Καταπραΰνετε το δέρμα σας μετά την έκθεση στον ήλιο

Περιεχόμενα

Καταπραΰνετε το δέρμα σας μετά την έκθεση στον ήλιο

av_solaires_proteger_femme_enfant_plage_1x1 577x577

Βήμα 1: Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο.

Δεν υπάρχει λόγος να τηρείτε την καθημερινή ρουτίνα σας για μετά τον ήλιο εάν έχετε ξεχάσει το πιο σημαντικό πράγμα κατά τη διάρκεια της έκθεσης: την προστασία, η οποία αποτελεί και το σύνθημά μας. Όσες φορές και αν το πούμε δεν είναι αρκετό: η έκθεση στον ήλιο δεν είναι ποτέ ακίνδυνη, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προστατεύετε το δέρμα σας με ρούχα και αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας.  Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσετε τους κινδύνους από τις βλάβες από τον ήλιο και τη γήρανση του δέρματος: ηλιακό έγκαυμα, ηλιακές κηλίδες ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Βήμα 2: Ξεπλύνετε καλά το δέρμα σας.

Το αλάτι και το χλώριο τείνουν να αφυδατώνουν το δέρμα, γι' αυτό είναι σημαντικό να ξεπλένεστε αφού βγείτε από την παραλία ή την πισίνα ώστε να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα χλωρίου, άμμου, αλατιού και των φίλτρων της αντηλιακής κρέμας στο δέρμα. Η ενυδάτωση αρχίζει στο ντους: για να ενυδατώσετε και να θρέψετε σε βάθος το δέρμα, προτιμήστε ένα σαπούνι με ουδέτερο pH και όχι ένα σαπούνι που «απογυμνώνει» το δέρμα. Μην ξεχνάτε να ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας για να αποφεύγετε δερματικά εξανθήματα, ξηρά μαλλιά και ξηρό τριχωτό της κεφαλής.

 

av_solaires_rincer_douche_femme_plage_1x1 473x473

ΗΛΙΟΣ

Πώς να επιλέξετε τη φροντίδα σας για μετά τον ήλιο

Η υφή

Όπως ακριβώς επιλέγετε την αντηλιακή προστασία σας, είναι σημαντικό να επιλέγετε τη φροντίδα σας για μετά τον ήλιο ανάλογα με τον τύπο και τις προτιμήσεις του δέρματός σας. Τι κοινό έχουν η αντηλιακή κρέμα και η λοσιόν για μετά τον ήλιο; Και τα δύο περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες καταπραΰνουν τις επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα.

Τύπος δέρματος

Η φροντίδα για μετά τον ήλιο πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος: ευαίσθητο, αντιδραστικό ή λιπαρό. Είτε πρόκειται για λάδι, γαλάκτωμα ή κρέμα, είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποια συγκέντρωση είναι η καλύτερη για εσάς, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Εάν το δέρμα σας είναι ταλαιπωρημένο και ξεφλουδίζει, επιλέξτε μια πλούσια κρέμα για βαθιά θρέψη. Εάν το δέρμα είναι ήδη καλά ενυδατωμένο, ένα γαλάκτωμα ή ένα λάδι μπορεί να είναι αρκετό.
 

 

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ενυδατωνόμαστε (και) από μέσα

Μην ξεχνάτε να πίνετε υγρά για να παραμείνετε αναζωογονημένοι και ενυδατωμένοι μετά την έκθεση στον ήλιο. Επιλέξτε νερό, κρύες σούπες και γκασπάτσο αντί για ποτά με ζάχαρη και αναψυκτικά, τα οποία είναι λιγότερο πιθανό να σας ξεδιψάσουν. Συνιστάται να πίνετε κατά μέσο όρο 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.

Ο ρόλος που διαδραματίζουν οι τροφές στην αποκατάσταση του δέρματος μετά το καλοκαίρι δεν πρέπει να υποτιμάται. Επιλέγοντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, παρέχουμε στον οργανισμό τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται το δέρμα για να αναγεννηθεί.

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για να καταπραΰνουν το δέρμα μετά τον ήλιο

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Επιστροφή στην κορυφή