Περιοχές ψωρίασης

Περιεχόμενα

Περιοχές ψωρίασης

Δεδομένου ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι ψωρίασης, υπάρχουν πολλές περιοχές του σώματος που μπορεί να προσβληθούν. Ας εξερευνήσουμε τις διάφορες περιοχές από το κεφάλι μέχρι τα πόδια.

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Το τριχωτό της κεφαλής είναι μια συχνή περιοχή που εμφανίζει ψωρίαση, καθώς το 50-80% των ατόμων με ψωρίαση θα δουν τελικά το τριχωτό της κεφαλής τους να προσβάλλεται. Αλλά είναι επίσης μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή για να αντιμετωπιστεί.

Τόσο πολύ που μερικές φορές αναφέρεται ως «προμαχώνας» της θεραπείας.

«Ευαίσθητο»; Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες που μπορούν να δράσουν στη φλεγμονή και να μειώσουν γρήγορα τον κνησμό.

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής
Ψωρίαση του προσώπου

Ψωρίαση του προσώπου

Επειδή επηρεάζει το πιο ορατό μέρος του σώματός μας, η ψωρίαση του προσώπου μπορεί αποδειχθεί πολύ δύσκολο να την ανεχθεί κανείς. Αν και δεν είναι πολύ συχνή και προσβάλλει συχνότερα τα παιδιά (βλέφαρα και χείλη) παρά τους ενήλικες (μέτωπο, φρύδια και μύτη), έχει κοινωνικές και αισθητικές επιπτώσεις στους ασθενείς. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε. Υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις. Απαλός καθαρισμός προσώπου, ενυδάτωση, μακιγιάζ... θα σας τα πούμε όλα.

Ψωρίαση του προσώπου

Ψωρίαση των χεριών και των ποδιών

Δεδομένου ότι προσβάλλει τις παλάμες των χεριών ή/και τα πέλματα των ποδιών, η παλαμοπελματιαία ψωρίαση μπορεί να φαίνεται λιγότερο περιοριστική στην καθημερινή ζωή. Αλλά κρύβει την πραγματική της φύση. Οι βλάβες που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές είναι ξηρές, φλεγμονώδεις και προκαλούν ρωγμές. Αυτό δυσχεραίνει τις χειρωνακτικές δραστηριότητες ή το περπάτημα. Και εδώ υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες. Με λίγη υπομονή (επειδή το δέρμα σε αυτές τις περιοχές είναι πιο παχύ), υγιεινή και κατάλληλες θεραπείες, μπορείτε να τις κατακτήσετε. 

Ψωρίαση των χεριών και των ποδιών

ΨΩΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ

Ακούμε ότι η ψωρίαση μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά υπάρχει και ένα σημείο εντελώς απροσδόκητο: τα νύχια. Και όμως, περίπου το 80-90% των ασθενών θα αναπτύξουν μια πάθηση των νυχιών κατά τη διάρκεια της ζωής τους που δεν έχει καμία σχέση με την ψωρίαση των χεριών. Συνεπώς, πρέπει να εφαρμόζεται ειδική θεραπεία.

Περιοχές τριβής

Υπάρχουν περιοχές που επηρεάζονται πιο πολύ από την ψωρίαση: αυτές που εκτίθενται σε τριβή (αγκώνες, γόνατα, χαμηλά στην πλάτη κ.λπ.). Επιλέγοντας τα σωστά ρούχα και αφήνοντας τη θεραπεία να δράσει, οι πλάκες σας θα είναι σύντομα μια μακρινή ανάμνηση.

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΎ

Προσοχή στο φαινόμενο Koebner

 
Όπως γνωρίζετε, είναι καλύτερο να μην τραυματίζετε το δέρμα που πάσχει από ψωρίαση. Υπάρχει ένας απρόσμενος λόγος γι' αυτό, γνωστός ως φαινόμενο Koebner. Πρόκειται για την εμφάνιση και ανάπτυξη νέων βλαβών σε υγιές δέρμα που έχει μόλις υποστεί τραύμα, όπως τρίψιμο, ξύσιμο, στενά ρούχα, ηλιακό έγκαυμα... Ως εκ τούτου, έχουμε μια συμβουλή: περιποιηθείτε το δέρμα σας.
Ψωρίαση: και στην ευαίσθητη περιοχή

Ψωρίαση: και στην ευαίσθητη περιοχή

Η ευαίσθητη περιοχή μας δεν έχει ανοσία στην ψωρίαση. Ένα φαινόμενο ταμπού... αλλά συχνό. Μπορεί να προκαλέσει κάψιμο και μπορεί εύκολα να την μπερδέψει κανείς με τη μυκητιασική λοίμωξη. Και σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα συμπτώματα μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν, ιδίως χάρη στην κατάλληλη φροντίδα και την απαλή υγιεινή.

Ψωρίαση της ευαίσθητης περιοχής
Ψωρίαση: πολλαπλές προσβεβλημένες περιοχές ταυτόχρονα;

Ψωρίαση: πολλαπλές προσβεβλημένες περιοχές ταυτόχρονα;

Ένα ερώτημα παραμένει: μπορούν διαφορετικές περιοχές να προσβληθούν από ψωρίαση ταυτόχρονα; Αυτό είναι δυνατό, επειδή η ψωρίαση σπάνια εμφανίζεται μεμονωμένα. Ένα άτομο μπορεί κάλλιστα να έχει περισσότερες από μία μορφές ψωρίασης ταυτόχρονα ή να έχει διαφορετικές μορφές ψωρίασης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Ψωρίαση

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Ψωρίαση: Για να ξεχωρίσουμε το αληθινό από το ψεύτικο: γι' αυτό είμαστε εδώ!

Είναι αλήθεια ότι τα οικιακά προϊόντα μπορεί να αποδειχθούν ερεθιστικά. Εάν πρέπει να πλύνετε τα πιάτα ή να καθαρίσετε, φορέστε προστατευτικά γάντια με βαμβακερή επένδυση (διατίθενται στα φαρμακεία) για να αποφύγετε το τρίψιμο και την εφίδρωση.

Η απλή πράξη της αποτρίχωσης μπορεί πράγματι να προκαλέσει πολλαπλασιασμό των πλακών. Ο ερεθισμός μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο Koebner. Επιπλέον, τα ζεστά και τα κρύα κεριά προκαλούν αλλαγή θερμοκρασίας στο δέρμα. Και το τράβηγμα των τριχών είναι ακόμη πιο επιθετικό. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να γίνεται ένα απαλό ξύρισμα.

Δεν υπάρχει μία απάντηση για όλους. Ενώ ορισμένοι ασθενείς περιγράφουν ότι η ψωρίαση των γεννητικών οργάνων τους επιδεινώνεται με τη χρήση προφυλακτικού, άλλοι επισημαίνουν ότι τα προφυλακτικά διευκολύνουν τη σεξουαλική επαφή μειώνοντας το τραύμα από την τριβή.

av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Οι λύσεις μας για την ψωρίαση: Προϊόντα Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να σας βοηθούν να νιώθετε καλύτερα με το δέρμα σας

Το λατρεύω, δεν έχω πλέον κοκκινίλες, κνησμό ή αλλεργίες. Το δέρμα μου είναι απαλό. Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας κατά του κνησμού
Επιστροφή στην κορυφή