Η δέσμευσή μας για πρόληψη του καρκίνου

Περιεχόμενα

Η δέσμευσή μας για πρόληψη του καρκίνου

av_solaires_cancer-peau_engagement_european skin-cancer-foundation_1x1 473x473

Καρκίνος του δέρματος: ένα πραγματικό ζήτημα για τη δημόσια υγεία

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο από την παιδική ηλικία και μετά αποτελεί πλέον γνωστή αιτία της αύξησης του επιπολασμού των καρκίνων του δέρματος, είτε πρόκειται για μελάνωμα είτε για καρκίνωμα. Επομένως, η εκπαίδευση σε ό,τι έχει να κάνει με τη φωτοπροστασία από μικρή ηλικία είναι εξαιρετικά σημαντική. Η Eau Thermale Avène Laboratories έχει προβλέψει αυτές τις απαιτήσεις χάρη στη μακρόχρονη ενασχόλησή της με αυτόν τον τομέα και την εμπειρία της σε ό,τι έχει να κάνει με την αντηλιακή φροντίδα. Η σειρά αντηλιακών προϊόντων Avène έχει αποδειχθεί ότι παρέχει ασφαλή προστασία από τον ήλιο και συμβάλλει στην πρόληψη των βλαβών από τον ήλιο.

 

Προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο

Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος αποτελεί έναν οργανισμόπου δημιουργήθηκε το 2008 από τον καθηγητή Stockfleth κι έχει ως στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση δερματολόγων σχετικά με τον μη μελανωματικό καρκίνο του δέρματος και την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πρόληψη μέσω προγραμμάτων για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Από το 2013, η Eau Thermale Avène συμμετέχει σε μια αποκλειστική, μακροχρόνια συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος και υποστηρίζει τις δράσεις του για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος, έχοντας δύο βασικούς άξονες:

Πρόληψη Μέσω εκπαιδευτικών αποστολών σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, τα εκπαιδευτικά εργαλεία SunPass και τα ενημερωτικά φυλλάδια προειδοποιούν το κοινό για τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και τις καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετούνται από μικρή ηλικία.

Εκπαίδευση Μέσω της εκπαίδευσης γιατρών και δερματολόγων στον έλεγχο, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος, με την υποστήριξη κάθε ευρωπαϊκής θυγατρικής της Eau Thermale Avène.

Συνεργασία της Eau Thermale Avène με την Euromelanoma

Η Eau Thermale Avène είναι επίσης χορηγός της Euromelanoma, μιας ένωσης που έχει ως στόχο την προώθηση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος. Από τη δημιουργία της το 1999 στο Βέλγιο, η Euromelanoma έχει αναπτυχθεί σε σημείο που σήμερα έχει φτάσει να δραστηριοποιείται σε 39 χώρες. Η ένωση αυτή διοικείται από ένα δίκτυο Ευρωπαίων δερματολόγων υπό την προεδρία της Véronique Del Marmol. Όλες οι πρωτοβουλίες της απευθύνονται σε 3 βασικά κοινά: το ευρύ κοινό, την επιστημονική κοινότητα και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

  • Για το κοινό, μέσω του διαδικτυακού τόπου της Euromelanoma και μιας ετήσιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού, η Euromelanoma προωθεί την κατανόηση του καρκίνου του δέρματος, την πρόληψή του, την έγκαιρη ανίχνευση και τη θεραπεία. Η δραστηριότητα αυτή κορυφώνεται με δημόσιες εξετάσεις σε μια ετήσια μέρα εξέτασης για το μελάνωμα. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν λάβει δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις.
  • Για τους δερματολόγους και την ευρύτερη υγειονομική κοινότητα, η Euromelanoma μοιράζεται τακτικά γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων για βελτίωση της φροντίδας των ασθενών με καρκίνο του δέρματος.
  • Για τις κυβερνήσεις, η Euromelanoma διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις για να διασφαλίσει ότι η θεραπεία του καρκίνου του δέρματος αναγνωρίζεται πλήρως και υποστηρίζεται από τα συστήματα και τις πολιτικές υγείας. 

Η Eau Thermale Avène συμμετέχει στον σχεδιασμό των ετήσιων εκστρατειών της Euromelanoma και ενθαρρύνει τις θυγατρικές της να συμμετάσχουν ώστε να δημιουργήσουν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών και να μοιραστούν τοπικές πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, το 2019 στη Βουλγαρία, η θυγατρική ETA και η Euromelanoma πραγματοποίησαν εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος με φοιτητές φαρμακευτικής στους δρόμους της Βάρνας. Η πρωτοβουλία δημοσιεύθηκε εκτενώς στον τοπικό Τύπο. 

 

Επιστροφή στην κορυφή