Ήλιος στην πόλη

av_solaires_ville_femme_1x1 470x470

Κίνδυνοι του ήλιου στην πόλη

Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου στην πόλη, οι κήποι των καφετεριών και οι υπαίθριοι χώροι γεμίζουν με κόσμο. Ωστόσο, δεν σκεφτόμαστε πάντα να προστατεύουμε το δέρμα μας, καθώς έχουμε την τάση να συνδέουμε την αντηλιακή κρέμα με την παραλία. Αλλά σε αυτές τις πρώτες στιγμές ηλιοφάνειας, όταν το δέρμα μας μόλις βγαίνει από το χειμώνα και δεν είναι προετοιμασμένο για τον ήλιο, ο κίνδυνος για ηλιακό έγκαυμα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Προσοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία στην πόλη

Στην πόλη, η υπεριώδης ακτινοβολία είναι παντού. Όταν βγαίνετε στον δρόμο, οι υπεριώδεις ακτίνες UV μπορούν εύκολα να φτάσουν στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ και στα χέρια σας. Όπως γνωρίζετε, η έκθεση στον ήλιο δεν είναι ακίνδυνη. Το ηλιακό έγκαυμα, τα σημάδια από τον ήλιο, η γήρανση του δέρματος ή, ακόμη χειρότερα, το μελάνωμα, είναι μερικές από τις πιο σοβαρές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας για το δέρμα.

Κίνδυνοι που επιδεινώνονται από τη ρύπανση 

Το φαινόμενο της αστικής ρύπανσης (μονοξείδιο του άνθρακα, καυσαέρια οχημάτων και βαρέα μέταλλα) επιδεινώνει τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Ειδικά καθώς οι γυάλινες προσόψεις των κτιρίων της πόλης αντανακλούν έντονα τις ακτίνες του ήλιου. Ακόμα χειρότερα, η UVA (η οποία διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα από την UVB) μπορεί να περάσει ακόμα και μέσα από τα παράθυρα, φτάνοντάς σας ακόμα και όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο σας. Και όσο πιο ζεστός είναι ο καιρός, τόσο περισσότερο ανοίγουν και διαστέλλονται οι πόροι του δέρματος, καθιστώντας το δέρμα πιο επιρρεπές στην πρόσληψη σωματιδίων ρύπανσης. Αποτελεί την ίδια ρύπανση που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη, όπως και οι ακτίνες του ήλιου, για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Το άγχος ως επιβαρυντικός παράγοντας

Το άγχος της ζωής στην πόλη μπορεί να έχει σκληρό αντίκτυπο στο δέρμα. Όπως ο ήλιος και η ρύπανση, έτσι και το άγχος αποτελεί παράγοντα γήρανσης του δέρματος. Σε συνδυασμό με τους άλλους δύο παράγοντες, το άγχος επιδεινώνει το δέρμα. Για να αποφύγουμε τους κινδύνους που εγκυμονούν για το δέρμα οι δημόσιες συγκοινωνίες, η εργασία και ο ύπνος, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να προστατεύσουμε το δέρμα μας.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το να φοράτε αντηλιακό δεν σημαίνει ότι δεν μαυρίζετε - το αντίθετο μάλιστα! Προλαμβάνει τα ηλιακά εγκαύματα και άλλες βλάβες του δέρματος που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, ενώ διατηρεί την ομορφιά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Καλές συνήθειες για προστασία του δέρματός σας στην πόλη

Καλές συνήθειες για προστασία του δέρματός σας στην πόλη

Πολλές κρέμες ημέρας περιλαμβάνουν πλέον φίλτρο SPF στη σύνθεσή τους. Εάν δεν ισχύει αυτό για την ενυδατική κρέμα σας, θα πρέπει να προσθέσετε στην πρωινή ρουτίνα ομορφιάς σας αντηλιακή προστασία με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 20 για να προστατευτείτε από τις υπεριώδεις ακτίνες, επιλέγοντας τη σωστή προστασία για τον τύπο του δέρματός σας. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες ορισμένων αντηλιακών κρεμών έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες έναντι του στρες των υπεριωδών ακτίνων και της ρύπανσης, ενώ μπορούν να συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της σύνθεσης που έχουν οι αντηλιακές κρέμες, αυξάνοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητά τους.

 

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Τα προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το δέρμα και να σέβονται τους ωκεανούς

B-Protect SPF 50+

B-Protect SPF 50+

Αναδεικνύει - Προστατεύει - Χαρίζει ομοιόμορφη όψη

Επιστροφή στην κορυφή