Προετοιμάζοντας το δέρμα σας για τον ήλιο

Περιεχόμενα

Προετοιμάζοντας το δέρμα σας για τον ήλιο

Γιατί είναι σημαντική η προετοιμασία του δέρματός σας για τον ήλιο.

Η προετοιμασία του δέρματός σας για τον ήλιο πριν από την παρατεταμένη έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το δέρμα που πολύ συχνά ξεχνάμε. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, αλλεργίες ή δυσανεξίες στον ήλιο ή απλά αν θέλετε να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα από την πρώτη στιγμή που θα βγείτε έξω. Το δέρμα που δεν έχει εκτεθεί στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ακόμη πιο ευάλωτο στις πρώτες υπεριώδεις ακτίνες UV στις οποίες εκτίθεται. 

 

av_solaires_accessoires_vacances_1x1 577x596

 

Τρία βήματα για να προετοιμάσετε το δέρμα σας για τον ήλιο

av_solaires_exfolier_1x1 1620x1620

 

 

Βήμα 1: Απολέπιση

Η απολέπιση λίγες ημέρες πριν από την έκθεση στον ήλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε καλό μαύρισμα: απαλλάσσεται από τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα έχει όλο τον χώρο που χρειάζεται για να παράγει άφθονη μελανίνη και να κάνει το μαύρισμά σας να διαρκεί περισσότερο. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η απολέπιση απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους και εξομαλύνει την υφή του δέρματος, χαρίζοντάς του έντονη λάμψη.

 

Βήμα 2: Προστασία

Αφού απολεπίσετε το δέρμα σας και είστε έτοιμοι για την παραλία, μην ξεχνάτε το πιο κρίσιμο βήμα: την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου όταν βρίσκεστε έξω. Όσες φορές και να το πούμε δεν είναι ποτέ αρκετό: η έκθεση στον ήλιο δεν είναι ποτέ ακίνδυνη, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προστατεύετε το δέρμα σας φορώντας ρούχα, χρησιμοποιώντας αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και ακολουθώντας αυστηρά τους κανόνες έκθεσης στον ήλιο  που έχουμε πλέον στα χέρια μας (όχι ήλιος μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ.). Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσετε τους κινδύνους από τις βλάβες από τον ήλιο και τη γήρανση του δέρματος: ηλιακό έγκαυμα, πανάδες ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Η προστασία του δέρματός σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε ένα φυσικό, σταδιακό και μακράς διάρκειας μαύρισμα.

av_solaires_hydrater_1x1 577x566
av_solaires_proteger_1x1 577x588

Βήμα 3: Ενυδάτωση

Για να καταπραΰνετε το δέρμα σας μετά την έκθεση στον ήλιο και να παρατείνετε το μαύρισμά σας, θυμηθείτε να ενυδατώσετε το δέρμα σας με μια θεραπεία για μετά τον ήλιο. Ο ήλιος ξηραίνει το δέρμα και το κάνει πιο παχύ. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο είναι διψασμένο. Χρειάζεται ενυδάτωση και βαθιά θρέψη. Μια κρέμα θα παρέχει θρεπτικά συστατικά για την ανοικοδόμηση του δερματικού φραγμού και θα καταπραΰνει τυχόν υπερθέρμανση που μπορεί να εμφανιστεί μετά την έκθεση στον ήλιο.

Το φαγητό παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο. Μια πολύχρωμη διατροφή με ισορροπημένες τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά παρέχει στο δέρμα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται - με τις βιταμίνες να έχουν καθοριστικό ρόλο - για να διατηρηθεί η παραγωγή μελανίνης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΦΙΛΙΚΕΣ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σολάριουμ: προσέξτε τους κινδύνους

Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε σολάριουμ για να προετοιμάσετε το δέρμα σας για το καλοκαίρι, να θυμάστε ότι οι τεχνητές υπεριώδεις ακτίνες δεν θα σας προετοιμάσουν καθόλου για τον ήλιο. Το μόνο που θα κάνουν είναι να εξαντλήσουν την ικανότητα του δέρματός σας να προστατεύεται από τις βλάβες του ήλιου, χωρίς να σας θωρακίσουν ενάντια στις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, όπως είναι το ηλιακό έγκαυμα. Το μόνο που θα πετύχετε είναι περαιτέρω κίνδυνος καρκίνου του δέρματος και επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος λόγω της χρήσης βλαβερών UVA. Αν θέλετε να μαυρίσετε πριν βγείτε στον ήλιο και δεν θέλετε να δείξετε το λευκό δέρμα σας τις πρώτες ημέρες στην παραλία, προτιμήστε ένα αυτομαυριστικό προϊόν.

 

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ

Τα προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το δέρμα και να σέβονται τους ωκεανούς

Μεταξένιο Mist SPF 30

Μεταξένιο Mist SPF 30

Προστατεύει

SPF 30 Αντηλιακό Λάδι

SPF 30 Αντηλιακό Λάδι

Προστατεύει - Θρέφει

SPF 50+ Στικ για Ευαίσθητες Ζώνες

SPF 50+ Στικ για Ευαίσθητες Ζώνες

Προστατεύει

Επιστροφή στην κορυφή