Έκζεμα στα πόδια και τα χέρια

Περιεχόμενα

Έκζεμα στα πόδια και τα χέρια

Το έκζεμα προκαλεί περιοχές του δέρματος που παρουσιάζουν φλεγμονή, κοκκινίζουν, πρήζονται και μερικές φορές βγάζουν υγρά, όλα αυτά πάνω από το ξηρό δέρμα. Τα πόδια και τα χέρια είναι πολύ ευαίσθητες περιοχές, ιδίως το πίσω μέρος των γονάτων, η το εσωτερικό μέρος των αγκώνων και οι καρποί. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις περιοχές του σώματός σας που πρέπει να περιποιηθείτε.

av_eczema-psoriasis_femme_demangeaisons_bras_1x1_619_619

Τα μέρη του σώματός σας είναι ευαίσθητα 

Η ξηρότητα του δέρματος που σχετίζεται με τις βλάβες (ερυθρότητα, φουσκάλες, εξανθήματα, κρούστες) δεν επηρεάζει μόνο το πρόσωπο. Γιατί τα χέρια και τα πόδια; Επειδή το έκζεμα αναπτύσσεται εύκολα σε μέρη του σώματος, η επιφάνεια των οποίων έρχεται συχνά σε επαφή με ψύχος, νερό ή ερεθιστικά προϊόντα. Εμφανίζεται στα γόνατα και τους αγκώνες, δύο περιοχές τακτικής τριβής, όπου ο ιδρώτας συμβάλλει στην πρόκληση κνησμού (φαγούρα).

Ατοπικό έκζεμα

Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας στα πόδια και τα χέρια σας είναι το βασικό ήπιο βήμα που θα καταπραΰνει το δέρμα σας και τον κνησμό

Το έκζεμα εντοπίζεται σε διάφορα σημεία του χεριού, ανάλογα με την ηλικία σας:

  • Στα παιδιά (από 2 ετών) και στους εφήβους, η τυπική μορφή του εκζέματος των χεριών προσβάλλει κυρίως το εσωτερικό μέρος του αγκώνα και τους καρπούς. Βεβαιωθείτε ότι τα χεράκια των μικρών σας είναι απασχολημένα. Αυτό θα περιορίσει την ανάγκη για ξύσιμο.
  • Στους ενήλικες, το εσωτερικό μέρος του αγκώνα, η εξωτερική πλευρά του βραχίονα και οι ώμοι είναι περιοχές που προσβάλλονται από έκζεμα. Στον καρπό, είναι καλύτερο να μη φοράτε βραχιόλι ή ρολόι που είναι πολύ σφιχτό, για να αποφύγετε την τριβή με το ευαίσθητο δέρμα.
av_eczema-psoriasis_comparatif_enfant_adulte_1x1 472x472 ΠΑΙΔΙΑ1: Εσωτερικό μέρος του αγκώνα 2: Πίσω μέρος του γονάτου 3: Καρποί ΕΝΗΛΙΚΕΣ 4: Εσωτερικό μέρος του αγκώνα 5: Εξωτερικός βραχίονας 6: Ωμοπλάτη

Έκζεμα ποδιών

Μάθετε περισσότερα για το έκζεμα των ποδιών και πώς να το καταπολεμήσετε:

Έκζεμα στα πόδια

μπορεί να οδηγήσει σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται κνήφη. Πρόκειται για το σχηματισμό κόκκινων κηλίδων με μικρές φουσκάλες που προκαλούν πολύ έντονη φαγούρα.

Στο έκζεμα των ποδιών,

πίσω από το γόνατο, για παράδειγμα, το δέρμα θα πυκνώσει και θα γίνει τραχύ και υπόλευκο. Ορισμένοι ενήλικες έχουν το λεγόμενο κιρσοειδές έκζεμα. Αυτό προκαλείται από την κακή κυκλοφορία του αίματος.

Κανόνες ενυδάτωσης

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Έκζεμα στα πόδια και τα χέρια σε νήπια

Τι γίνεται όμως με το έκζεμα στα πόδια και τα χέρια των βρεφών ηλικίας έως 2 ετών;

Το ατοπικό έκζεμα προσβάλλει το 10% των παιδιών πριν από την ηλικία των 2 ετών. Αυτή η φλεγμονώδης πάθηση αναπτύσσεται συχνά σε προεξέχουσες περιοχές, όπως τα μάγουλα, οι γλουτοί, οι γάμπες και τα αντιβράχια (εξωτερική πλευρά). Οι πτυχές κάμψης επηρεάζονται επίσης — καλό είναι να το γνωρίζετε όταν το παιδί σας μπουσουλάει και κάνει τα πρώτα του βήματα. Επομένως, τα μαλακτικά θα πρέπει να εφαρμόζονται απαλά σε όλα τα μέρη του σώματος, ακόμη και στις πιο μικρές σχισμές. Σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιήστε προϊόντα χωρίς σαπούνι ή άρωμα για το μπάνιο του μωρού, μαλακτικά (XeraCalm A.D) και επανορθωτικές κρέμες με βάση τον χαλκό ή τον ψευδάργυρο (Avène Cicalfate Επανορθωτική Προστατευτική Κρέμα).

Έκζεμα σε βρέφη

av_xeracalm_soothing concentrate_social_8_post_3282770114201_ld 472x472

Η καταπράυνση του εκζέματος στα πόδια και τα χέρια είναι δυνατή!

Για να αντιμετωπίσετε την αλλοίωση του δερματικού φραγμού που προκαλεί ξηρότητα και την αυξημένη ευαισθησία του δέρματος στους εξωτερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες, υπάρχει μια λέξη-κλειδί που ισχύει για όλες τις ηλικίες: ενυδάτωση! 

  • Για να αποφύγετε τις αλλοιώσεις, επιλέξτε σπρέι και κρέμες με ιαματικό νερό, καθώς η εφαρμογή τους είναι ευκολότερη στις πτυχές.
  • Εκτός από τις περιόδους εξάρσεων, εφαρμόστε καθημερινά ένα μαλακτικό για να αποτρέψετε και να μειώσετε το ξύσιμο και την ξηρότητα του δέρματος.

Καταπραΰνετε τη φαγούρα του εκζέματος

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για την αντιμετώπιση του εκζέματος

Προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να καταπραΰνουν τα χέρια και τα πόδια σας

XeraCalm A.D Υπερλιπαντική Στερεή Πλάκα Καθαρισμού

XeraCalm A.D Υπερλιπαντική Στερεή Πλά...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Καθαρίζει

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

XeraCalm A.D Κρέμα για Αναπλήρωση των Λιπιδίων

XeraCalm A.D Κρέμα για Αναπλήρωση των...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

XeraCalm A.D Baume για Αναπλήρωση των Λιπιδίων

XeraCalm A.D Baume για Αναπλήρωση των...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

XeraCalm A.D Συμπυκνωμένο Καταπραϋντικό

XeraCalm A.D Συμπυκνωμένο Καταπραϋντικό

Θρέφει - Καταπραΰνει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή