Δεσμευόμαστε να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό μας στους ωκεανούς

Περιεχόμενα

Δεσμευόμαστε να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό μας στους ωκεανούς

Μια σταγόνα ιαματικού Νερού

 

Η δέσμευσή μας να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό μας*

Η επιλογή της αντηλιακής φροντίδας Eau Thermale Avène σημαίνει προστασία της επιδερμίδας σας με σεβασμό προς τη φύση. Με τριάντα χρόνια καινοτομίας και τεχνογνωσίας, τα Εργαστήρια της Eau ThermaleAvène δημιουργούν προϊόντα φιλικά προς το δέρμα, τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι ανεκτά ακόμα και από τους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, χωρίς να ρυπαίνουν τους ωκεανούς. Από το 2013, αναπτύσσουμε τα αντηλιακά προϊόντα μας με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον. Τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα με ελάχιστα αντηλιακά φίλτρα και χωρίς σιλικόνες για βέλτιστη βιοδιασπασιμότητα** και μειωμένο αντίκτυπο, ικανοποιώντας πάντα τα τρία κριτήρια που καθορίζουν τον Χάρτη Συνθέσεων προϊόντων Skin Protect Ocean Respect Eau Thermale Avène: ασφάλεια [...], αποτελεσματικότητα και ανεκτικότητα.

*μηδενική επίπτωση σε κοράλλια, φυτοπλαγκτόν και ζωοπλαγκτόν 

av_solaires_engagement_corail_1x1_v1 473X473

Μια πρώτη μελέτη για τα κοράλλια

Το 2019, η Eau Thermale Avène αξιολόγησε την τοξικότητα των αντηλιακών κρεμών της (Tinosorb S, Tinosorb M, Parsol 1789, Uvasorb HEB) από το Observatoire Océanologique de Banyuls-sur-Mer. Η πρώτη αυτή μελέτη κατέδειξε την ασφάλεια του συστήματος φιλτραρίσματος του ιαματικού νερού της Avène στο κοράλλι Pocillopora Damicornis. Το είδος αυτό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και αποτελεί μέρος του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου*.   Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι γνωστό ότι απειλούνται ιδιαίτερα από τις αντηλιακές κρέμες και την επίδραση που έχουν στον αποχρωματισμό. Όμως τα κοράλλια είναι μόνο ένας κρίκος στην αλυσίδα - δεν είναι αντιπροσωπευτικά της θαλάσσιας βιοποικιλότητας στο σύνολό της. 

*Μελέτη που διενεργήθηκε με συγκεντρώσεις αντιπροσωπευτικές εκείνων που απαντώνται στο περιβάλλον.

 

Μια δεύτερη μελέτη για το φυτοπλαγκτόν και το ζωοπλαγκτόν

Για να κατανοήσει τον αντίκτυπο των κρεμών της σε ολόκληρο το θαλάσσιο οικοσύστημα, η Eau Thermale Avène αποφάσισε να συνεχίσει τις έρευνες και να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των φίλτρων της στους οργανισμούς πλαγκτόν που βρίσκονται στη βάση της τροφικής αλυσίδας και οι οποίοι διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας της θαλάσσιας ζωής και του κύκλου των στοιχείων που επιτρέπουν τη ζωή στη γη.  

Αυτή η επαναστατική μελέτη* δείχνει πως τα αντηλιακά μας δεν έχουν αντίκτυπο σε ένα είδος φυτοπλαγκτού και ένα είδος ζωοπλαγκτού.

*Μελέτη που διενεργήθηκε σε δύο αντιπροσωπευτικά μοντέλα πλαγκτού με συγκεντρώσεις αντιπροσωπευτικές εκείνων που απαντώνται στο περιβάλλον. 

 

av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 473X473
Μια σταγόνα ιαματικού Νερού

 

Συνεργασία της Eau Thermale Avène με το Pur Project

Από το 2016, η Eau Thermale Avène έχει δεσμευτεί με την ένωση Pur Project, μια κοινωνική επιχείρηση που υποστηρίζει τις εταιρείες να ενσωματώσουν τα κλιματικά ζητήματα στην καρδιά της αλυσίδας αξίας τους, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης εταιρικής σχέσης για αναγέννηση και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων στην Ινδονησία.

Αυτό το κοινοτικό έργο στοχεύει σε αναβίωση κατεστραμμένων κοραλλιογενών υφάλων, στη διατήρηση των δασών μαγκρόβιων δένδρων και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών πρακτικών των τοπικών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης πλαστικών αποβλήτων. Μεταξύ 2016 και 2018, η σύμπραξή μας εγκατέστησε 42 δομές και επαναφύτευσε 6.120 κοράλλια από 16 διαφορετικά είδη και φύτεψε 2.000 μαγκρόβια δένδρα. Ο στόχος της σύμπραξης για το 2021 είναι η αναφύτευση 10.000 κοραλλιών, 6.000 μαγκρόβιων δένδρων και η συλλογή και ανακύκλωση 81 τόνων αποβλήτων. 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-1_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-2_4x5_v1_473_590</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_oceans_engagement_actions-3_4x5_v1</span>

Οι τοπικές δράσεις της Eau Thermale Avène για διατήρηση των ωκεανών

Παντού στον κόσμο, από την Τουρκία και την Ελλάδα μέχρι τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Αργεντινή, η μάρκα Eau Thermale Avène διατηρεί υψηλές αξίες για προστασία του περιβάλλοντος και αυξάνει τον αριθμό πρωτοβουλιών της με τη βοήθεια τοπικών ενώσεων για ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτό το μείζον θέμα: καθαρισμός των παραλιών, εκπαίδευση του πληθυσμού και ενίσχυση της βιοποικιλότητας.   Από το 2020 στο Mo'orea, στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού, η Eau Thermale Avène έχει ενώσει τις δυνάμεις της με ομάδες των Coral Gardeners για να επεκτείνει τη δράση τους για αποκατάσταση των κοραλλιών διεθνώς και να συμβάλει στη διατήρηση αυτού του οικοσυστήματος. Από το 2017, περισσότερα από 14.000 τεμάχια έχουν μεταφυτευτεί από την οργάνωση σε διάφορα σημεία της λιμνοθάλασσας Mo'orea. Εκεί, οι ύφαλοι δεν αποτελούν μόνο καταφύγιο για την τοπική πανίδα και χλωρίδα αλλά και για τον τοπικό πληθυσμό. 

 

 

av_solaires_pur-projet_logo_1x1 473x473

*Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Ωκεανολογικό Παρατηρητήριο Banyuls-sur-Mer, συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Θαλάσσιας Βιολογίας, σε 3 αντιπροσωπευτικά είδη για τη βιοποικιλότητα, ένα κοράλλι, ένα φυτοπλαγκτόν και ένα ζωοπλαγκτόν, σε συγκεντρώσεις αντιπροσωπευτικές αυτών που βρίσκουμε στο περιβάλλον για τα αντηλιακά. Το TriAsorB™ δοκιμάστηκε με τις ίδιες μεθοδολογίες και από τους ίδιους ερευνητές με τις ακόλουθες δημοσιεύσεις: Stien, D. et al. A unique approach to monitor stress in coral exposed to emerging pollutants. Scientific Reports 10, 9601 (2020). Thorel, E. et al. Effect of 10 UV Filters on the Brine Shrimp Artemia salina and the Marine Microalga Tetraselmis sp. Toxics 8, 29 (2020).

**Σύμφωνα με το OECD 301b test.

Επιστροφή στην κορυφή