Μακιγιάζ για λεύκη και λευκές κηλίδες

Περιεχόμενα

Μακιγιάζ για λεύκη και λευκές κηλίδες

Πρόκειται για ασθένεια της οποίας τα αίτια δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, ενώ μπορεί να αναγνωριστεί από τις περισσότερο ή λιγότερο εκτεταμένες λευκές κηλίδες στο δέρμα. Ακόμα και αν δεν είναι επώδυνος, ο αποχρωματισμός λόγω λεύκης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινή ζωή. Το μακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισής του.

av_maquillage_femme_vitiligo_creme_1x1 472x472

Μακιγιάζ για λεύκη και λευκές κηλίδες: ενυδάτωση και προστασία 

Η λεύκη είναι το αποτέλεσμα της απώλειας των μελανινοκυττάρων, των κυττάρων που συνθέτουν κανονικά τη μελανίνη, την κύρια χρωστική ουσία του δέρματος. Αν και δεν γνωρίζουμε πολλά για τις αιτίες της, είναι γνωστό ότι ο ήλιος διαδραματίζει καίριο ρόλο στην εμφάνιση και επιδείνωση της λεύκης. Πράγματι, οι αποχρωματισμένες περιοχές - οι λευκές κηλίδες - είναι πολύ ευαίσθητες στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. 

Επομένως, είναι απαραίτητο να υπάρχει μόνιμη προστασία στις αποχρωματισμένες περιοχές. Εάν έχετε λεύκη στο πρόσωπό σας και θέλετε να εφαρμόσετε μακιγιάζ, χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή κρέμα ή μια λεπτόρρευστη κρέμα με δείκτη προστασίας SPF50+ ως βάση. 

Πώς να επιλέξετε την προστασία σας

Πάσχω από λεύκη εδώ και μερικά χρόνια. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, αλλά ακόμα ψάχνω το τέλειο προϊόν για να κρύψω τις λευκές κηλίδες μου και να προσδώσω ομοιομορφία στον τόνο του δέρματός μου.

Angela, 35 ετών

Μακιγιάζ για λεύκη και λευκές κηλίδες: διόρθωση και ομοιομορφία της επιδερμίδας

Πολύ πλούσιο σε χρωστικές ουσίες και με υψηλή κάλυψη, το μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας είναι το πλέον κατάλληλο για να γεμίσει την αποχρωματισμένη περιοχή, ώστε να ταιριάζει με τον αρχικό τόνο του δέρματός σας.

Εάν η περιοχή δεν είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να το εφαρμόσετε με ένα σφουγγαράκι. Αρχίστε απλώνοντας και στη συνέχεια ταμπονάρετε το προϊόν στις λευκές κηλίδες. Ολοκληρώστε με μια Ημιδιάφανη πολύχρωμη πούδρα για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ

Εάν οι αποχρωματισμένες περιοχές δεν είναι πολύ εκτεταμένες, μπορούν να σκουρύνουν με ένα μολύβι φρυδιών (ξανθό αν το δέρμα είναι ανοιχτόχρωμο, καφέ αν είναι μαύρο). Τοποθετήστε το μολύβι σε επίπεδη θέση και γεμίστε την περιοχή. Έπειτα αναμείξτε με ένα πινέλο για πιο φυσική εμφάνιση. Αυτό μπορεί να γίνει πάνω από τη Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας ή απευθείας στο δέρμα.

Εάν η διαφορά μεταξύ των λευκών κηλίδων και του αρχικού τόνου του δέρματος είναι μεγαλύτερη, θα χρειαστείτε Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας σε πιο σκούρα απόχρωση για τις αποχρωματισμένες περιοχές. Για πολύ φυσικό αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο πράσινο διορθωτικό στικ. Αρχίστε με εφαρμογή του Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας και απλώστε μια μικρή ποσότητα του πράσινου διορθωτικού στικ με την άκρη του δακτύλου σας. Με αυτόν τον τρόπο, η απόχρωση θα ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο του δέρματός σας. Αυτή η διόρθωση είναι εξίσου αποτελεσματική τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Πώς να διορθώσετε και να εξουδετερώσετε μικρές ατέλειες

 

av_maquillage_femme_vitiligo_1x1 472x472

Autobronzant για λεύκη και λευκές κηλίδες

Σε ορισμένες αποχρωματισμένες περιοχές, όπως τα χέρια, για παράδειγμα, η χρήση autobronzant μπορεί να χρωματίσει με διάρκεια τη διαφορά στον τόνο του δέρματος.

Λευκές κηλίδες: χρώμα μακράς διάρκειας με autobronzant 

Το autobronzant μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες. Εφαρμόστε το με ένα πινέλο από το εξωτερικό προς το εσωτερικό της αποχρωματισμένης περιοχής, με λεπτές και ομοιόμορφες στρώσεις. Για να μην τονιστεί η οριοθέτηση μεταξύ των χρωματισμένων και μη χρωματισμένων σημείων, σκουπίστε τις άκρες με μια μπατονέτα. Μπορείτε να επαναλάβετε την εφαρμογή όσες φορές χρειάζεται μέχρι να πετύχετε τη σωστή απόχρωση και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
 

Λευκές κηλίδες: αναμίξτε με Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας

Αν επιθυμείτε ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα, μπορείτε να καταστήσετε το δέρμα ομοιόμορφο με το Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας. Αφήστε περίπου δύο ώρες για να αναπτυχθεί το χρώμα του autobronzant κι έπειτα εφαρμόστε ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία και το Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας, προτού σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ με λίγη ημιδιάφανη πούδρα.

Πώς να μαυρίσετε χωρίς ήλιο

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η επιδερμίδα σας είναι πλέον ομοιόμορφη. Μάθετε πώς μπορείτε να τονίσετε το υπόλοιπο πρόσωπό σας.

Αρχίστε εστιάζοντας στα μάτια σας: περάστε λίγο μολύβι ματιών γύρω από το άνω βλέφαρο και θα έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα eyeliner. Στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, θα πετύχετε μακιγιάζ ματιών με αποτέλεσμα kohl. Τέλος, προσθέστε μια πινελιά μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας. Μην παραμελείτε τα φρύδια σας: πλαισιώνουν τα μάτια σας, γι' αυτό είναι σημαντικό να τα διαμορφώσετε ή να τα γεμίσετε με μολύβι φρυδιών - ξανθό ή καστανό ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας. Ολοκληρώστε με ένα προϊόν ανάδειξης χειλιών.

Πώς να μακιγιάρετε τα χείλη

Οι σωστές κινήσεις για το μακιγιάζ σε λεύκη και λευκές κηλίδες

Οι σωστές κινήσεις για το μακιγιάζ σε λεύκη και λευκές κηλίδες

Όταν έχετε λεύκη, το ντεμακιγιάζ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απαλό. Πράγματι, το επαναλαμβανόμενο τρίψιμο μπορεί να συμβάλει και αυτό στην εξάπλωση της νόσου. Για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας, χρησιμοποιήστε γαλάκτωμα καθαρισμού και εφαρμόστε το με τις άκρες των δακτύλων σας με ελαφρές κυκλικές κινήσεις (χωρίς να ξεχνάτε τον λαιμό σας). Αφαιρέστε την περίσσεια ποσότητα απαλά με ένα χαρτομάντιλο. Αν είστε οπαδός της Μικυλλιακής λοσιόν καθαρισμού, χρησιμοποιήστε δίσκους ντεμακιγιάζ πολλαπλών χρήσεων, οι οποίοι είναι πιο μαλακοί από τους δίσκους μίας χρήσης. Κρατήστε το δίσκο ανάμεσα στο μεσαίο δάκτυλο και τον δείκτη και περάστε το πάνω από τον λαιμό και από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του προσώπου. Κρατήστε τα δάχτυλά σας επίπεδα. Αυτές οι ήπιες κινήσεις διασφαλίζουν ότι το δέρμα σας δεν καταπονείται υπερβολικά από τις έντονες κινήσεις.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για λεύκη και λευκές κηλίδες

Προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να μακιγιάρετε δέρμα με λεύκη και λευκές κηλίδες

Couvrance Compact Διορθωτικό Μake Up, Comfort Soleil

Couvrance Compact Διορθωτικό Μake Up,...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει - Διορθώνει τις ατέλειες

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελούδινο Ροζ

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελ...

Hydrance UV RICHE Κρέμα Ενυδάτωσης SPF 30

Hydrance UV RICHE Κρέμα Ενυδάτωσης SP...

Προστατεύει - Ενυδατώνει

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρα για Αποτέλεσμα Nude Mat

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρ...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Επιστροφή στην κορυφή