Κρύψτε τα σπυράκια με μακιγιάζ

Περιεχόμενα

Κρύψτε τα σπυράκια με μακιγιάζ

Τόσο στην εφηβεία όσο και κατά την ενηλικίωση, μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια στο πρόσωπό μας. Είτε πρόκειται για ήπια είτε για σοβαρή ακμή, μπορεί να καλυφθεί με απλές και κατάλληλες τεχνικές μακιγιάζ.

av_acne_adlescente_inspection_peau_1x1 472x472

Σπυράκια: γιατί και πώς; 

Η ακμή μπορεί να έχει διάφορες αιτίες: ορμονικές κατά την εφηβεία και σε ενήλικες γυναίκες, αλλά και περιβαλλοντικές. Για παράδειγμα, εξαιτίας του άγχους, μιας διατροφής πολύ πλούσιας σε ζάχαρη, της ρύπανσης ή ακατάλληλων καλλυντικών.

Αυτά τα σπυράκια σχηματίζονται σε κάπως λιπαρό δέρμα κατά την εφηβεία. Το δέρμα γίνεται συνήθως μικτό στην ενήλικη ζωή, με ξηρές και λιπαρές περιοχές (ζώνη Τ, η οποία εκτείνεται από το μέτωπο προς το πηγούνι μέσω των πτερυγίων της μύτης). Μπορεί επίσης να παραμείνει εντελώς λιπαρή ή εντελώς ξηρή.

Η πρόκληση επομένως δεν είναι μόνο να καμουφλάρετε τα σπυράκια με το μακιγιάζ, αλλά και να προσδώσετε ματ αποτέλεσμα και ομοιομορφία στην επιδερμίδα.

Το μακιγιάζ είναι ο καλύτερος σύμμαχός μου για να κρύψω τα σπυράκια που εμφανίζονται πολύ τακτικά στο πηγούνι μου. Έχω πάντα ένα Διορθωτικό πινέλο με μπεζ απόχρωση στο τσαντάκι μακιγιάζ μου

Καμουφλάρισμα ήπιων σπυριών

Αφού ενυδατώσετε το δέρμα σας με ένα κατάλληλο προϊόν περιποίησης, θα πρέπει πρώτα να προσδώσετε ομοιομορφία στον τόνο του δέρματός σας.

Το υγρό διορθωτικό μέικ απ είναι ιδανικό γι' αυτόν τον σκοπό. Για ελαφριά κάλυψη, απλώστε το σε όλο το πρόσωπό σας, ταμπονάροντας με ένα σφουγγαράκι για να «θολώσετε» τους μεγάλους πόρους κι έπειτα απλώστε το προς τις άκρες του προσώπου σας.
 
Κατόπιν, χρησιμοποιήστε ένα Διορθωτικό πινέλο με μπεζ απόχρωση και εφαρμόστε το τοπικά στα σπυράκια σας. Αναμίξτε τις άκρες του concealer με μια μπατονέτα, η οποία είναι πιο αποτελεσματική από την άκρη του δακτύλου για να μην αφαιρέσετε το concealer.

av_acne_fond-de-teint_1x1-1 472x472
av_acne_fond-de-teint_1x1 472x472

Απόκρυψη σοβαρών σπυριών 

Αρχικά, ενυδατώστε το δέρμα σας με το κατάλληλο προϊόν.
Στη συνέχεια, αρχίστε προσδίδοντας ομοιομορφία στον τόνο του δέρματός σας με το ματ Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας.
Έπειτα, χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα για να εξουδετερώσετε τα χρώματα των σπυριών που είναι ακόμα ορατά. Για παράδειγμα, το πράσινο διορθωτικό στικ θα κρύψει ένα κόκκινο και φλεγμονώδες σπυράκι - το κίτρινο διορθωτικό στικ είναι ιδανικό για απόκρυψη σπυριών σε ανοιχτόχρωμο δέρμα - το κοραλλί διορθωτικό στικ θα βοηθήσει στη μείωση του καφέ χρώματος των ουλών ακμής. 

Για ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα, απλώστε το concealer με λεπτό πινέλο και ταμπονάρετε πάνω στην ατέλεια μέχρι να αποκτήσει γκρι χρώμα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια πινελιά από το Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας, ταμπονάροντας τοπικά με ένα σφουγγαράκι. Θα καλύψει τέλεια τη διόρθωση χωρίς να τη μετακινήσει.

Απόκρυψη σπυριών:

ματ αποτέλεσμα και ενίσχυση της επιδερμίδας

Ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα

Η επιδερμίδα σας είναι πλέον ομοιόμορφη. Το επόμενο βήμα είναι να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ περιορίζοντας παράλληλα τη γυαλάδα στο δέρμα σας.
Είτε η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή είτε μεικτή, η ημιδιάφανη πολύχρωμη πούδρα θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σας και θα σας βοηθήσει να κάνετε ματ τις περιοχές του προσώπου που το χρειάζονται. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πινέλο για να απλώσετε την πούδρα στο πρόσωπο και περάστε το πινέλο «προς τα πίσω» από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο, η υφή των σπυριών δεν θα τονιστεί. 

Τονίστε την επιδερμίδα

Αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος για να τονίσετε την επιδερμίδα σας, απλώστε την Πολύχρωμη Πούδρα Bonne Mine ή την Πολύχρωμη Πούδρα Soleil σε σχήμα 3 στις άκρες του προσώπου σας. Μπορείτε να την εφαρμόσετε ακόμη και στα βλέφαρά σας για να φωτίσετε τα μάτια σας.

 

Χρησιμοποιώντας τη σωστή πούδρα για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  

Παρόλο που είναι πολύ δελεαστικό, δεν συνιστάται να σπάτε τα σπυράκια σας.

Για να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα σπυράκια γρηγορότερα, ίσως επιλέξετε κάποιες φορές να ακολουθήσετε τον βίαιο τρόπο και να τα σπάσετε. Πρόκειται για μια εξαιρετικά κακή ιδέα: κάθε φορά που σπάει ένα σπυράκι, κινδυνεύετε να επιδεινώσετε τη φλεγμονή και να προκαλέσετε ουλές που στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. 

Έτσι, το μακιγιάζ αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αν η παρόρμηση είναι πολύ έντονη: όσο πιο προσεκτικά εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας, τόσο λιγότερο θα θέλετε να σπάσετε τα σπυράκια σας!

Οι σωστές κινήσεις για να καμουφλάρετε τα σπυράκια

Οι σωστές κινήσεις για να καμουφλάρετε τα σπυράκια

Για να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκεί περισσότερο, το μόνο που απομένει είναι η τελευταία πινελιά: ένας λεπτός ψεκασμός από ιαματικό νερό, σε απόσταση περίπου είκοσι εκατοστών από το πρόσωπό σας. Καθώς το νερό εξατμίζεται, στεγνώνει το μακιγιάζ και παρατείνει τη διάρκειά του.

Και στο τέλος της ημέρας, μη ξεχνάτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας: η καταπολέμηση των σπυριών αρχίζει από την άψογη υγιεινή. Αυτό ισχύει επίσης για τα σφουγγαράκια και τα πινέλα σας: ο μη τακτικός καθαρισμός τους συμβάλλει στην ακμή σας.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για διόρθωση και εξουδετέρωση μικρών ατελειών

Couvrance skincare σχεδιασμένο για να κρύβει τα σπυράκια

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Beige

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Beige

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Couvrance Compact Διορθωτικό Μake Up, Comfort Soleil

Couvrance Compact Διορθωτικό Μake Up,...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει - Διορθώνει τις ατέλειες

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Μειώνει τις ατέλειες

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρα για Αποτέλεσμα Nude Mat

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρ...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα για Φυσικό Αποτέλεσμα

Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Επιστροφή στην κορυφή