Τα οφέλη του ήλιου

av_solaires_bien-etre_1x1_473x590

Ο ήλιος ως πηγή ευεξίας

Ο ήλιος είναι η πηγή τη ζωής και είναι καίριος για την ανάπτυξή μας. Αποτελεί αδιαμφισβήτητη πηγή ευχαρίστησης, καλής διάθεσης και χαράς για την ψυχική και σωματική υγεία μας. Μια ματιά στην εφαρμογή για τον καιρό το πρωί και ξέρετε αν η μέρα σας θα ξεκινήσει καλά (ή όχι)! Ο όρος «εποχιακή συναισθηματική διαταραχή» χρησιμοποιείται ακόμη κι όταν ο ήλιος γίνεται σπάνιος το χειμώνα. Ο ήλιος δημιουργεί την παραγωγή ορμονών ευεξίας και εγγυάται επίσης τη χρονοβιολογική ισορροπία μας: τους εναλλασσόμενους κύκλους ύπνου-αφύπνισης. Είναι αδύνατο να υπάρξει ζωή χωρίς ήλιο.   Αλλά το υπ' αριθμόν ένα όφελος του ήλιου, απαραίτητο για τη ζωή, είναι η σύνθεση της βιταμίνης D μέσω της δράσης της UVB. Λίγα λεπτά έκθεσης του προσώπου στον ήλιο κάθε μέρα αρκούν για να παραχθεί η απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D, η οποία επιτρέπει απορρόφηση του ασβεστίου από το πεπτικό σύστημα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημά μας, προστατεύοντάς μας από λοιμώξεις και μικρόβια του περιβάλλοντος.

 

Ο ήλιος έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες. Η ψωρίαση, η λεύκη και το έκζεμα αποτελούν μερικές μόνο από τις δερματικές παθήσεις που βελτιώνονται από τον ήλιο λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Ηλιοφάνεια με μέτρο

Ο ήλιος μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα, λόγω της ακτινοβολίας UVA και UVB:

  • Ηλιακό έγκαυμα,
  • γήρανση του δέρματος
  • καφέ σημάδια από τον ήλιο 
  • μελάνωμα

UVA: αυτές οι εξαιρετικά διεισδυτικές ακτίνες αλλοιώνουν τις ελαστικές ίνες του δέρματος και είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση του δέρματος, η οποία εμφανίζεται κυρίως ως καφέ σημάδια από τον ήλιο. Οι ακτίνες αυτές εμπλέκονται επίσης στην ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων του δέρματος και μελανωμάτων.

Οι ακτίνες UVB διεγείρουν τη μελανίνη, προκαλώντας μαύρισμα μέσα σε 48 ώρες. Αυτές οι ακτίνες ευθύνονται για τα «ηλιακά εγκαύματα» και την πρόωρη γήρανση του δέρματος μακροπρόθεσμα, ενώ μπορούν επίσης να προκαλέσουν ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου του δέρματος. 

 

av_solaires_avec-moderation_1x1 472x472

Τα οφέλη και οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο αποτελεσματικά

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ήλιο και να απολαμβάνετε τα οφέλη του χωρίς να ανησυχείτε, είναι απαραίτητο να υπάρχει καλή προστασία . Όπως είναι φυσικό, ο ρουχισμός παραμένει η πιο ασφαλής μορφή προστασίας. Κι αν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο, είναι απαραίτητο να προστατεύετε το δέρμα σας με μια καλή αντηλιακή κρέμα, με υψηλό δείκτη προστασίας για να φιλτράρει τις ακτίνες UVA και UVB.

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

Τα σωστά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να απολαμβάνετε τον ήλιο (χωρίς να καείτε):

- Μην εκθέτετε μωρά και μικρά παιδιά σε άμεσο ηλιακό φως.

- Μη βγαίνετε στον ήλιο τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, δηλαδή από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

- Φοράτε κατάλληλη ενδυματολογική προστασία (μπλούζα, γυαλιά ηλίου, καπέλο κ.λπ.).

- Μη μένετε στον ήλιο για πολύ ώρα, ακόμη και αν φοράτε ένα προϊόν αντηλιακής κρέμας.

- Επαναλάβετε συχνά την αντηλιακή κρέμα σας για να διατηρείτε την προστασία, ειδικά μετά από εφίδρωση, κολύμπι ή στέγνωμα με πετσέτα.

- Να είστε προσεκτικοί: Εάν δεν χρησιμοποιείτε τη συνιστώμενη ποσότητα προϊόντος, μειώνετε σημαντικά το επίπεδο προστασίας.

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Τα προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το δέρμα και να σέβονται τους ωκεανούς

Αντηλιακό Σπρέι SPF 50+

Αντηλιακό Σπρέι SPF 50+

Προστατεύει

SPF 50+ Γαλάκτωμα

SPF 50+ Γαλάκτωμα

Προστατεύει

Intense Protect 50+

Intense Protect 50+

Προστατεύει - Ενυδατώνει

Επιστροφή στην κορυφή