Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σε λιπαρό δέρμα

Περιεχόμενα

Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σε λιπαρό δέρμα

Αν το δέρμα σας έχει γυαλάδα και πρέπει να ανανεώνετε το μακιγιάζ σας αρκετές φορές την ημέρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: το δέρμα σας είναι υπερσμηγματορροϊκό. Με άλλα λόγια: λιπαρό. Ο στόχος σας είναι να του δώσετε ματ αποτέλεσμα, ώστε το μακιγιάζ σας να διαρκεί όλη την ημέρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες!

av_acne_nettoyer_visage_1x1 472x472

Λιπαρό δέρμα: καθαρισμός και ενυδάτωση

Ανομοιόμορφη υφή δέρματος, μεγάλοι πόροι, δέρμα με γυαλάδα... Έτσι χαρακτηρίζεται το λιπαρό δέρμα. Παράγει περίσσεια σμήγματος το οποίο είναι δύσκολο να αποστραγγιστεί, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να φαίνεται λιπαρή. Για να το αποφύγετε, η αφαίρεση του μακιγιάζ δεν είναι προαιρετική. Θα πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ, με μικυλλιακό νερό ή τζελ καθαρισμού κατάλληλο για λιπαρό δέρμα. Το πρωί για απομάκρυνση του σμήγματος που παράγεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και το βράδυ για απομάκρυνση του μακιγιάζ, των ακαθαρσιών και του σμήγματος που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τι θα συμβεί αν δεν το κάνετε; Η ακμή μπορεί να κάνει την εμφάνισή της στο πρόσωπό σας.

Μην ξεγελιέστε καθώς τα φαινόμενα απατούν: επειδή το δέρμα σας είναι λιπαρό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενυδατώνεται. Εφαρμόστε μια ελαφριά, μη λιπαρή, μη φαγεσωρογόνα κρέμα ημέρας για ματ αποτέλεσμα, για να μειώσετε την υπερβολική λιπαρότητα, να ενυδατώσετε και να προστατεύσετε το δέρμα σας. Αν θέλετε να συσφίξετε τους πόρους και να βελτιώσετε την υφή του δέρματός σας, μη διστάσετε να εφαρμόσετε προηγουμένως έναν διορθωτικό ορό. 

Το πρόσωπό σας είναι πλέον έτοιμο για εφαρμογή του μακιγιάζ.

Πώς να φροντίσετε το λιπαρό δέρμα

 

«Μισώ τη γυαλάδα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, αλλά νιώθω ότι η επιδερμίδα μου έχει γυαλάδα λίγες ώρες μετά την εφαρμογή. Θα ήθελα να βρω ένα μακιγιάζ που να δίνει πραγματικά ματ αποτέλεσμα αλλά χωρίς να αφυδατώνει το δέρμα μου, ειδικά τα μάγουλά μου που είναι λιγότερο λιπαρά από τη ζώνη Τ...»

Isabelle, 36 ετών

Μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα: προσδίδοντας ομοιομορφία στην επιδερμίδα

Προσδίδοντας ομοιομορφία στην επιδερμίδα: αυτό είναι το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη εφαρμογή μακιγιάζ. Υπάρχουν διάφορες επιλογές όταν έχετε λιπαρό δέρμα.

Αρχικά, κρέμες BB με χρώμα ή γαλακτώματα. Το κύριο πλεονέκτημα: σας χαρίζουν υγιή λάμψη με ένα μόνο βήμα. Εφαρμόζονται με τις άκρες των δακτύλων σε όλο το πρόσωπο, χωρίς να ξεχνάτε τον λαιμό.

Ένα υγρό μέικ απ είναι ιδανικό αν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας και να κρύψετε μικρές ατέλειες, όπως μαύρα στίγματα, διευρυμένους πόρους ή σπυράκια. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί με τις άκρες των δακτύλων ή με ένα σφουγγαράκι αν θέλετε να θολώσετε διευρυμένους πόρους (ταμπονάροντας με το σφουγγαράκι).

Τέλος, για απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, επιλέξτε μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας με ματ αποτέλεσμα. Η καλυπτική δράση του η οποία χαρίζει ματ αποτέλεσμα εγγυάται μακιγιάζ μακράς διάρκειας με ελάχιστο ποσότητα από το προϊόν. Εφαρμόζεται με σφουγγαράκι, απλώνοντάς το προς τις άκρες του προσώπου για διάφανο αποτέλεσμα, ή ταμποναριστά για πιο πλήρη κάλυψη.

Πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μέικ απ;

 

av_acne_fond-de-teint_eponge_1x1 472x472

Σταθεροποίηση μακιγιάζ σε λιπαρό δέρμα

Για να εξασφαλίσετε ματ αποτέλεσμα μακράς διάρκειας, είναι απαραίτητο να προσθέσετε μια πινελιά πούδρας μετά την εφαρμογή του μέικ απ.

Λιπαρή επιδερμίδα: σταθεροποιήστε το μακιγιάζ σας με ένα διάφανο αποτέλεσμα

Το Ημιδιάφανη Πολύχρωμη Πούδρα είναι ιδανική αν θέλετε ματ αποτέλεσμα και αν βιάζεστε: απλά απλώστε τη με ένα μεγάλο πινέλο σε όλο το πρόσωπό σας και αυτό είναι όλο! Η πούδρα απορροφά το σμήγμα στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη και πηγούνι), ώστε το μακιγιάζ σας να είναι σταθερό και το δέρμα σας εντελώς ματ. Μια μικρή συμβουλή σε περίπτωση ανομοιόμορφης υφής δέρματος: περάστε το πινέλο από τις άκρες προς το κέντρο του προσώπου, ώστε να είναι λιγότερο τονισμένο.

Λιπαρή επιδερμίδα: σταθεροποιήστε το μακιγιάζ και θολώστε τους πόρους

Το Ημιδιάφανη Πολύχρωμη Πούδρα είναι ιδανική αν θέλετε ματ αποτέλεσμα και αν βιάζεστε: απλά απλώστε τη με ένα μεγάλο πινέλο σε όλο το πρόσωπό σας και αυτό είναι όλο! Η πούδρα απορροφά το σμήγμα στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη και πηγούνι), ώστε το μακιγιάζ σας να είναι σταθερό και το δέρμα σας εντελώς ματ. Μια μικρή συμβουλή σε περίπτωση ανομοιόμορφης υφής δέρματος: περάστε το πινέλο από τις άκρες προς το κέντρο του προσώπου, ώστε να είναι λιγότερο τονισμένο.

 

Πώς να επιλέξετε την πούδρα σας

 

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η επιδερμίδα σας είναι πλέον αψεγάδιαστη. Μάθετε πώς μπορείτε να τονίσετε το υπόλοιπο πρόσωπό σας.

Για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ του προσώπου σας, μπορείτε να αρχίσετε εστιάζοντας στα φρύδια σας! Είναι αυτά που δίνουν στο πρόσωπό σας τον χαρακτήρα του, γι' αυτό είναι σημαντικό να τα διαμορφώσετε ή να τα γεμίσετε με μολύβι φρυδιών - ξανθό ή καστανό ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στα μάτια: λίγο μολύβι ματιών κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων και θα έχετε αποτέλεσμα kohl. Στο άνω βλέφαρο, δημιουργεί ένα ωραίο αποτέλεσμα eyeliner. Για βραδινό μακιγιάζ, μπορείτε να τονίσετε τη γραμμή μέχρι να αποκτήσετε ένα υπέροχο smoky αποτέλεσμα. Μια πινελιά μάσκαρα στις βλεφαρίδες και ένα baume ανάδειξης χειλιών και είστε (σχεδόν) έτοιμες!

Πώς να μακιγιάρετε τα χείλη

av_maquillage_brand-section_website_1x1

Τα σωστά βήματα για το μακιγιάζ του λιπαρού δέρματος

Απαιτείται ένα τελευταίο βήμα για να παρατείνετε τη διάρκεια του μακιγιάζ σε λιπαρό δέρμα: ψεκάστε λίγο ιαματικό νερό περίπου είκοσι εκατοστά από το πρόσωπο. Απλά και μόνο επειδή το νερό εξατμίζεται και στεγνώνει το μακιγιάζ, παρατείνει τη σταθερότητά του, εξασφαλίζοντας ματ αποτέλεσμα για περισσότερο χρόνο. Μια τελευταία συμβουλή: για αποτροπή της ακμής - η οποία εμφανίζεται πιο συχνά στο λιπαρό δέρμα - μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σας μετά τη χρήση!

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για το μακιγιάζ του λιπαρού δέρματος

Προϊόντα Couvrance σχεδιασμένα για μακιγιάζ σε λιπαρό δέρμα

Cleanance WOMEN Κρέμα Ημέρας με Χρώμα SPF 30

Cleanance WOMEN Κρέμα Ημέρας με Χρώμα...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μειώνει τις ατέλειες - Συσφίγγει τους πόρους

Cleanance Women Ορός Διόρθωσης

Cleanance Women Ορός Διόρθωσης

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μειώνει τις ατέλειες - Λειαίνει την ανάγλυφη όψη του δέρματος

Επιστροφή στην κορυφή