Μπλε φως

av_solaire_bleu_lisa_rose_2409-1x1 472x472

Τι είναι το μπλε φως;

Έχουμε ήδη επίγνωση του μπλε φωτός που εκπέμπεται από τεχνητές πηγές με λαμπτήρες LED ή συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού, όπως οι οθόνες υπολογιστών ή των smartphones. Ωστόσο η μπλε ακτινοβολία εκπέμπεται κυρίως από τον ήλιο.

Η ένταση του φωτός του ήλιου μπορεί να είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των οθονών και θα έπρεπε να περάσετε 64 ολόκληρες ημέρες μπροστά από το tablet σας για να έχετε το ισοδύναμο μιας ώρας έκθεσης στον ήλιο.

Επομένως, είναι απαραίτητο να προστατεύετε το δέρμα σας από την μπλε ακτινοβολία του ήλιου. 

Κατανόηση του μπλε φωτός και των επιπτώσεών του

Το «μπλε-ιώδες» φως είναι η ζώνη του ορατού φάσματος που περιέχει την περισσότερη ενέργεια, εξ ου και η ονομασία HEV για το «High Energy Visible Light» (ορατό φως υψηλής ενέργειας), το οποίο είναι επιβλαβές για τον οργανισμό: επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων μας και πρέπει να προστατευόμαστε από αυτό. 

av_solaire_longueur d_onde_1080x1080 472x472
av_solaire_bleu_juliet_3489-1x1

Το 25% των κυτταρικών βλαβών οφείλεται στο μπλε φως1. Η ακτινοβολία του επιταχύνει καθημερινά τη γήρανση του δέρματος και ενθαρρύνει την εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων

Επομένως, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μακροπρόθεσμα, και ιδίως καθώς η γήρανση διαβρώνει τους κυτταρικούς αμυντικούς μηχανισμούς, η έκθεση του δέρματος σε υψηλής ενέργειας φως μπορεί να έχει επιβλαβή αποτελέσματα τα οποία αυξάνουν τη διαδικασία γήρανσης, ενώ έχουν ακόμη και καρκινικούς μηχανισμούς. Επιπλέον, το μπλε φως δρα στο γονίδιο της μελάγχρωσης και διεγείρει τη δράση των μελανινοκυττάρων. Αυτό επιδεινώνει ορισμένες δερματοπάθειες που συνδέονται με τη λειτουργία της μελανίνης, όπως η μάσκα εγκυμοσύνης ή η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση. Επομένως, το μπλε φως έχει δυνητικά ακόμη πιο καταστροφικές επιπτώσεις από την UVA, ειδικά στα σκουρόχρωμα δέρματα. 

 

Με το μπλε ορατό φως υψηλής ενέργειας, ανακαλύφθηκε ένας νέος εχθρός του δέρματος, ίσως ακόμη πιο επιβλαβής από τις UVA και UVB. Αυτές οι βλαβερές ακτίνες διεισδύουν ακόμη βαθύτερα στα στρώματα του δέρματος, φτάνοντας μέχρι το υπόδερμα. Με την έντονη ενέργειά του - από όπου παίρνει και το όνομά του - το μπλε φως επιτίθεται σε όλα τα κυτταρικά συστατικά: λιπίδια, πρωτεΐνες και DNA.Μόνο αυτές οι ακτίνες βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος μέσα σε μία ώρα έκθεσης στον ήλιο². Άλλες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι αυτό το μπλε-ιώδες φως οδηγεί σε σχηματισμό τοξικών αντιδραστικών ειδών οξυγόνου που επηρεάζουν όλα τα συστατικά των κυττάρων του δέρματος: λιπίδια, πρωτεΐνες και DNA.

 

av_solaire_juliet_3738-1x1

Μια σύνθεση που ανταποκρίνεται στη διπλή δέσμευση της Avène για σεβασμό προς το δέρμα και το περιβάλλον
 

Το νέο φίλτρο TriAsorB™ ανταποκρίνεται πλήρως στην προσέγγιση συνειδητής φροντίδας των δερμοκαλλυντικών Pierre Fabre. Χρήσιμα, καλά μελετημένα και ηθικά, στοχεύουν σε διαμόρφωση των δραστικών συστατικών που σέβονται όλο και περισσότερο το δέρμα και το περιβάλλον. 

Η ιδανική πρόληψη κατά της φωτογήρανσης

Το TriAsorB™, που προέκυψε από ιατρική έρευνα της Pierre Fabre και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2020 ως μέρος της αντηλιακής φροντίδας Intense Protect 50+, έφερε επανάσταση στα θεμέλια της φωτοπροστασίας, προσφέροντας την πιο ευρεία προστασία από τις βραχείες ακτίνες UVB-UVA και τις μακρές ακτίνες UVA έναντι του μπλε φωτός (έως 450 nm), το οποίο επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος

Ενσωματωμένο στο πατενταρισμένο σύστημα φιλτραρίσματος Eau Thermale Avène, το TriAsorB™ ενισχύει το επίπεδο προστασίας του δέρματος από τη φωτογήρανση που σχετίζεται με το μπλε φως, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή προφύλαξη από βαθιές και ορατές δερματικές βλάβες

av_solaire_bleu_juliet_3455-1x1 472x472

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

Η δερματολογική λύση κατά του μπλε φωτός

Η καινοτομία της Eau Thermale Avène κατά του μπλε φωτός: το νέο αντηλιακό φίλτρο TriAsorb™

Για καταπολέμηση των επιπτώσεων του μπλε φωτός στην επιδερμίδα, τα Εργαστήρια Eau Thermale Avène ανέπτυξαν μια νέα επαναστατική τεχνολογία: το φίλτρο TriAsorb, εμπνευσμένο από τη φυσική φωτοπροστατευτική δύναμη της μελανίνης.

Πώς λειτουργεί;

Η μελανίνη, η οποία αποτελεί συνάρτηση του φωτοτύπου κάθε ατόμου, είναι υπεύθυνη για τη φυσική παροχή της σωστής φωτοπροστασίας στο δέρμα. Προστατεύει από τις οξείες επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας σε καθημερινή βάση - όπως τα ηλιακά εγκαύματα - καθώς επίσης και από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος. Προστατεύει επίσης από το μπλε ορατό φως υψηλής ενέργειας. Εμπνευσμένο από αυτή τη μοναδική λειτουργία, το TriAsorB™ παρέχει στο δέρμα πολύ ευρεία και αποτελεσματική φωτοπροστασία και αντανακλά το βλαβερό μέρος του ηλιακού φάσματος, το οποίο περιλαμβάνει UVB, βραχεία UVA, μακρά UVA, αλλά και ένα μπλε ορατό φως υψηλής ενέργειας.

Μια ασφαλής σύνθεση 

Το νέο φίλτρο TriAsorB™ αποτελεί οργανικό μόριο το οποίο υπάρχει εκτεταμένα στη σύνθεση. Η τεχνική που χρησιμοποιείται για την προσθήκη του φίλτρου εγγυάται την ασφάλειά του. Χάρη στο TriAsorB™, καταφέραμε να μειώσουμε το ποσοστό φίλτρων στο νέο Intense Protect 50+3 κατά περίπου 10%, διατηρώντας παράλληλα την υψηλής ποιότητας προστασία.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια εργασίας και 30 τοξικολογικές μελέτες για να αποδειχθεί η ασφάλεια του φίλτρου. Το εξαιρετικά ασφαλές φίλτρο TriAsorB™ παραμένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας, είτε το δέρμα είναι υγιές είτε αφυδατωμένο.

3 δοκιμές αποδεικνύουν ότι το φίλτρο προστατεύει το κυτταρικό DNA από βλάβες που οφείλονται στην υπεριώδη ακτινοβολία.4

3. Τοπική εφαρμογή (5 mg.cm-2) Μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ανθρώπινα δερματικά εκθέματα.
Χρησιμοποιήθηκαν 3 μοντέλα: Υγιές δέρμα/Υγιές και ακτινοβολημένο δέρμα/Επιβαρυμένο και ακτινοβολημένο δέρμα
4. Τοπική εφαρμογή (2 mg.cm-2) Μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αναδομημένα μοντέλα επιδερμίδας - θυλακίου. Στρες: οξεία έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ποσοτικός προσδιορισμός της βλάβης του DNA (με ανάλυση LC/MS (υγρή χρωματογραφία/φασματομετρία μάζας))
 
av_solaires_engagement-formulation_microscope_1x1
av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 1620x1620

Σεβασμός προς το περιβάλλον

Η Eau Thermale Avène Laboratories συνεχίζει την περιβαλλοντικά υπεύθυνη προσέγγισή της και τη δέσμευσή της για περιορισμό των επιπτώσεων που έχουν τα αντηλιακά φίλτρα στους ωκεανούς. Το νέο φίλτρο TriAsorB™ πέρασε πολυάριθμες δοκιμές σε πειραματικές συνθήκες, οι οποίες απέδειξαν ότι δεν είναι τοξικό για 3 βασικά είδη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας: ένα είδος κοραλλιού, ένα είδος φυτοπλαγκτού και ένα είδος ζωοπλαγκτού.

 

Νέα σειρά για το πρόσωπο

 

  • Ειδικές συνθέσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του ξηρού και πολύ ξηρού, του κανονικού έως μικτού, και του λιπαρού με ατέλειες δέρματος.
  • Σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα σε θέματα φωτοπροστασίας, για την πρόληψη της γήρανσης που σχετίζεται με τον ήλιο, και δραστικά συστατικά επιλεγμένα για να εξισορροπούν και να σέβονται κάθε τύπο δέρματος
  • Μέχρι και 72% λιγότερες υπερμελαγχρώσεις που οφείλονται στο μπλε φως1

1 In vivo μελέτη με εφαρμογή του Fluide με Χρώμα SPF50+ που διεξήχθη με τη συμμετοχή 16 ατόμων

Ανακαλύψτε το

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Intense Protect 50+

  • Το εξαιρετικά ευρέος φάσματος αντηλιακό απαντά στα πιο υψηλά πρότυπα για το δέρμα, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον.
  • 95,3% μείωση των βλαβών του DNA που προκαλούνται από το μπλε φως¹ 

¹ Δοκιμή in vitro. Τοπική εφαρμογή (2 mg.cm-2) Μέτρα που πραγματοποιήθηκαν σε αναδομημένη επιδερμίδα. Στρες: προσομοίωση έκθεσης σε μπλε φως. Ποσοτικοποίηση της οξειδωτικής βλάβης του DNA με ανοσοϊστοχημική ανάλυση.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

1Zastrow L, Groth N, Klein F et al. The Missing Link – Light-Induced (280–1,600 nm) Free Radical Formation in Human Skin. Skin Pharmacology and Physiology 2009;22: 31-44

*Το 1ο οργανικό αντηλιακό φίλτρο της Pierre Fabre

**In-vivo κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη fluide με χρώμα SPF50+ σε 16 άτομα, 24 ώρες μετά την έκθεση στο μπλε φως - κατά μέσο όρο, παρατηρήθηκε μείωση -40% σε όλα τα προϊόντα της σειράς

Επιστροφή στην κορυφή