Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ ανάλογα με την ηλικία σας;

Περιεχόμενα

Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ ανάλογα με την ηλικία σας;

Κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και στα 50 μας δεν εφαρμόζουμε το μακιγιάζ με τον ίδιο τρόπο όπως όταν ήμασταν έφηβες. Στα 60, οι σωστές συνήθειες δεν είναι οι ίδιες με αυτές στα 30. Πώς λοιπόν πρέπει εφαρμόζετε το μακιγιάζ ανάλογα με την ηλικία σας; Σας καθοδηγούμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

av_maquillage_jeune-fiile_conversation_maman_1x1 472x472

Σε ποια ηλικία μπορώ να αρχίσω να φοράω μακιγιάζ; 

Αυτή είναι μια ερώτηση που τρέμουν πολλοί γονείς. Προφανώς δεν υπάρχει νόμιμη ηλικία. Είναι αλήθεια ότι τα μικρά κορίτσια συχνά θέλουν να μιμηθούν τη μαμά τους από πολύ νωρίς. Όμως πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η χρήση μακιγιάζ πριν από την ηλικία των 11 ή 12 ετών φαίνεται λίγο πρόωρη. Η εφηβεία, η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, φαίνεται να είναι μια καλή στιγμή για να αρχίσετε να συζητάτε το θέμα σοβαρά με το παιδί σας. 

Μακιγιάζ στην εφηβεία

Η εφηβεία αποτελεί περίοδος ψυχολογικών και σωματικών αλλαγών. Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν μακιγιάζ για δύο λόγους: είτε για να καλύψουν την ακμή τους είτε για να είναι σαν όλους τους άλλους. Και στις δύο περιπτώσεις, προσπαθούν και προσπαθούν, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα επιθυμητά. Η ενυδάτωση και η αφαίρεση του μακιγιάζ - αν και είναι απαραίτητα - συχνά παραλείπονται παρά το γεγονός ότι το πρόσωπο έχει βαρύ μακιγιάζ. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε τα λάθη.

Πώς να φοράτε μακιγιάζ στην εφηβική ηλικία

av_maquillage_adolescente_miroir_maman_1x1 472x472

Μόλις έκλεισα τα 30. Βλέπω το δέρμα μου να αλλάζει και αρχίζω να αποκτώ ρυτίδες γύρω από τα μάτια μου! Θεωρώ ότι το σημερινό μακιγιάζ μου δεν είναι πλέον κατάλληλο. Χρειάζομαι ένα μέικ απ με μεγαλύτερη κάλυψη.

av_maquillage_snapshot_2019_lipbalm_red_3282770209068_02_1x1 472x472

Τι είδους μακιγιάζ πρέπει να φοράτε στα τριάντα σας;

Η δεκαετία των 30 είναι και αυτή μια περίοδος μετάβασης. Ορισμένες ατέλειες μπορεί να επιμένουν, ενώ αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια του χρόνου. Έτσι, η ακμή στις νεαρές γυναίκες είναι πολύ συχνή, ενώ οι πρώτες λεπτές γραμμές εμφανίζονται στη γωνία των ματιών. Και μην ξεχνάτε ότι το μέλασμα μπορεί και αυτό να αφήσει τα σημάδια του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στα τριάντα μας, πρέπει να προσθέσουμε νέες συνήθειες στη ρουτίνα του μακιγιάζ μας. Στόχος: τόνωση της επιδερμίδας και διόρθωση και επιβράδυνση των πρώτων σημαδιών γήρανσης του δέρματος. 

Μακιγιάζ στα 30

Μακιγιάζ στα 40: διατηρήστε τις καλές συνήθειες

Μια νέα δεκαετία ανοίγεται μπροστά σας και μαζί της το δέρμα σας παρουσιάζει νέα και φαινομενικά μη ελκυστικά χαρακτηριστικά: οι ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται, οι μαύροι κύκλοι είναι πιο έντονοι, τα σημάδια κόπωσης είναι πιο ορατά, η επιδερμίδα σας γίνεται πιο ανομοιόμορφη και το δέρμα σας ξηραίνεται πιο εύκολα... Μην ανησυχείτε, η επιδερμίδα σας είναι ακόμα νέα και μερικά απλά κόλπα μακιγιάζ είναι το μόνο που χρειάζεστε για να πετύχετε φωτεινή επιδερμίδα μακράς διάρκειας 

Περισσότερα για το μακιγιάζ στα 40

av_maquillage_femme_40_heureuse_rousse_1x1 472x472
av_maquillage_femme_50_1x1 472x472

Στα 50, επικεντρωθείτε στην απλότητα

Καθώς φτάνετε στα πενήντα σας, είναι φυσικό να θέλετε να δείχνετε λίγο νεότεροι. Πώς μπορείτε λοιπόν να εξομαλύνετε τις νέες γραμμές έκφρασης και τις λεπτές γραμμές, να σβήσετε τους μαύρους κύκλους και να τονίσετε τα πεσμένα βλέφαρα; Πάνω απ' όλα, πρέπει ακολουθήσετε την απλότητα. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Μακιγιάζ στα 50

Στα 60, υιοθετήστε μια ρουτίνα μακιγιάζ «αντιγήρανσης»

Η αποκατάσταση της λάμψης είναι αυτό που πρέπει να κάνει το μακιγιάζ για εσάς. Ο στόχος σας: να φωτίσετε την επιδερμίδα σας και να σβήσετε τα σημάδια του χρόνου. Αλλά ενώ το μακιγιάζ είναι ένας μεγάλος σύμμαχος, μπορεί επίσης να γίνει ένας ψεύτικος φίλος, τονίζοντας τις ρυτίδες, κάνοντας τα χαρακτηριστικά να πιο βαριά και τονίζοντας τα σημάδια της ηλικίας. Πώς να ενυδατώσετε το δέρμα σας; Πώς να φωτίσετε, να προσδώσετε ομοιομορφία και να σμιλέψετε την επιδερμίδα σας; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε τα φρύδια σας για να τονίσετε την εμφάνισή σας; Και πώς πρέπει να τονίζετε τα χείλη σας; Ακολουθήστε όλες τις συμβουλές μας. 

Πώς να εφαρμόζετε μακιγιάζ μετά την ηλικία των 60

av_maquillage_femme_60_creme_miroir_1x1 472x472

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

Μην παραλείπετε την αφαίρεση του μακιγιάζ

Όποια κι αν είναι η ηλικία σας, μην ξεχνάτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ. Είναι πράγματι η πρώτη και κυριότερη κίνηση ομορφιάς. Το να κοιμάστε με το μακιγιάζ σας είναι πολύ κακό για το δέρμα σας και το να μην το αφαιρείτε έχει άμεσο αντίκτυπο: 

  • Οι πόροι του δέρματος φράζουν, ενθαρρύνοντας έτσι την εμφάνιση σπυριών.
  • Οι φραγμένοι πόροι και η έλλειψη ενυδάτωσης μπορούν και αυτά να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή.
  • Το να ξεχνάτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας επιτείνει τη γήρανση του δέρματος.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αφαίρεση του μακιγιάζ

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας

Βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το φανταστικό

Ναι, είναι αλήθεια. Αποτελεί επίσης ένα απαραίτητο βήμα για να επιτύχετε τέλειο μακιγιάζ. Γιατί; Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα στεγνώνει. Επομένως, πρέπει να ενυδατώνεται το πρωί. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο ελαστικό. Αυτό προετοιμάζει το δέρμα σας για να δεχτεί το μακιγιάζ και επιτρέπει την καλή εφαρμογή του.

Ναι, έχει! Το δέρμα του παιδιού σας έχει πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Εάν το δέρμα της έχει ατέλειες, θα πρέπει να επιλέξετε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα, τα οποία δεν θα διευκολύνουν την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.

Ναι, έχει. Και πάλι, είναι απαραίτητο. Το χρώμα που επιλέγετε μπορεί να σας βοηθήσει να ανανεωθείτε. Αρκεί να επιλέξετε το σωστό. Για αναζωογονητικό αποτέλεσμα, επιλέξτε απόχρωση πιο σκούρα από τον τόνο του δέρματός σας.

Οι λύσεις μας για το μακιγιάζ σας

Τα προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθούν να νιώθετε πιο άνετα με το δέρμα σας
av_couvrance_beige-concealer-pen_front_1-7ml_3282779058162

COUVRANCE ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΠΙΝΕΛΟ ΣΕ ΜΠΕΖ ΑΠΟΧΡΩΣΗ

Το concealer αυτό είναι φανταστικό: Η υφή του είναι ελαφριά, δεν έχει ιδιαίτερη μυρωδιά, προσφέρει καλή κάλυψη και είναι ανθεκτικό στο νερό. Προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία (SPF 15), που είναι αρκετά σημαντική, ενώ με το μικρό πρακτικό σχήμα του είναι εύκολο να το έχετε πάντα μαζί σας, για μικρές διορθώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας :) Αυτό το διορθωτικό πινέλο είναι το καλύτερο!

Julie, 28 ετών

Επιστροφή στην κορυφή