Ήλιος και αθλήματα

Γιατί ενέχει κινδύνους η άθληση;

Όταν αθλείστε σε εξωτερικούς χώρους, εκτίθεστε στο φαινόμενο της αντανάκλασης του ηλιακού φωτός. Επιφάνειες όπως το έδαφος αντανακλούν ορισμένες από τις ακτίνες του ήλιου. Όσο πιο φωτεινή είναι μια επιφάνεια, τόσο περισσότερο φως αντανακλά. Όταν είστε απορροφημένοι από αυτό που κάνετε, είναι επίσης πιο πιθανό να ξεχάσετε να εφαρμόζετε την αντηλιακή κρέμα σας κάθε 2 ώρες, ενώ μπορεί να χάσετε ακόμη και την προστασία που ήδη έχετε λόγω της εφίδρωσης και της κίνησης.

Το χιόνι αντανακλά το 85% των ακτινών του ήλιου, η άμμος το 17%, το νερό το 5% και το γρασίδι το 3%.

Θαλάσσια σπορ

Ιστιοσανίδα, σέρφινγκ, κολύμβηση, θαλάσσιο σκι, καγιάκ... Το καλοκαίρι, η παραλία προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να ξεσκάσετε, και καλά κάνετε και τις απολαμβάνετε! Αλλά προσέξτε! Η άμμος και το νερό αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου και σας κάνουν (ακόμα) πιο ευάλωτους στις υπεριώδεις ακτίνες, ειδικά όταν ο ήλιος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. 

 

av_solaires_sport-aquatique_1x1 473x473
av_solaires_sport_hiver_1x1 473x473

Αθλήματα βουνού

Στα βουνά, οι κίνδυνοι από τον ήλιο επιδεινώνονται από το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ακτινοβολίας. Αυτό οφείλεται στο υψόμετρο, στην παρουσία του χιονιού που αντανακλά το ηλιακό φως και αυξάνει την ακτινοβολία που δέχεται, καθώς επίσης στο κλίμα και το περιβάλλον: ο άνεμος, οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα λευκά σύννεφα σε μεγάλο υψόμετρο μπορεί να σας κάνουν να νομίζετε ότι ο ήλιος δεν σας φτάνει και πως το δέρμα σας είναι ασφαλές. Ωστόσο ισχύει το ακριβώς αντίθετο!

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Προστατέψτε τον εαυτό σας για να διασκεδάζετε καλύτερα

Για να απολαμβάνετε τα αθλήματα με ασφάλεια, είναι σημαντικό να προστατεύεστε με ένα καλό προϊόν αντηλιακής προστασίας με υψηλό δείκτη προστασίας και να το εφαρμόζετε πολύ τακτικά. Και οι συνήθεις κανόνες για έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να ακολουθούνται με ακόμη μεγαλύτερη επαγρύπνηση. Χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία κατάλληλη για το άθλημά σας - ανθεκτική στο νερό για θαλάσσια αθλήματα - πολύ υψηλό δείκτη προστασίας για αθλήματα βουνού - καθώς και κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας. 

Γιατί να χρησιμοποιείτε ένα «ειδικό αθλητικό» προϊόν αντηλιακής προστασίας κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης;

Γιατί να χρησιμοποιείτε ένα «ειδικό αθλητικό» προϊόν αντηλιακής προστασίας κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης;

  • Η υφή του είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να δίνει ένα μη λιπαρό τελείωμα και να αφήνει στο δέρμα μια αίσθηση φρεσκάδας και αναπνοής.
  • Η ρευστή φόρμουλα καθιστά εύκολη την εφαρμογή, ακόμη και σε περιοχές με τριχοφυΐα.
  • Η σύνθεση είναι πολύ ανθεκτική στο νερό και οι λάτρεις του αθλητισμού είναι ικανοποιημένοι με την αντοχή που έχει στον ιδρώτα (93%* της ομάδας που συμμετείχε στην έρευνα θεωρεί το προϊόν ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα).
  • Η εύκολη στη μεταφορά συσκευασία του Fluide Sport 50+ σάς επιτρέπει να έχετε πάντα μαζί σας την αντηλιακή προστασία σας.

Συμβουλή: Επειδή η σύνθεσή του είναι πολύ ανθεκτική στο νερό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Σπρέι Ιαματικού νερό της Avène για να δροσιστείτε κατά τη διάρκεια του αθλήματός σας.

Από την ίδια σειρά

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ (ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ)

Τα προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το δέρμα και να σέβονται τους ωκεανούς

Fluide Sport SPF 50+

Fluide Sport SPF 50+

Προστατεύει

SPF 50+ Στικ για Ευαίσθητες Ζώνες

SPF 50+ Στικ για Ευαίσθητες Ζώνες

Προστατεύει

Επιστροφή στην κορυφή