Ψωρίαση, έκζεμα για παιδιά: κανόνες ενυδάτωσης

Περιεχόμενα

Ψωρίαση, έκζεμα για παιδιά: κανόνες ενυδάτωσης

Έκζεμα και ψωρίαση: πώς να ενυδατώνετε το δέρμα του παιδιού σας. Εάν το παιδί σας πάσχει από έκζεμα ή ψωρίαση, η ενυδάτωση του δέρματός του απαιτεί την καθημερινή προσοχή σας. Με υπομονή (και μερικές συμβουλές), μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί τη θεραπεία καθημερινά, με απόλυτη ψυχική ηρεμία.

Συμβουλές για να καταπραΰνετε το παιδί σας  !

Το έκζεμα και η ψωρίαση έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του μικρού σας. Όταν το δέρμα ξηραίνεται, προκαλεί αίσθηση τραβήγματος και κνησμό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ατοπικό έκζεμα. Το αποτέλεσμα είναι αϋπνία και άγχος για το παιδί σας... Αλλά και για εσάς. Κατακτώντας τις τεχνικές ενυδάτωσης για το δέρμα του παιδιού σας, θα έχετε τα πάντα με το μέρος σας ώστε να καταπραΰνετε και να υποστηρίζετε το παιδί σας. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα προστατεύει από την εμφάνιση εξάρσεων και μερικές φορές αφόρητου κνησμού. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο δευτερογενούς μόλυνσης. Η φλεγμονή υποχωρεί, το ίδιο και η ανάγκη για ξύσιμο.  

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μαλακτικό baume, ειδικά αν περιέχει ένα συστατικό κατά του κνησμού που θα ηρεμήσει το δέρμα

Joëlle NonniΕπικεφαλής Εργαστηρίων εκπαίδευσης για την υγεία του δέρματος - Avène Centre

Προτάσεις για προστασία της ενυδάτωσης του δέρματος

Για να καταπραΰνετε την επιδερμίδα του μικρού σας, υπάρχουν πολλά ήπια προϊόντα υγιεινής και μαλακτικά προϊόντα φροντίδας. 

  • Για καταπολέμηση του ξηρού δέρματος, τα μαλακτικά προϊόντα ενυδατώνουν το δέρμα του παιδιού σας . Πέραν της καταπραϋντικής δράσης τους, τα μαλακτικά προϊόντα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης και δευτερογενούς μόλυνσης. 
  • Μια στιγμή απαλότητας για το μικρό σας. Όταν εφαρμόζεται το μαλακτικό προϊόν, το μασάζ χαλαρώνει το παιδί σας, προσφέροντάς του αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

Έκζεμα και ψωρίαση: ήρεμη και συνεχής ενυδάτωση

Το έκζεμα και η ψωρίαση του παιδιού σας μπορούν να ανακουφιστούν μέσω καθημερινής ενυδάτωσης

 

Όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του εκζέματος και της ψωρίασης , τίποτα δεν είναι καλύτερο από την πρόληψη.

Μεταξύ των ξεσπασμάτων, συνεχίστε να εφαρμόζετε το μαλακτικό προϊόν. Ακόμα κι αν το δέρμα του παιδιού σας φαίνεται λιγότερο ξηρό, μη σταματήσετε την ενυδάτωση για να περιορίσετε τις φλεγμονώδεις εξάρσεις.

Για να συνδυάσετε την ενυδάτωση με την ψυχική ηρεμία.

ίσως είναι καλύτερα να πείτε «Έλα, θα σου κάνω μασάζ», αντί να πείτε «Έλα να βάλεις την κρέμα σου». Μετατρέψτε τη στιγμή της εφαρμογής του μαλακτικού προϊόντος σε παιχνίδι ή σε μια στιγμή απαλότητας: ένα καλό κολπάκι για να έχετε τη συμμετοχή του παιδιού σας.

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Δεν αρέσει στο παιδί σας να βάζει την κρέμα του; Πώς μπορείτε να πείσετε το παιδί σας να δεχτεί τη χρήση μαλακτικού προϊόντος; 

Από τον περιορισμό της εφαρμογής της κρέμας...

  • Σε μια στιγμή ευχαρίστησης, εφαρμόζοντας το μαλακτικό προϊόν με μασάζ. Αυτό γίνεται μια πολύτιμη στιγμή μεταξύ γονέα και παιδιού, επιτρέποντας μια χαλαρωτική και ήρεμη στιγμή. 
  • Σε ένα όμορφο παιχνίδι, διασκεδάζοντας με την Κοκό και τον Λεό. Το παιδί σας εφαρμόζει το μαλακτικό προϊόν ζωγραφίζοντας λευκές βουλίτσες στο πρόσωπο και το σώμα για να κάνει την πασχαλίτσα ή τη λεοπάρδαλη. Στη συνέχεια, μπορεί να απλώσει το μαλακτικό προϊόν απαλά στα ευαίσθητα φτερά της Κοκό της πασχαλίτσας ή στο απαλό τρίχωμα του Λεό της λεοπάρδαλης. Για ακόμα περισσότερη διασκέδαση, γιατί να μην βάλουν το μαλακτικό προϊόν ακούγοντας ταυτόχρονα το παιδικά τραγουδάκι μας Κοκό και Λεό;

Ο σωστός τρόπος για να ενυδατώσετε το παιδί σας, απαλά

Η εφαρμογή μαλακτικών προϊόντων είναι πιο εύκολη μετά το πλύσιμο:

  • Αποφύγετε το τρίψιμο του δέρματος ώστε να μην το ερεθίσετε.
  • Στο πρόσωπο, απλώστε το μαλακτικό προϊόν απαλά με τις άκρες των δακτύλων σας. 
  • Στο σώμα, απλώστε το προϊόν στα χέρια προτού το εφαρμόσετε με μεγάλες κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια του χεριού
  • Μετά την εφαρμογή, η επιδερμίδα πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια, όχι λιπαρή ή κολλώδης
Επιστροφή στην κορυφή