχωτό της κεφαλής είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία της ψωρίασης, καθώς επηρεάζει τους μισούς από τους πάσχοντες από ψωρίαση. Αυτή η χρόνια δερματική πάθηση μπορεί να αναγνωριστεί από τις κόκκινες κηλίδες με λευκό νεκρό δέρμα (λέπια) στην κορυφή. Η ψωρίαση προκαλείται από την υπερβολική γρήγορη ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και αναπτύσσεται με εξάρσεις.
Η ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να εντοπίζεται στην κορυφή του μετώπου, πίσω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του λαιμού ή ακόμη και να καλύπτει ολόκληρο το κεφάλι σαν κράνος. Η ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής προκαλεί πραγματική δυσφορία, συχνά σε συνδυασμό με κνησμό, και η απολέπιση των κηλίδων παράγει μεγάλες, ξηρές, λευκές νιφάδες. Λόγω της θέσης της, ο ψυχολογικός αντίκτυπος είναι συνήθως σημαντικός.

Ψωρίαση

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

«Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που παρατήρησα στο τριχωτό της κεφαλής μου κηλίδες διαμέτρου μερικών εκατοστών με ξηρό δέρμα που πέφτει σαν πιτυρίδα. Είναι ψωρίαση;»

 

Πρόληψη και θεραπεία της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής 

Η διάγνωση της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής πρέπει να γίνεται από γιατρό ή δερματολόγο. Θα σας συνταγογραφήσουν τις κατάλληλες θεραπείες με τη μορφή ζελ, λοσιόν, αφρού, κρέμας ή σαμπουάν, ανάλογα με τη συγκεκριμένη θέση. Εκτός από τις εξάρσεις, αν η ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής σας είναι πιο συχνή στο μέτωπο, πίσω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του λαιμού, σκεφτείτε την ενυδάτωση. Η καθημερινή εφαρμογή ενός μαλακτικού συνιστάται ιδιαίτερα για την πρόληψη της ξηρότητας του δέρματος, η οποία συναντάται συχνά στους πάσχοντες από ψωρίαση. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε ένα μαλακτικό που είναι αρκετά ρευστό για να διευκολύνει την εφαρμογή του. Πρέπει να είναι προσαρμοσμένο για αυτή τη χρήση και να τηρούνται οι απαραίτητες οδηγίες χρήσης...(π.χ. απλώστε το μαλακτικό με τις άκρες των δακτύλων σας στο τριχωτό της κεφαλής με μικρές κυκλικές κινήσεις, αφήστε το για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα και στη συνέχεια αφαιρέστε το με ένα ήπιο σαμπουάν). Αυτό θα περιορίσει το σχηματισμό φολίδων και τον κνησμό, ο οποίος μπορεί να είναι έντονος στην περίπτωση της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής. Το ξύσιμο των κηλίδων μπορεί να προκαλέσει δευτερογενείς λοιμώξεις και να οδηγήσει σε ένα φαινόμενο Koebner που αυξάνει την ψωρίαση.

Συμβουλές φροντίδας και κατά του κνησμού

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1_619_619

Ερωτήσεις για ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Λόγω της θέσης της, η ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής εγείρει ορισμένα ερωτήματα.

Προκαλεί τριχόπτωση;

Όχι, η ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής από μόνη της δεν προκαλεί τριχόπτωση. Ωστόσο, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, επειδή οι τρίχες παγιδεύονται στα λέπια. Το ξύσιμο καθιστά επίσης το τριχωτό της κεφαλής πιο εύθραυστο και εύθρυπτο.

Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;

Μπορείτε, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, η βαφή δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης ή σε ερεθισμένο ή πρόσφατα ξυσμένο δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε βαφές με φυσικά ενεργά συστατικά και όχι χημικές βαφές, οι οποίες είναι δυνητικά ερεθιστικές.

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής: μερικές συμβουλές για να αποφύγετε το ξύσιμο

Εάν έχετε ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής σε μορφή «κράνους», βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα πολύ ήπιο σαμπουάν, καθώς οποιοσδήποτε ερεθισμός μπορεί να προκαλέσει έξαρση και, επομένως, κνησμό. Οι βούρτσες και το στέγνωμα πρέπει επίσης να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια.
Το πλύσιμο του δέρματος πρέπει να είναι προσεκτικό και πρέπει να ενυδατώνεστε καθημερινά. Ένα λάδι καθαρισμού και ένα μαλακτικό θα βοηθήσουν, για παράδειγμα, «μαλακώνοντας» τα λέπια και περιορίζοντας τον κνησμό και το ξύσιμο.
Σε συνδυασμό με τις θεραπείες που συνταγογραφεί ο γιατρός ή ο δερματολόγος σας, αυτές οι προφυλάξεις θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής σας.

 

Βέλτιστες πρακτικές για την ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Η καθημερινή ενυδάτωση είναι το θεμέλιο της ρουτίνας φροντίδας για την ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής. Για να πλύνετε το πρόσωπο και τα μαλλιά και να ενυδατώσετε τις ευαίσθητες περιοχές, επιλέξτε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το ξηρό δέρμα και τον κνησμό και εφαρμόστε τα απαλά με τις άκρες των δακτύλων σας. Το δέρμα και τα μαλλιά πρέπει επίσης να στεγνώνουν όσο το δυνατόν πιο απαλά.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για την ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Προϊόντα Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να καταπραΰνουν την ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής.

XeraCalm A.D Καθαριστικό Έλαιο Αναπλήρωσης Λιπιδίων

XeraCalm A.D Καθαριστικό Έλαιο Αναπλή...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Καθαρίζει

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

XeraCalm A.D Baume για Αναπλήρωση των Λιπιδίων

XeraCalm A.D Baume για Αναπλήρωση των...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

XeraCalm A.D Συμπυκνωμένο Καταπραϋντικό

XeraCalm A.D Συμπυκνωμένο Καταπραϋντικό

Θρέφει - Καταπραΰνει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή