Βρεφικό έκζεμα

Περιεχόμενα

Βρεφικό έκζεμα

Το δέρμα του μικρού σας είναι ξηρό και γεμάτο κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια; Ξύνεται, στριφογυρίζει και δυσκολεύεται να κοιμηθεί; Ίσως υποφέρει από βρεφικό έκζεμα. Παρόλο που αυτή η συχνή πάθηση συνήθως εξαφανίζεται στη βρεφική ηλικία, το μωρό σας εξακολουθεί να χρειάζεται ανακούφιση.

av_eczema-psoriasis_bebe_1x1_v1

Βρεφικό έκζεμα: αναγνώριση, κατανόηση, ανακούφιση

Το μωρό σας είναι γκρινιάρικο, κοιμάται άσχημα, τρίβεται στα σεντόνια του, κουνιέται... Το βρεφικό έκζεμα εμφανίζεται λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση. Το μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι είναι οι πιο επιρρεπείς περιοχές, αλλά κόκκινες κηλίδες μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος. Ευτυχώς, η περιοχή κάτω από την πάνα γενικά τη γλιτώνει. 

Στη συνέχεια αυτός ο τύπος εκζέματος εγκαθίσταται στις πτυχές: αγκώνες, γόνατα, καρποί... Το βρεφικό έκζεμα προσβάλλει περίπου δύο στα δέκα παιδιά και περιλαμβάνει έναν κληρονομικό παράγοντα. Συνήθως επουλώνεται αυθόρμητα κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας, αλλά το μωρό σας εξακολουθεί να χρειάζεται ανακούφιση και περιποίηση κατά τη διάρκεια και μεταξύ των εξάρσεων.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να καταπραΰνετε το δέρμα του μωρού

Όταν το βλέπω να ξύνεται, θέλω πραγματικά να το βοηθήσω και να το ανακουφίσω. Αποφασίσαμε να το παλέψουμε όλοι μαζί, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει σωστά.

Cécile, μητέρα του Théo

Βρεφικό έκζεμα: είναι απαραίτητο το τεστ αλλεργίας; 

Δεν είναι απαραίτητο, επειδή το έκζεμα δεν είναι αλλεργική πάθηση με την αυστηρή έννοια του όρου. Η εξέταση από γενικό ιατρό, δερματολόγο ή παιδίατρο αρκεί για τη διάγνωση του βρεφικού εκζέματος. 

Ωστόσο, μπορεί να συνδέεται με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα που περιέχεται στη βρεφική φόρμουλα. Αυτή η υπόθεση θα πρέπει να εξετάζεται εάν το εξάνθημα εμφανίζεται σε μεγάλο μέρος του σώματος ή εάν το παιδί σας πάσχει από πεπτικά προβλήματα: χωνεύει το γάλα του άσχημα και δεν παίρνει βάρος. Σε αυτή την περίπτωση, και μόνο σε αυτή την περίπτωση, θα πραγματοποιηθούν τεστ αλλεργίας. Το γάλα αντικαθίσταται σε περίπτωση επιβεβαιωμένης αλλεργίας, για να αντισταθμιστεί οποιαδήποτε διατροφική ανεπάρκεια.

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1

Βρεφικό έκζεμα: ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα εξ επαφής;

Και οι δύο τύποι εκζέματος μπορούν να εμφανιστούν στα παιδιά, αλλά η προέλευση, η πορεία και η θεραπεία τους είναι διαφορετικές.

Ατοπικό έκζεμα... ;

Το ατοπικό έκζεμα στα βρέφη οφείλεται σε γενετική προδιάθεση του δέρματος, το οποίο δεν παίζει τον ρόλο του ως φραγμός έναντι των εξωτερικών επιβαρυντικών παραγόντων. Το ατοπικό έκζεμα στα βρέφη δεν προκαλείται από ένα συγκεκριμένο αλλεργιογόνο, αλλά από την υψηλή ευαισθησία του δέρματος σε όλα τα αλλεργιογόνα.

Μάθετε τα πάντα για το ατοπικό έκζεμα

... ή έκζεμα εξ επαφής;

Το έκζεμα εξ επαφής εμφανίζεται γενικά αργότερα από το ατοπικό έκζεμα στα βρέφη. Πρόκειται για αλλεργική αντίδραση σε ένα αλλεργιογόνο μετά από επαφή με ένα προϊόν ή αντικείμενο: σαπούνι, άρωμα, νικέλιο κ.λπ. Η φλεγμονώδης αντίδραση – οι κνησμώδεις κόκκινες κηλίδες – είναι υπερ-εντοπισμένες σε αυτή την περίπτωση. 
Και στις δύο περιπτώσεις, το παιδί σας χρειάζεται ενυδάτωση και ανακούφιση.

Μάθετε τα πάντα για το έκζεμα εξ επαφήςΟι συμβουλές μας για την ενυδάτωση και την καταπολέμηση της φαγούρας

ΦΙΛΙΚΕΣΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Μπορείτε να ανακουφίσετε το έκζεμα του μωρού, τόσο κατά τη διάρκεια της έξαρσης όσο και κατά τη διάρκεια της ύφεσης.

Η έξαρση του βρεφικού εκζέματος είναι όταν εμφανίζονται κόκκινες κηλίδες που προκαλούν φαγούρα. Για την περίοδο αυτή, η οποία διαρκεί μερικές ημέρες, ο γιατρός θα συνταγογραφήσει δερμοκορτικοειδή, μια θεραπεία με βάση την κορτιζόνη. Εφαρμόζοντάς τα τοπικά και ακολουθώντας τις συστάσεις του γιατρού, βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής του μικρού σας.

Εκτός των περιόδων έξαρσης, το δέρμα του παραμένει ξηρό και εύθραυστο. Είναι σημαντικό να θρέφετε και να προστατεύετε το δέρμα του με μια κατάλληλη κρέμα, ώστε να διατηρείται καλά ενυδατωμένο. Η καθημερινή εφαρμογή ενός μαλακτικού βοηθάει στο να περιορίζονται οι κρίσεις εκζέματος του μωρού.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να καταπραΰνετε το δέρμα του μωρού

av_xeracalm_cream_social_1_post_3282779405553_hd

Βέλτιστες πρακτικές για την ανακούφιση του εκζέματος στα βρέφη

Η βασική θεραπεία για το βρεφικό έκζεμα είναι επομένως η τακτική εφαρμογή ενός μαλακτικού, ιδανικά αμέσως μετά το μπάνιο. 

Αφού πλύνετε το μωρό με ένα μη ερεθιστικό προϊόν, στεγνώστε το απαλά και ζεστάνετε την κρέμα στα χέρια σας για να μαλακώσει. Απλώστε την κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο μωρό, από τον μηρό μέχρι τον αστράγαλο, από τον ώμο μέχρι τον καρπό, από το στήθος μέχρι το στομάχι και από το πίσω μέρος των ώμων μέχρι τους γλουτούς, χωρίς να ξεχνάτε το πρόσωπο. Ο ιδανικός συνδυασμός αποτελεσματικότητας και τρυφερότητας! 

Κανόνες ενυδάτωσης

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για την ανακούφιση του βρεφικού εκζέματος

Προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να καταπραΰνουν και να θρέφουν το δέρμα του μωρού.

XeraCalm A.D Καθαριστικό Έλαιο Αναπλήρωσης Λιπιδίων

XeraCalm A.D Καθαριστικό Έλαιο Αναπλή...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Καθαρίζει

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

XeraCalm A.D Κρέμα για Αναπλήρωση των Λιπιδίων

XeraCalm A.D Κρέμα για Αναπλήρωση των...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

XeraCalm A.D Συμπυκνωμένο Καταπραϋντικό

XeraCalm A.D Συμπυκνωμένο Καταπραϋντικό

Θρέφει - Καταπραΰνει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή