Σημάδια από τον ήλιο

av_solaires_taches-brunes_closeup_1x1 470x470
Τι είναι τα καφέ σημάδια από τον ήλιο;

Τα σημάδια από τον ήλιο ή σημάδια γήρανσης, γνωστά ως κηλίδες στην ιατρική ορολογία (ή «λουλούδια του νεκροταφείου» στην λιγότερο χαρούμενη γαλλική ορολογία) προκαλούνται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Είναι το αποτέλεσμα της εναπόθεσης μελανίνης στην επιδερμίδα ή στο χόριο. Πρόκειται για μια κοινή μορφή υπερμελάγχρωσης που εμφανίζεται ως μικρές, επίπεδες, σκουρόχρωμες περιοχές με ανοιχτό καφέ έως μαύρο χρώμα. Τα σημάδια από τον ήλιο μπορούν να εμφανιστούν σε πρόσωπο, λαιμό, ώμους, ντεκολτέ, πήχεις και στο πίσω μέρος των χεριών. 

Ποιες είναι οι αιτίες;

Τα σημάδια από τον ήλιο προκαλούνται από μια ανισορροπία στα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της μελανίνης, της φυσικής χρωστικής ουσίας που χρωματίζει το δέρμα. Στην περίπτωση των σημαδιών από τον ήλιο, το δέρμα θα παράγει υπερβολική ποσότητα μελανίνης μετά την έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες και έτσι θα «κηλιδωθεί».

Τα καφέ σημάδια δεν αποτελούν το μόνο σημάδι γήρανσης του δέρματος που προκαλείται από τον ήλιο. Η γήρανση του δέρματος δρα σε δύο επίπεδα: Στην επιδερμίδα: Οι ακτίνες UVB προκαλούν την εμφάνιση μικρών σημαδιών από τον ήλιο. Στο χόριο: Οι ακτίνες UVA προκαλούν το σχηματισμό βαθιών ρυτίδων.

Ποιος επηρεάζεται από τα σημάδια από τον ήλιο;

Όλοι. Άνδρες και γυναίκες. Τα καφέ σημάδια από τον ήλιο είναι πιο συχνά σε άτομα άνω των 40 ετών (εξ ου και η ονομασία), αλλά μπορεί να εμφανιστούν και νωρίτερα. Ωστόσο, η παρουσία κηλίδων εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος και τον χρόνο παραμονής στον ήλιο: όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι το δέρμα, τόσο πιο ευάλωτο είναι στις επιδράσεις του ήλιου. Για να μην γερνάτε (τουλάχιστον όσον αφορά το δέρμα σας), δεν αρκεί να εφαρμόζετε μόνο αντιρυτιδική κρέμα το βράδυ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ήλιο, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία! Οι δερματολόγοι μιλούν συχνά για την έννοια της ηλιακής ασφάλειας, δηλαδή την προστασία από τον ήλιο και τη μη υπερβολική έκθεση του δέρματός σας. Επομένως, η προστασία από τον ήλιο είναι το πιο σημαντικό βήμα για πρόληψη του σχηματισμού των σημαδιών γήρανσης. 

 

av_solaires_taches-brunes_1x1 470x470

Τα οφέλη και οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα

Πώς να αποφύγετε τα σημάδια από τον ήλιο σε πρόσωπο και λαιμό

Επιλέξτε καλή αντηλιακή προστασία

Προστατευθείτε όλο το έτος

Η πρόληψη των επιπτώσεων του ήλιου στη γήρανση του δέρματος απαιτεί φωτοπροστασία, δηλαδή συνεχή προσοχή απέναντι στην έκθεση στον ήλιο: μη βγαίνετε στον ήλιο τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας της ημέρας, φοράτε ρούχα, καπέλο και (εγκεκριμένα) γυαλιά ηλίου και χρησιμοποιείτε προϊόντα φωτοπροστασίας με υψηλό δείκτη προστασίας, τα οποία ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας. 

Οι ακτίνες του ήλιου επιδρούν στο δέρμα, ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες, γι' αυτό είναι σημαντικό να παρέχετε στο δέρμα σας την καθημερινή προστασία που χρειάζεται, ώστε να παραμένει ασφαλές όλο το έτος. Ακόμα και στην πόλη, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με ελαφρύ δείκτη προστασίας για να φιλτράρετε τις υπεριώδεις ακτίνες: ο μόνος τρόπος για να απολαύσετε ένα γεύμα στο ύπαιθρο!

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μην το παρακάνετε

Περιορίστε τον χρόνο έκθεσής σας στον ήλιο, μείνετε μακριά από τον ήλιο κατά τις πιο ζεστές ώρες και φορέστε ρούχα και καπέλο για να προστατευτείτε από τον ήλιο. όποτε είναι δυνατόν. Όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, εφαρμόζετε και επαναλαμβάνετε τακτικά ένα προϊόν αντηλιακής κρέμας με κατάλληλο δείκτη προστασίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον τύπο και την κατάσταση του δέρματός σας.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Eau Thermale Avène έχει δεσμευτεί να προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα αντηλιακής φροντίδας για προστασία του ευαίσθητου δέρματός σας. Σήμερα, τα προϊόντα μας για Αντηλιακή προστασία αποτελούν το νούμερο ένα στην αγορά φωτοπροστασίας σε ευρωπαϊκά φαρμακεία*.

*IQVIA - Pharmatrend International - έτος 2018 - σε όγκο και αξία.
Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Τα προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το δέρμα και να σέβονται τους ωκεανούς

Στικ Χειλιών SPF 50+

Στικ Χειλιών SPF 50+

Προστατεύει

Επιστροφή στην κορυφή