Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας στην ηλικία των 40;

Περιεχόμενα

Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας στην ηλικία των 40;

Κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, το δέρμα τείνει να αλλάζει με μια πιο ανομοιόμορφη και θαμπή επιδερμίδα. Ευτυχώς, με τη χρήση προϊόντων μακιγιάζ υψηλής ανοχής, χωρίς άρωμα και με τα κατάλληλα χρώματα, μπορεί να επιτευχθεί μια φωτεινή, ομοιόμορφη επιδερμίδα χωρίς κόπο.

av_maquillage_femme_40_miroir_1x1 472x472

40 ετών: η απαρχή της ωρίμανσης του δέρματος 

Στην ηλικία των 40, οι ρυτίδες της προηγούμενης δεκαετίας αρχίζουν να εμφανίζονται και η επιδερμίδα δεν έχει πια την ίδια λάμψη με πριν. Μια άλλη αλλαγή είναι η εμφάνιση πιο ορατών μαύρων κύκλων, καθώς τα σημάδια κόπωσης εμφανίζονται πιο γρήγορα. Ωστόσο, το δέρμα είναι ακόμα νεανικό και μερικά κόλπα μακιγιάζ αρκούν για να αποκτήσετε φωτεινή επιδερμίδα μακροπρόθεσμα, με την προϋπόθεση ότι έχει προηγουμένως εφαρμοστεί μια ενυδατική βάση. Μη διστάζετε να εφαρμόζετε ορό πριν από την ενυδατική κρέμα σας σε κάθε αλλαγή εποχής. Αυτό θα σας δώσει καλύτερη λάμψη και το μακιγιάζ θα είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί.

Πώς να κρύψετε τους μαύρους κύκλους; 

Πολλή δουλειά, αϋπνία ή απλά μετά από ένα πάρτι; Η κόπωση είναι αισθητή και ορατή όταν είστε άνω των 40 ετών. Για να εξαλείψετε τους χρωματιστούς κύκλους κάτω από τα μάτια σας, τα διορθωτικά στικ επιτρέπουν στοχευμένη και διακριτική εφαρμογή. Το μόνο που απομένει είναι να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση για να τους εξουδετερώσετε. Για παράδειγμα, το κίτρινο θα κρύψει μπλε ή μοβ κύκλους αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα, ενώ το κοραλλί θα κρύψει καφέ κύκλους ή σημάδια μελάσματος, γνωστά και ως μάσκα εγκυμοσύνης. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας για να πάρετε μια μικρή ποσότητα προϊόντος από το διορθωτικό στικ και εφαρμόστε το ταμποναριστά πάνω στο δέρμα. Η εφαρμογή του make up θα προσδώσει ομοιομορφία. 

Αν οι μαύροι κύκλοι σας είναι πιο βαθουλωμένοι, επιλέξτε το Διορθωτικό πινέλο με μπεζ απόχρωση. Εφαρμόστε απευθείας στην κοίλη περιοχή για να γεμίσετε και να φωτίσετε το δέρμα γύρω από τα μάτια. 
 
Οι μαύροι κύκλοι θα εξαφανιστούν και τα μάτια σας θα είναι φωτεινά. Για να τα τονίσετε ακόμη περισσότερο, μη διστάσετε να εφαρμόσετε μια πινελιά μάσκαρα. Για να μην τονίσετε τους μαύρους κύκλους, εφαρμόστε μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες. 

Καλύψτε τους μαύρους κύκλους

 

av_maquillage_snapshot_2019_tuto_sensitiveskin_07_3282779058162_1x1 472x472

Αποκαταστήστε μια ομοιόμορφη και φωτεινή επιδερμίδα

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το δέρμα χάνει τη λάμψη του μετά την ηλικία των 40 ετών είναι ότι γίνεται πιο ξηρό, με εμφανή τα σημάδια της αφυδάτωσης. Και οι πρώτες ρυτίδες αρχίζουν να μένουν για πάντα. Για να επαναφέρετε τη λάμψη στην επιδερμίδα σας, πρέπει να ενισχύσετε το φως και να την ενυδατώνετε ξανά και ξανά.

Επαναφορά της λάμψης της επιδερμίδας

Το μακιγιάζ της επιδερμίδας απαιτεί την εφαρμογή ενός υγρού διορθωτικού make up με χρωστικές «αντανάκλασης χρώματος». Ο στόχος είναι να φωτίσει και να μειώσει περαιτέρω την εμφάνιση μικρών ρυτίδων και διευρυμένων πόρων. Αν εφαρμόσετε το make up ταμποναριστά με ένα σφουγγάρι, θα σβήσετε ακόμη περισσότερο τη θαμπάδα. Όσον αφορά το χρώμα, επιλέξτε μία απόχρωση πιο ανοιχτή από τον τόνο του δέρματός σας, ώστε να μη σκουραίνει η επιδερμίδα σας.

Φωτεινές ρυτίδες

Για να διατηρήσετε διακριτικές τις ρυτίδες που έχουν ήδη εμφανιστεί, είναι καλύτερο να αποφεύγετε το υπερβολικό μακιγιάζ. Αντιθέτως, ίσως και παραδόξως, όλα έχουν να κάνουν με τον φωτισμό τους. Πράγματι, η φωτεινότητα αυξάνει τον όγκο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το μπεζ πινέλο διόρθωσης, το οποίο θα φωτίσει τις σκιερές περιοχές και τις ρυτίδες. Για ένα εγγυημένα ομαλό αποτέλεσμα!

 

Επιλέξτε την απόχρωση του make upσας

Καμουφλάζ ρυτίδων

Στα σαράντα μου, οι μαύροι κύκλοι και οι ρινοπαρειακές πτυχές μου είναι βαθύτερες. Το maek up δεν είναι αρκετό, οπότε προσθέτω concealer για να τα αναμειγνύω καλύτερα.

Mathilde, 42 ετών

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

Μια πινελιά Πολύχρωμη Πούδρα Lumière για να σταθεροποιήσετε την το χρώμα στην επιδερμίδα

Για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, η πούδρα είναι σημαντική. Αλλά δεν θέλετε να φαίνεστε πολύ μακιγιαρισμένη. Γι' αυτόν τον λόγο είναι καλύτερο να επιλέξετε την «Πολύχρωμη Πούδρα Lumière». Θα σταθεροποιήσει το make up σας και θα το φωτίσει ελαφρά. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη Πολύχρωμη Πούδρα Bonne Mine ή Πολύχρωμη Πούδρα Soleil για να σμιλέψετε το πρόσωπο. Κατόπιν, ψεκάστε ιαματικό Nερό της Avène για καλύτερη σταθεροποίηση του καθημερινού μακιγιάζ σας. Για να ολοκληρώσετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας, απλώστε λίγο Baume Ανάδειξης Χειλιών όπως επιθυμείτε.

Αφαίρεση μακιγιάζ: απαραίτητη

Αφαίρεση μακιγιάζ: απαραίτητη

Για να σεβαστείτε το δέρμα σας, να μην τονίσετε τη γήρανσή τους και να διατηρήσετε τη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας, το στάδιο της αφαίρεσης μακιγιάζ παραμένει απαραίτητο. Κάθε βράδυ, καθαρίζετε απαλά την επιδερμίδα σας με μια μικυλλιακή λοσιόν καθαρισμού, γαλάκτωμα ή αφρό καθαρισμού, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις επιθυμίες σας.

Αφαίρεση μακιγιάζ
Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για το μακιγιάζ

Προϊόντα Couvrance σχεδιασμένα για μακιγιάζ στα 40

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Couvrance Compact Διορθωτικό Make Up, Confort Beige

Couvrance Compact Διορθωτικό Make Up,...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει - Διορθώνει τις ατέλειες

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Μειώνει τις ατέλειες

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρα για Αποτέλεσμα Nude Mat

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρ...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Μακιγιάζ

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Απαλό Nude

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Απα...

Επιστροφή στην κορυφή