Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα

Περιεχόμενα

Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα

Αίσθηση τραβήγματος και δυσφορία: αν έχετε ξηρό δέρμα, το καθημερινό μακιγιάζ μπορεί γρήγορα να αποτελέσει πονοκέφαλο. Η επιδερμίδα σας είναι θαμπή, μερικές φορές τραχιά και κάποιες άλλες ακόμη και με μικρές κόκκινες κηλίδες. Αν αισθάνεστε ότι το μέικ απ που φοράτε διαχωρίζεται από το δέρμα σας, ενδέχεται να μη χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα ή να μην ακολουθείτε τα σωστά βήματα. Μην ανησυχείτε, εδώ θα βρείτε όλες τις συμβουλές μας για τέλεια εφαρμογή μακιγιάζ, ακόμη και σε ξηρό δέρμα.

av_maquillage_peau-seche_xerose_1x1 472x472

 

Γιατί γίνεται ξηρό το δέρμα;

Έχετε ακούσει ποτέ για την «ξηροδερμία»; Αυτός είναι ο επιστημονικός όρος για το ξηρό δέρμα. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι' αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση: Χημικοί παράγοντες (σαπούνια κ.λπ.) ή κλιματικοί παράγοντες (άνεμος, κρύο κ.λπ.). Η ηλικία αποτελεί επίσης παράγοντα για την ξηρότητα του δέρματος. Επηρεάζεται το 75% των ατόμων άνω των 65 ετών. Η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή και η ανανέωση των κυττάρων επιβραδύνεται. Αυτό εγείρει το ζήτημα του μακιγιάζ. Πώς το εφαρμόζετε αν τονίζει το νεκρό δέρμα ή μήπως δεν εφαρμόζει καλά;

Ονειρεύομαι ένα λαμπερό δέρμα - το δικό μου είναι τόσο ξηρό που είναι πάντα θαμπό. Δοκίμασα περλέ πούδρες αλλά δεν έχουν φυσικό αποτέλεσμα, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας

Aglaé, 33 ετών

 

Ξηρό δέρμα: το πρώτο βήμα είναι η ενυδάτωση

Η ξηρότητα του δέρματος δεν είναι πάντα η ίδια. Εάν το δέρμα σας έχει μέτρια ξηρότητα, το μακιγιάζ θα αντέξει αρκετά και θα είναι αρκετά εύκολο να εφαρμοστεί. Αν όμως το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό, τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς το δέρμα ενδέχεται να ξεφλουδίσει. Αρχίστε με την ενυδάτωση του δέρματός σας. Η κρέμα που χρησιμοποιείτε ως βάση για το μακιγιάζ σας θα πρέπει να είναι αρκετά «θρεπτική» ώστε να επιτρέπει στις χρωστικές ουσίες του μακιγιάζ να απλώνονται πιο εύκολα. Και για πρόσθετη ενίσχυση, συνδυάστε το προϊόν αυτό με έναν ορό, ο οποίος θα αυξήσει την ενυδάτωση της επιδερμίδας χωρίς να αφήσει λιπαρότητα. Μια συμβουλή: μη ξεχνάτε τον λαιμό όταν εφαρμόζετε την κρέμα και τον ορό σας.

av_maquillage_femme_senior_rides_creme_1x1 472x472

Ποιο μέικ απ είναι κατάλληλο για ξηρό δέρμα;

Για να αναπληρώσετε το ξηρό δέρμα σας, επιλέξτε μέικ απ υψηλής ανοχής. Εάν οι ατέλειές σας είναι μικρές, επιλέξτε Υγρό Διορθωτικό Μέικ Απ. Εάν είναι έντονες, επιλέξτε ένα compact Μέικ Απ με comfort υφή. Το ερώτημα είναι πώς να το εφαρμόσετε;

Για να κρύψετετην ξηροδερμία, επιλέξτε ένα σφουγγαράκι.

Για να κρύψετε την ξηροδερμία και να αποφύγετε τυχόν ρωγμές ή διαχωρισμό του προϊόντος, απλώστε το μέικ απ με σφουγγαράκι. Τοποθετήστε το μέικ απ στο πίσω μέρος του χεριού σας και εμποτίστε την άκρη του σφουγγαριού. Έπειτα, απλώστε με μικρές κινήσεις, σβήνοντας προς τα έξω. Συμβουλή: σε περίπτωση ατελειών (ορατές ξηρές περιοχές, σημάδια, κ.λπ.) ταμπονάρετε τοπικά για να αυξήσετε το αποτέλεσμα θόλωσης. 

Με τα δάχτυλα για πιο γρήγορα

Απλώστε μια σταγόνα μέικ απ στις άκρες των δακτύλων σας, έπειτα τοποθετήστε το στο κέντρο του προσώπου σας και δουλέψτε το προς τις άκρες του προσώπου και του λαιμού σας. Σε περίπτωση συγκεκριμένων σημείων με ατέλειες, ταμπονάρετε το μέικ απ για να ενισχύσετε το διορθωτικό αποτέλεσμα. Και αν αναζητάτε φυσικό και διάφανο αποτέλεσμα, προτιμήστε εφαρμογή με πινέλο.

 

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας 

Μια πούδρα θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να προσδώσετε ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας, όπως θα κάνατε στην περίπτωση του λιπαρού δέρματος. Αντιθέτως, συνιστάται να βρείτε λύσεις για να αποκαταστήσετε τη φωτεινότητα που τόσο συχνά στερείται το ξηρό δέρμα. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το προϊόν Πολύχρωμη Πούδρα Lumière. Σταθεροποιεί το μακιγιάζ σας ενώ ταυτόχρονα προσφέρει λάμψη. Εφαρμόστε το κατά προτίμηση με ένα μεγάλο πινέλο σε όλο το πρόσωπο. Και για να παρατείνετε τη διάρκεια του μακιγιάζ σας, ολοκληρώστε ψεκάζοντας με ιαματικό νερό της Avène.

Ξηρό δέρμα: τονίστε τα χείλη σας

Το μακιγιάζ των χειλιών μπορεί να αποτελέσει πραγματική απόλαυση κι έναν τρόπο για να τονίσετε το χαμόγελό σας. Αλλά αν το δέρμα σας είναι ξηρό, τα χείλη σας μπορεί να σκάνε εύκολα. Αν συμβαίνει αυτό, εφαρμόστε ένα θρεπτικό baume χειλιών πριν από το κραγιόν σας για να τα ενυδατώσετε και να τα προστατεύσετε. Και αν η ξηρότητα επιμένει, δοκιμάστε ένα προϊόν ανάδειξης χειλιών που θα ενυδατώσει τα χείλη σας, ενώ παράλληλα θα τους δώσει μια ελαφριά απόχρωση για φυσικό αποτέλεσμα. 

av_ cold cream_nourishing lip balm_3282770142112_social_post_1_hd 472x472

Οι καλύτερες πρακτικές για αφαίρεση του μακιγιάζ από το ξηρό δέρμα

Η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι συχνά πολύ σκληρή. Αυτό δεν ταιριάζει στο ξηρό δέρμα. Για να αφαιρέσετε απαλά το μακιγιάζ σας, εφαρμόστε μια Μικυλλιακή Λοσιόν καθαρισμού σε ένα βαμβάκι και κινηθείτε απαλά από το κέντρο προς το εξωτερικό του προσώπου σας. Εάν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό, επιλέξτε τις πιο ενυδατικές υφές και συνδυάστε το γαλάκτωμα καθαρισμού με την Απαλή Λοσιόν Καθαρισμού της Avène. Συμβουλή: αν οι δίσκοι ντεμακιγιάζ προκαλούν έντονο ερεθισμό, εφαρμόστε το γαλάκτωμα καθαρισμού με τις άκρες των δακτύλων σας και αφαιρέστε την περίσσεια με ένα χαρτομάντιλο.

Μάθετε πώς να εφαρμόζετε μακιγιάζ χειλιών

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα

Προϊόντα Couvrance που έχουν σχεδιαστεί για μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Cold Cream Βaume Χειλιών Εντατικής Θρέψης

Cold Cream Βaume Χειλιών Εντατικής Θρ...

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα για Φυσικό Αποτέλεσμα

Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελούδινο Ροζ

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελ...

Couvrance Υγρό Διορθωτικό make up Naturel

Couvrance Υγρό Διορθωτικό make up Nat...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Hydrance UV RICHE Κρέμα Ενυδάτωσης SPF 30

Hydrance UV RICHE Κρέμα Ενυδάτωσης SP...

Προστατεύει - Ενυδατώνει

Γαλάκτωμα Ντεμακιγιάζ

Γαλάκτωμα Ντεμακιγιάζ

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

Επιστροφή στην κορυφή