Μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα

Περιεχόμενα

Μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα

Επηρεάζουν οι αλλαγές της θερμοκρασίας το δέρμα σας; Εμφανίζει το δέρμα σας σημάδια εύκολα; Χωρίς αμφιβολία, είναι ευαίσθητο. Και δεν είναι όλα τα καλλυντικά κατάλληλα γι' αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν προϊόντα υψηλής ανοχής ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα. Ποια ρουτίνα μακιγιάζ πρέπει να υιοθετήσετε; Θα σας τα πούμε όλα.

av_peaux-sensibles_erythrose_1x1 472x472

Τι είναι το ευαίσθητο δέρμα;

Το ευαίσθητο δέρμα είναι το δέρμα που χαρακτηρίζεται από υπερβολική αντιδραστικότητα σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως το νερό της βρύσης, το οποίο συχνά είναι πολύ σκληρό, το κρύο ή η χρήση ορισμένων καλλυντικών προϊόντων. Το δέρμα είναι λεπτό, ανοιχτόχρωμο και εύθραυστο τις περισσότερες φορές, επιρρεπές σε κοκκινίλες, ενώ σε κάποια σημεία ξεφλουδίζει. Σε αντίθεση με το ατοπικό δέρμα, για παράδειγμα, το ευαίσθητο δέρμα είναι ευαίσθητο χωρίς καμία δερματική παθολογία. Η ευαισθησία αυτή μπορεί να επηρεάσει όλους τους τύπους δέρματος (λιπαρό ή ξηρό).

«Έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα το οποίο αντιδρά άσχημα σε προϊόντα μακιγιάζ. Έχω μικρά μάτια. Θα ήθελα να μεγαλώσω τα μάτια μου με μάσκαρα, αλλά φοβάμαι πολύ μήπως έχω κάποια αλλεργική αντίδραση...»

Céline, 18 ετών

Για το ευαίσθητο δέρμα, απαιτείται σωστή βάση μακιγιάζ

Για να μην επιδεινώνετε την ευαισθησία του δέρματος, το πιο σημαντικό είναι να επιλέγετε προϊόντα μακιγιάζ τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων, δεν περιέχουν άρωμα και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα.
Ακόμη και πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ, επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα (όπως η Tolerance CONTROL). Για να την εφαρμόσετε χωρίς να κοκκινίσει το δέρμα σας, μην τρίβετε το πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Απλώστε την κρέμα στις άκρες των δακτύλων σας, απλώστε τη σε μάγουλα, μέτωπο και λαιμό κι έπειτα απλώστε την απαλά από το κέντρο προς τις άκρες του προσώπου σας.

av_hydrance_hydrating-emulsion-spf30_1_post_3282770208788_ld 472x472
AV_COUVRANCE_2017_concealer_sticks_coral_yellow_green 472x472

Ευαίσθητο δέρμα: παίξτε με τα χρώματα για υγιή επιδερμίδα 

Το ευαίσθητο δέρμα έχει συχνά τάση ερυθρότητας. Για να την εξουδετερώσετε, αρχίστε εφαρμόζοντας ένα πράσινο διορθωτικό στικ, ταμπονάροντας με το δάχτυλό σας μέχρι η ερυθρότητα να γίνει γκρι. Κατόπιν, εφαρμόστε το Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας με ένα σφουγγαράκι, ταμπονάροντάς το ώστε να μη χαλάσετε το πράσινο διορθωτικό στικ που είχατε προηγουμένως εφαρμόσει. Μπορείτε επίσης να φωτίσετε τους μαύρους κύκλους και τις σκιές με το Διορθωτικό πινέλο με μπεζ απόχρωση. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε το μετά το μέικ απ, ώστε να μη κινδυνεύετε να το μετακινήσετε μαζί με το μέικ απ.

Όσον αφορά τα προϊόντα, επιλέξτε την υφή ανάλογα με την ένταση της ατέλειας: υγρό αν ξεφλουδίζει ή είναι αφυδατωμένο ή αν έχετε λίγες ατέλειες, και σε μορφή στερεής κρέμας για να καλύψετε πιο σοβαρές ατέλειες.
Τέλος, σταθεροποιήστε το μακιγιάζ σας με την Ημιδιάφανη Πολύχρωμη Πούδρα ή την Πολύχρωμη Πούδρα Bonne Mine για να δώσετε λάμψη στην επιδερμίδα σας. Εάν όμως το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε κνησμό και αίσθηση τραβήγματος, εφαρμόστε την πούδρα ελαφρά. Τέλος, μην ξεχνάτε να πλένετε τακτικά τα σφουγγαράκια και τα πινέλα σας. Μια μικρή συμβουλή: Κάντε το μακιγιάζ σας να διαρκεί περισσότερο ψεκάζοντας λίγο ιαματικό νερό της Avène σε απόσταση 20 εκατοστών από το πρόσωπο. Καθώς εξατμίζεται, το ιαματικό νερό σταθεροποιεί το μακιγιάζ σας.

 

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ: ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ

Το ευαίσθητο δέρμα δεν αφορά μόνο τα μάγουλα ή το μέτωπο. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών σας.

Τι είδους μακιγιάζ είναι κατάλληλο για «ευαίσθητα μάτια» 

Πώς να κάνετε τα μάτια σας πιο έντονα χωρίς τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης. Αρχικά, περιορίστε την ποσότητα της σκιάς ματιών που φοράτε. Φωτίστε με Πολύχρωμες Πούδρες. Έπειτα, καθώς τα φρύδια είναι λιγότερο ευαίσθητα, μη διστάσετε να τα τονίσετε για να κάνετε πιο έντονη την εμφάνισή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μολύβια ματιών ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητα μάτια, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε το βλέμμα σας. Επιλέξτε μαύρους τόνους που χρησιμοποιούν λίγες χρωστικές ουσίες (μπλε, πράσινο, μοβ πρέπει να αποφεύγονται). Για τη μάσκαρα, βεβαιωθείτε ότι είναι υποαλλεργική και υψηλής ανοχής, με πολύ καθαρές χρωστικές και ελάχιστα συντηρητικά. 
 

Πώς να τονίσετε τα χείλη; 

Σε περίπτωση ήπιας φλεγμονής ή ερυθρότητας στο πρόσωπο, το χρώμα των χειλιών σας τείνει να περνά απαρατήρητο. Ως αποτέλεσμα, το πρόσωπο φαίνεται λιγότερο αρμονικό. Βάφοντας τα χείλη συμβάλλει επομένως στην «εξισορρόπηση» της αρμονίας αυτής. Αλλά το ευαίσθητο δέρμα δεν ανέχεται πάντα τις χρωστικές. Για παράδειγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα θρεπτικό baume κάτω από το κραγιόν σας. Εάν είναι ξηρά ή σκασμένα, χρησιμοποιήστε ένα επανορθωτικό baume. Ένα baume ανάδειξης χειλιών έχει το πλεονέκτημα ότι θρέφει τα χείλη, ενώ παράλληλα τους δίνει φυσικό χρώμα.

 

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  

Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ χειλιών για πάρτι;

Για μια τολμηρή βραδινή εμφάνιση και για να τονίσετε ακόμη περισσότερο τα χείλη, προτού εφαρμόσετε χρώμα στα χείλη, εφαρμόστε το Διορθωτικό πινέλο με μπεζ απόχρωση γύρω από το στόμα. Καθώς τονίζεται η αντίθεση μεταξύ δέρματος και χειλιών, το στόμα σας αναδεικνύεται και γίνεται ακόμα πιο όμορφο. Απλά συμπληρώστε με ένα Baume ανάδειξης χειλιών στην απόχρωση της επιλογής σας, για να δώσετε την τελευταία πινελιά στο βραδινό μακιγιάζ σας.

av_maquillage_section_website_1x1

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρείτε το μακιγιάζ από το ευαίσθητο δέρμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αφαίρεση του μακιγιάζ από το ευαίσθητο δέρμα σας (όπως και με όλα τα άλλα), πρέπει να είστε ευγενικοί. Επιλέξτε γαλάκτωμα καθαρισμού χωρίς άρωμα ή λοσιόν σε μορφή τζελ για υπερευαίσθητο δέρμα, τα οποία μπορείτε να κάνετε μασάζ με τις άκρες των δακτύλων, καθώς η τριβή με βαμβακερά επιθέματα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Απλά χρησιμοποιήστε μια σταγόνα προϊόντος και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο για να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες. Σκουπίστε την περίσσεια με ένα χαρτομάντιλο κι έπειτα ενυδατώστε με έναν ψεκασμό ιαματικού νερού και μικρές κυκλικές κινήσεις, χωρίς να πιέζετε πολύ δυνατά, για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του δέρματός σας. Στεγνώστε το πρόσωπο ταμποναριστά.

Ανακαλύψτε πώς να αφαιρείτε το μακιγιάζ με τον σωστό τρόπο

Από την ίδια σειρά

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ για το μακιγιάζ του ευαίσθητου δέρματος

Προϊόντα φροντίδας δέρματος Eau Thermale Avène σχεδιασμένα για το μακιγιάζ του ευαίσθητου δέρματος

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Επιστροφή στην κορυφή