Έκζεμα στην κοιλιά και την πλάτη

Περιεχόμενα

Έκζεμα στην κοιλιά και την πλάτη

Το έκζεμα της κοιλιάς και της πλάτης είναι δύσκολο να αγνοηθεί, καθώς ο κνησμός μπορεί να είναι πολύ έντονος. Έχει διάφορες αιτίες και μπορεί να εμφανιστεί ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού. Παρακάτω θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να το αναγνωρίσετε και να το ανακουφίσετε.

av_eczema-psoriasis_dos_epaules_1x1 492x492

 

Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε το έκζεμα στην κοιλιά και την πλάτη;

Έχετε ένα ή περισσότερα κόκκινα σημάδια στο στομάχι ή την πλάτη σας; Έχετε τόση φαγούρα που νιώθετε την ανάγκη να ξύνεστε πάνω από τα ρούχα σας; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το έκζεμα να είναι η αιτία αυτής της φαγούρας. 

Εμφανίζονται κόκκινες κηλίδες κατά τη διάρκεια της έξαρσης, αλλά ξέρετε τι είναι αυτό που τις προκαλεί; Αυτό δεν είναι ένα τετριμμένο ερώτημα: είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε τα αίτια του εκζέματος στην κοιλιά και την πλάτη, προκειμένου να το ανακουφίσουμε σωστά και να αποτρέψουμε τις υποτροπές.

 

Τι προκαλεί έκζεμα στην κοιλιά και την πλάτη;

Οι κηλίδες είναι πολύ εντοπισμένες; Στο στήθος, γύρω από τον αφαλό, στη μέση της πλάτης; Τότε μπορεί να είστε αλλεργικοί σε ουσίες που περιέχονται σε μια κρέμα ή στο νικέλιο από την αγκράφα της ζώνης σας ή στο κούμπωμα του σουτιέν σας. Πρόκειται για έκζεμα εξ επαφής: το δέρμα σας αντιδρά σε ένα συγκεκριμένο αλλεργιογόνο.

Αν, από την άλλη πλευρά, το δέρμα σας είναι γενικά ξηρό και ευαίσθητο και εμφανίζονται κόκκινες κηλίδες σε άλλα σημεία του σώματος, είναι πιο πιθανό να πρόκειται για ατοπικό έκζεμα. 

Έκζεμα εξ επαφήςΑτοπικό έκζεμα

av_eczema-psoriasis_abdomen_1x1 492x492

Τι μπορείτε να κάνετε για την ανακούφιση του εκζέματος της κοιλιάς και της πλάτης του μωρού;

Το έκζεμα της κοιλιάς και της πλάτης μπορεί να ξεκινήσει λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση.

Βρεφικό έκζεμα

Στα μωρά, το έκζεμα της κοιλιάς και της πλάτης είναι συχνότερα ατοπικό. Το ατοπικό δέρμα είναι ξηρό και υπεραντιδραστικό, με φλεγμονώδεις φάσεις κατά τη διάρκεια των εξάρσεων. Οι κηλίδες είναι συνήθως πολύ κόκκινες.

Έκζεμα σε βρέφη

Πάρτε μέτρα, καθημερινά! 

Αφού εντοπίσετε τα αίτια του εκζέματος του παιδιού σας και ακολουθήσετε τις συστάσεις του γενικού ιατρού, του δερματολόγου ή του παιδίατρου σας, μπορείτε να αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε περαιτέρω ερεθισμούς, π.χ. καθαρίζοντας και ενυδατώνοντας το δέρμα του παιδιού σας με ήπια προϊόντα, επιλέγοντας βαμβακερά ρούχα και μειώνοντας την ποσότητα του απορρυπαντικού υγρού που χρησιμοποιείτε σε κάθε πλύση.

Παιδιά - Συμβουλές φροντίδας και κατά του κνησμού

Βάζω λιγότερα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου και χρησιμοποιώ λιγότερο απορρυπαντικό υγρό για να βεβαιωθώ ότι θα ξεπλυθεί καλά.

Nina

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Μπορείτε να ανακουφιστείτε από το έκζεμα στο στομάχι και την πλάτη κατά τη διάρκεια και μεταξύ των εξάρσεων.

Για να καταπραΰνει το εύθραυστο και αντιδραστικό δέρμα σας, ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει συνήθως μια κρέμα με βάση την κορτιζόνη, η οποία εφαρμόζεται για λίγες ημέρες στα κόκκινα σημάδια, τα οποία είναι σημάδια φλεγμονής. Αλλά για να καθυστερήσουν οι εξάρσεις, το δέρμα του στομαχιού και της πλάτης πρέπει να παραμένει καλά ενυδατωμένο σε καθημερινή βάση. Η τακτική χρήση ενός μαλακτικού θα επιτρέψει τη σταδιακή αποκατάσταση του προστατευτικού φραγμού.

Έκζεμα - ποιες θεραπείες;

AV_Xeracalm AD_Lipid-replinishing cream 200ml_4_social_post_3282779405553_LD 492x492

 

 

Βέλτιστες πρακτικές για το έκζεμα στην κοιλιά και την πλάτη

Για το στομάχι, είναι εύκολο: αφού χορηγήσετε το μαλακτικό στα χέρια σας, απλώστε το με μεγάλες κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια. Για την πλάτη, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο να εφαρμόσει τη θεραπεία σας. 

 

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για το έκζεμα της κοιλιάς και της πλάτης

Προϊόντα Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να καταπραΰνουν το έκζεμα στην κοιλιά και την πλάτη.

XeraCalm A.D Υπερλιπαντική Στερεή Πλάκα Καθαρισμού

XeraCalm A.D Υπερλιπαντική Στερεή Πλά...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Καθαρίζει

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

XeraCalm A.D Κρέμα για Αναπλήρωση των Λιπιδίων

XeraCalm A.D Κρέμα για Αναπλήρωση των...

Θρέφει - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

XeraCalm A.D Συμπυκνωμένο Καταπραϋντικό

XeraCalm A.D Συμπυκνωμένο Καταπραϋντικό

Θρέφει - Καταπραΰνει - Επανορθώνει

Επιστροφή στην κορυφή