Μπλε φως

av_solaire_bleu_lisa_rose_2409-1x1 472x472

Τι είναι το μπλε φως;

Γνωρίζουμε ότι το μπλε φως εκπέμπεται από τεχνητές πηγές φωτός με LED ή από λάμπες φθορίου όπως οι οθόνες των υπολογιστών, των smartphones...όμως το μπλε φως εκπέμπεται κυρίως από τον ήλιο.
Η ένταση του φωτός από τον ήλιο μπορεί να είναι 1000 φορές μεγαλύτερη από αυτή των οθονών και γι'αυτό μια ώρα έκθεσης στον ήλιο ισοδυναμεί με 64 ολόκληρες ημέρες μπροστά σε μια οθόνη.

Κατανοώντας το μπλε φως και τις δράσεις του

Το "μπλε-ιώδες" φως είναι η ζώνη του ορατού φάσματος φωτός με την περισσότερη ενέργεια και μπορεί να βλάψει το δέρμα: επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων και πρέπει να προστατευόμαστε από αυτό.

av_solaire_longueur d_onde_1080x1080 472x472

25% των κυτταρικών βλαβών προκαλούνται από το μπλε φως. Οι ακτίνες του επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος κάθε μέρα και ευνοούν την εμφάνιση ρυτίδων & κηλίδων.    

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι σε βάθος χρόνου και με την πτώση των κυτταρικών μηχανισμών άμυνας, η έκθεση στο φως υψηλής ενέργειας αυξάνει τον κίνδυνο γήρανσης αλλά και μηχανισμών καρκίνου του δέρματος.
Το μπλε φως δρα στο γονίδιο της χρώσης του δέρματος και διεγείρει τη δραστηριότητα των μελανινοκυττάρων. Το μπλε φως μπορεί επομένως να επιδεινώσει ορισμένες δερματοπάθειες όπως τη μάσκα εγκυμοσύνης ή τη μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση. Φαίνεται λοιπόν ότι το μπλε φως έχει πιο σοβαρές επιπτώσεις στις υπερμελαγχρώσεις των πιο σκούρων δερμάτων από τη UVA.

Το ορατό φως υψηλής ενέργειας φαίνεται λοιπόν ότι μπορεί να βλάψει το δέρμα κάποιες φορές ακόμη και περισσότερο απ'ότι οι UVA & UVB ακτίνες. Οι επιβλαβείς ακτίνες του μπλε φωτός υψηλής ενέργειας διεισδύουν ακόμη πιο βαθιά στο δέρμα φτάνοντας μέχρι το υπόδερμα. Με τόσο υψηλή ενέργεια, το μπλε φως προσβάλλει όλα τα δομικά συστατικά του κυττάρου: λιπίδια, πρωτεΐνες, DNA. Μπορεί από μόνο του να βλάψει τα κύτταρα του δέρματος έπειτα από μια ώρα έκθεσης στον ήλιο². Άλλες μελέτες δείχνουν ότι αυτό το μπλε-ιώδες φως υψηλής ενέργειας δημιουργεί επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες ικανές να βλάψουν τα συστατικά των κυττάρων : λιπίδια, πρωτεΐνες & DNA. 

Μια ασφαλής σύνθεση 

Το νέο φίλτρο TriAsorB™ αποτελεί οργανικό μόριο το οποίο υπάρχει εκτεταμένα στη σύνθεση. Η τεχνική που χρησιμοποιείται για την προσθήκη του φίλτρου εγγυάται την ασφάλειά του. Χάρη στο TriAsorB™, καταφέραμε να μειώσουμε το ποσοστό φίλτρων στο νέο Intense Protect 50+3 κατά περίπου 10%, διατηρώντας παράλληλα την υψηλής ποιότητας προστασία.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια εργασίας και 30 τοξικολογικές μελέτες για να αποδειχθεί η ασφάλεια του φίλτρου. Το εξαιρετικά ασφαλές φίλτρο TriAsorB™ παραμένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας, είτε η επιδερμίδα είναι υγιής είτε διψασμένη.

 

3 δοκιμές αποδεικνύουν ότι το φίλτρο προστατεύει το κυτταρικό DNA από βλάβες που οφείλονται στην υπεριώδη ακτινοβολία.4

3. Τοπική εφαρμογή (5 mg.cm-2) Μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ανθρώπινα δερματικά εκθέματα.
Χρησιμοποιήθηκαν 3 μοντέλα: Υγιές δέρμα/ Υγιές και ακτινοβολημένο δέρμα/ Επιβαρυμένο και ακτινοβολημένο δέρμα
4. Τοπική εφαρμογή (2 mg.cm-2) Μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αναδομημένα μοντέλα επιδερμίδας - θυλακίου. Στρες: οξεία έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ποσοτικός προσδιορισμός της βλάβης του DNA (με ανάλυση LC/MS (υγρή χρωματογραφία/φασματομετρία μάζας))
 
av_solaire_bleu_juliet_3455-1x1 472x472

Η καλύτερη πρόληψη έναντι της φωτογήρανσης

Προέρχεται από την Ιατρική Έρευνα Pierre Fabre και ξεκίνησε το 2021 με το αντηλιακό Intense Protect, το φίλτρο TriAsorB™ έφερε την επανάσταση στη φωτοπροστασία προσφέροντας μια εξαιρετικά ευρεία προστασία UVB - βραχεία UVA - μακρά UVA και πέρα από τις UV μέχρι τα 450nm, ενάντια στο μπλε φως που επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.

Ενσωματομένο στο πατενταρισμένο σύστημα φίλτρων Eau Thermale Avène, το TriAsorB™ αυξάνει το επίπεδο προστασίας του δέρματος από το μπλε φως που σχετίζεται με τη φωτογήρανση και προσφέρει τις υψηλότερες προδιαγραφές προστασίας από τις πιο βαθιές ορατές βλάβες στο δέρμα.

av_solaires_engagement-formulation_microscope_1x1
av_solaires_engagement_phytoplancton-zooplancton_1x1 1620x1620

Σεβασμός προς το περιβάλλον

Η Eau Thermale Avène Laboratories συνεχίζει την περιβαλλοντικά υπεύθυνη προσέγγισή της και τη δέσμευσή της για περιορισμό των επιπτώσεων που έχουν τα αντηλιακά φίλτρα στους ωκεανούς. Το νέο φίλτρο TriAsorB™ πέρασε πολυάριθμες δοκιμές σε πειραματικές συνθήκες, οι οποίες απέδειξαν ότι δεν είναι τοξικό για 3 βασικά είδη της θαλάσσιας βιοποικιλότητας: ένα είδος κοραλλιού, ένα είδος φυτοπλαγκτού και ένα είδος ζωοπλαγκτού.

 

Νέα σειρά για το πρόσωπο

 

  • Ειδική σύνθεση που ικανοποιεί τις ανάγκες του ξηρού και πολύ ξηρού δέρματος, του κανονικού προς μικτού και του λιπαρού με ατέλειες δέρματος.
  • Με τις υψηλότερες προδιαγραφές φωτοπροστασίας για την πρόληψη της φωτογήρανσης και επιλεγμένα συστατικά που σέβονται κάθε τύπο δέρματος
  • -72% δυσχρωμίες που προκαλούνται από το μπλε φως1

1 In vivo μελέτη που πραγματοποιήθηκε με την Fluide 50+ με χρώμα σε 16 άτομα

Ανακαλύψτε περισσότερα

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Intense Protect 50+

  • Το εξαιρετικά ευρέος φάσματος αντηλιακό απαντά στα πιο υψηλά πρότυπα για το δέρμα, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον.
  • 95,3% μείωση των βλαβών του DNA που προκαλούνται από το μπλε φως¹ 

¹ Δοκιμή in vitro. Τοπική εφαρμογή (2 mg.cm-2) Μέτρα που πραγματοποιήθηκαν σε αναδομημένη επιδερμίδα. Στρες: προσομοίωση έκθεσης σε μπλε φως. Ποσοτικοποίηση της οξειδωτικής βλάβης του DNA με ανοσοϊστοχημική ανάλυση.

Ανακαλύψτε περισσότερα
ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Back to top