Έκζεμα και ψωρίαση ενηλίκων: καλές συνήθειες για ενυδάτωση

Περιεχόμενα

Έκζεμα και ψωρίαση ενηλίκων: καλές συνήθειες για ενυδάτωση

Έκζεμα και ψωρίαση: Το εύθραυστο δέρμα πρέπει να ενυδατώνεται καθημερινά! Στο έκζεμα και στην ψωρίαση, το δέρμα υπόκειται σε φλεγμονή, δυσλειτουργία του δερματικού φραγμού και ξηρότητα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για καθημερινή ενυδάτωση του δέρματός σας. Επιλέξτε τη σωστή κρέμα και υιοθετήστε ήπιες, καλές συνήθειες: το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί.

Έκζεμα: καλές συνήθειες ενυδάτωσης

Είτε βρίσκεστε στο γραφείο είτε σε ραντεβού, η ανάγκη για ξύσιμο είναι ανεξέλεγκτη και ενδέχεται να σας κυριεύσει τις χειρότερες στιγμές. Εστιάστε στην ενυδάτωση  

Κατευθυνθείτε στο μπάνιο για να πετύχετε την αποστολή σας: μάθετε πώς να ενυδατώνετε το δέρμα σας με ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες σας. Μόλις κατακτήσετε την τεχνική εφαρμογής, θα έχετε κάθε πιθανότητα

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Το δέρμα στερείται ελαίων. Αυτό απαιτεί πολύ ήπια, μη ερεθιστικά καθαριστικά και μαλακτικά προϊόντα, δηλαδή ουσίες που αντισταθμίζουν την ξηρότητα του δέρματος.

Ενυδάτωση : η εργαλειοθήκη σας για το έκζεμα

Θα πρέπει να ενυδατώνεστε τακτικά ώστε το δέρμα σας να μην προλαβαίνει να γίνεται πολύ ξηρό. Για να μάθετε να ζείτε καλά με το έκζεμα , πρέπει να προγραμματίσετε ήπιες τελετουργίες ενυδάτωσης σε στρατηγικές στιγμές της ημέρας σας. Τα προϊόντα μαλακτικής φροντίδας πρέπει να εφαρμόζονται:

- Μία ή δύο φορές μετά το πλύσιμο των χεριών σας. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή μόλις στεγνώσει το δέρμα σας. 

 - Μετά από κάθε ντους ή μπάνιο. Δεν υπάρχουν κρυφά μυστικά εδώ: το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε το δέρμα σας.

Κατηγορία

Ακολουθούν οι συμβουλές μας για απαλή ενυδάτωση της επιδερμίδας σας

 

1. Ομαλή, ομοιόμορφη εφαρμογή

Αρχίστε απλώνοντας την κρέμα στα χέρια σας κι έπειτα εφαρμόστε τη σε όλο το δέρμα με μικρές ταμποναριστές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε μεγάλες, απαλές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια του χεριού σας για να εξασφαλίσετε ότι το προϊόν διεισδύει και καλύπτει όλη την περιοχήχωρίς να τρίβετε το δέρμα, ώστε να μην το ερεθίσετε.

2. Εφαρμογή μίας λεπτής στρώσης

Στο έκζεμα και την ψωρίαση, τα μαλακτικά προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζονται σε λεπτές στρώσεις χωρίς να προκαλούν λιπαρότητα ή κολλώδες αποτέλεσμα. 

Αποφεύγετε τις παχιές στρώσεις κρέμας για να μην προκληθεί ερεθισμός του δέρματος και τσούξιμο. Εάν χρησιμοποιείτε την κρέμα σας με φειδώ, θα νιώσετε πολύ καλύτερα!

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Περιποιηθείτε το τριχωτό της κεφαλής σας

Η ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής μειώνει τον κνησμό και το νεκρό δέρμα. Η εφαρμογή μαλακτικών προϊόντων στο τριχωτό της κεφαλής είναι σημαντική εάν έχετε έκζεμα ή ψωρίαση. Η ενυδάτωση αυτού του σημείου του σώματος είναι απλή: απλώστε το μαλακτικό προϊόν με τις άκρες των δακτύλων σας, με κυκλικές κινήσεις, σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν έχετε τον χρόνο, συνδυάστε τη δουλειά με την ευχαρίστηση και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Για βέλτιστη ενυδάτωση, αφήστε το μαλακτικό προϊόν να δράσει για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα προτού το ξεπλύνετε απαλά με ένα ήπιο σαμπουάν. 

Καλές συνήθειες για να διαχειριστείτε το έκζεμα για ενυδατωμένο δέρμα

Ως πηγή ερεθισμού που μπορεί να ξηράνει το δέρμα σας, ένα χλιαρό ντους με χρήση

Έπειτα από κάθε ντους, για να το αποφύγετε, σκουπίστε κάθε σημείο του σώματός σας με μια πετσέτα προτού εφαρμόσετε το μαλακτικό προϊόν σας. 

Χρησιμοποιήστε αντιφλεγμονώδεις κρέμες στα κόκκινα μπαλώματα

Επιστροφή στην κορυφή