ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ

Περιεχόμενα

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ

Για απομάκρυνση των ρύπων και των τοξινών, η αφαίρεση του μακιγιάζ αποτελεί βασικό βήμα της ρουτίνας σας το οποίο δεν πρέπει να παραμελείτε, αν θέλετε να διατηρήσετε την ομορφιά των ματιών σας. Πώς να αφαιρέσετε σωστά το μακιγιάζ των ματιών; Θα σας τα πούμε όλα.

av_maquillage_visage_femme_mascara_1x1 472x472

Γιατί πρέπει ΠΑΝΤΑ να αφαιρείτε το μακιγιάζ των ματιών σας;

Η περιοχή των ματιών αποτελεί μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη περιοχή του προσώπου, καθώς το δέρμα είναι πολύ λεπτό. Το να διατηρείτε το μακιγιάζ σας ενώ κοιμάστε αφήνει τις βλαβερές χρωστικές σε επαφή με το δέρμα για πολύ ώρα. Στη συνέχεια αναμειγνύονται με το υδρολιπιδικό φιλμ και μπορούν να προάγουν την εμφάνιση τοξινών, οι οποίες με τη σειρά τους ενδέχεται να οδηγήσουν στην εμφάνιση ρυτίδων, ερεθισμών, αλλεργικών αντιδράσεων ή ακόμη και στην απώλεια βλεφαρίδων.

Πώς να αφαιρέσετε σωστά το μακιγιάζ των ματιών; 

Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ αποτελεσματικά και απαλά, επιλέξτε ένα προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ ειδικά σχεδιασμένο για τα μάτια. Υιοθετήστε σωστές συνήθειες: εμποτίστε ένα βαμβάκι με το προϊόν και απλώστε το απαλά στο βλέφαρο και γύρω από αυτό, ακολουθώντας το σχήμα του ματιού. Αποφύγετε το πολύ έντονο τρίψιμο ώστε να μην αποδυναμώσετε αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Τέλος, για να καταπραΰνετε την περιοχή, μπορείτε να εφαρμόσετε μια λοσιόν ή ιαματικό νερό μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ.
 

av_maquillage_section_website_1x1 472x472
av_carnets-experts_peau-intolerante-3_1x1 472x472

Αφαιρέστε το μακιγιάζ από τα ευαίσθητα μάτια. 

Αν τα μάτια σας είναι πολύ ευαίσθητα, αν φοράτε φακούς επαφής ή αν τα βλέφαρά σας είναι εύθραυστα, μη διστάσετε να επενδύσετε σε ένα συγκεκριμένο προϊόν. Με υδαρή υφή gel, το ήπιο προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ ματιών αφαιρεί το μακιγιάζ ματιών χωρίς τρίψιμο. Εφαρμόστε το σε ένα βαμβάκι και τοποθετήστε το πάνω στο βλέφαρο. Περιμένετε τρία δευτερόλεπτα για να μαλακώσει το προϊόν το μακιγιάζ κι έπειτα περάστε το από πάνω προς τα κάτω και, τέλος, από κάτω προς τα πάνω.
 

Πώς να αφαιρέσετε το επίμονο μακιγιάζ; 

Ένα έντονο ντεμακιγιάζ ματιών είναι ιδανικό αν λατρεύετε το βαρύ μακιγιάζ ματιών, ακόμη κι αν φοράτε φακούς επαφής! Επιλέξτε ένα προϊόν το οποίο περιέχει ιαματικό νερό πηγής και έλαια αφαίρεσης μακιγιάζ, καθώς θα αφαιρέσει εύκολα το αδιάβροχο μακιγιάζ από τις βλεφαρίδες και τα βλέφαρα. Για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του μακιγιάζ, εμποτίστε το βαμβάκι με ιαματικό νερό για να απομακρύνετε όλα τα ίχνη λιπαρότητας και να αποφύγετε το πρήξιμο των βλεφάρων.

av_maquillage_yeux_demaquillage_1x1 472x472

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Προσοχή στη μάσκαρα, τον ψεύτικο φίλο των ματιών

Είναι σημαντικό να αφαιρείτε τη μάσκαρα κάθε βράδυ, ώστε να μην ερεθίζονται τα μάτια με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, όταν η μάσκαρα ξεφλουδίζει, μπορεί να απελευθερώσει σωματίδια τα οποία αποδυναμώνουν το δακρυϊκό φιλμ, αφήνοντας τον κερατοειδή εκτεθειμένο. Μακροπρόθεσμα, οι ερεθισμοί αυτοί θα προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του ματιού και του ευαίσθητου δέρματος γύρω από αυτό. 

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ

Προϊόντα Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για αφαίρεση του μακιγιάζ

Απαλό Gel Για Ντεμακιγιάζ Ματιών

Απαλό Gel Για Ντεμακιγιάζ Ματιών

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει

Επιστροφή στην κορυφή