Μακιγιάζ για το δέρμα που έχει εξασθενήσει από θεραπείες κατά του καρκίνου.

Περιεχόμενα

Μακιγιάζ για το δέρμα που έχει εξασθενήσει από θεραπείες κατά του καρκίνου.

Ξηρό δέρμα, σημάδια κόπωσης, εξανθήματα, ουλές, απώλεια φρυδιών... Αυτές είναι μερικές από τις συνέπειες ορισμένων θεραπειών για τον καρκίνο στο δέρμα σας. Όταν επιλέγεται και εφαρμόζεται σωστά, το μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα σάς βοηθά να αποκαταστήσετε ξανά την υγιή λάμψη σας και να διατηρήσετε τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητές σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

av_maquillage_femme_cancer_chauve_creme_1x1 472x472

Δέρμα αποδυναμωμένο από θεραπείες: πιο ξηρό δέρμα

Είτε υποβάλλεστε σε θεραπεία με ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία ή ανοσοθεραπεία, είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις στο δέρμα σας. Μπορεί απλώς να είναι πιο ξηρό από το συνηθισμένο. Μπορεί επίσης να έχει αλλοιώσεις όπως ακμοειδές εξάνθημα, έπειτα από ορισμένες χημειοθεραπείες ή μετεγχειρητικές ουλές.
Το δέρμα σας μπορεί επίσης να είναι πιο θαμπό, με πιο έντονα σημάδια κόπωσης. Είναι πρόκληση να αποκαταστήσετε τη λάμψη της επιδερμίδας σας. Αλλά όχι με οποιονδήποτε τρόπο: το δέρμα σας, εξασθενημένο από τη θεραπεία, πρέπει να καταπραΰνεται και να ενυδατώνεται σωστά. Οι καταπραϋντικές κρέμες ή τα baume που έχουν σχεδιαστεί για το ευαίσθητο δέρμα, τα οποία μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία, είναι τα πλέον κατάλληλα.

Πώς να καταπολεμήσετε το ξηρό δέρμα

Η φροντίδα του δέρματός μου και η χρήση μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας με βοήθησαν να καταπολεμήσω τον καρκίνο του μαστού

Orianne, 52 ετών

Επαναφορά υγιούς λάμψης σε δέρμα που έχει αποδυναμωθεί από θεραπείες κατά του καρκίνου

Αφού ενυδατώσετε το δέρμα σας, πρέπει να δώσετε λάμψη στην επιδερμίδα σας. Με την ελαφριά υφή του, το Υγρό Διορθωτικό Μέικ Απ είναι ιδανικό. Για να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση, αρχίστε δοκιμάζοντάς το στο σαγόνι σας (ξεχάστε την τεχνική του καρπού: το δέρμα εκεί είναι πολύ ανοιχτόχρωμο). Γενικά, μια ελαφρώς ροζ απόχρωση θα σας δώσει λάμψη εν ριπή οφθαλμού. 

Για εύκολη εφαρμογή, ταμπονάρετε το Υγρό Διορθωτικό Μέικ Απ σε μέτωπο, μύτη, μάγουλα και πηγούνι και απλώστε με τις άκρες των δακτύλων σας από το κέντρο προς τις άκρες του προσώπου και του λαιμού. Σε περίπτωση απολέπισης ή εξανθήματος που μοιάζει με ακμή, απλώστε το με ένα σφουγγαράκι και ταμπονάρετε για να θολώσετε καλύτερα την υφή του δέρματος.

Επιπλέον, για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο πινέλο για να απλώσετε την Πολύχρωμη Πούδρα Bonne Mine σε όλο το πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε την Πολύχρωμη Πούδρα Lumière σε εξανθήματα που μοιάζουν με ακμή για να αποφύγετε να τονίσετε την υφή τους.

Πώς να μακιγιάρετε την επιδερμίδα σας

 

av_peau-cancer_femme_bonne-mine_maquillage_1x1 472x472

Δέρμα αποδυναμωμένο από θεραπείες: μακιγιάζ για μαύρους κύκλους και ουλές

Υπάρχουν απλές τεχνικές μακιγιάζ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρύψετε άλλες συνέπειες της θεραπείας κατά του καρκίνου, όπως οι μαύροι κύκλοι και οι ουλές.

Δέρμα αποδυναμωμένο από θεραπείες: μείωση των μαύρων κύκλων

Για να μειώσετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους, το κόλπο είναι να εφαρμόζετε το concealer μετά το Υγρό Διορθωτικό Μέικ Απ και πριν από την πούδρα σας. Το Διορθωτικό Πινέλο με Μπεζ Απόχρωση είναι επαρκές για μέτριους μαύρους κύκλους: απλώστε ένα λεπτό στρώμα του concealer στην περιοχή γύρω από τα μάτια, από την εσωτερική γωνία έως τη βάση της μύτης κι έπειτα ταμπονάρετε απαλά για να αναμειχθεί. Αν οι μαύροι κύκλοι σας είναι πιο έντονοι, επιλέξτε ένα διορθωτικό στικ: κίτρινο αν οι κύκλοι είναι μπλε- μωβ, κοραλλί αν είναι καφέ. Εφαρμόστε το κατά προτίμηση με ένα λεπτό πινέλο κι έπειτα αναμείξτε το προϊόν με την άκρη του δακτύλου σας και ελαφριά πίεση. Τέλος, σταθεροποιήστε με λίγη από την Πολύχρωμη Πούδρα Lumière.

Δέρμα αποδυναμωμένο από θεραπείες: απόκρυψη ουλών

Στην περίπτωση ιατρικών θυλάκων ή μετεγχειρητικών ουλών, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, το πρώτο βήμα είναι η εξουδετέρωση του χρώματός τους. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε την απόχρωση του διορθωτικού στικ που θα μειώσει το χρώμα της ουλής σας. Αν είναι κόκκινη, χρησιμοποιήστε το πράσινο διορθωτικό στικ- αν είναι μωβ, το κίτρινο διορθωτικό στικ- αν είναι καφέ, το κοραλλί concealer. Μόλις επιλέξετε ένα χρώμα, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας ή ένα πινέλο για να πάρετε το προϊόν και να το εφαρμόσετε στην ουλή σας.
Αφού εξουδετερωθεί το χρώμα της ουλής, εξισορροπήστε τον τόνο του δέρματός σας με ένα Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας. Με μεγαλύτερη κάλυψη από το Υγρό Διορθωτικό Μέικ Απ, είναι ιδανικό για να καμουφλάρετε πλήρως μια ουλή, είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα. Εφαρμόστε το με ένα σφουγγαράκι, ταμπονάροντας απαλά την ουλή, ώστε να μην μετατοπιστεί το διορθωτικό στικ. Τέλος, σταθεροποιήστε με την διάφανη πολύχρωμη πούδρα.

Πώς να μειώσετε τους μαύρους κύκλους

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια και προσδίδουν στο πρόσωπο τον χαρακτήρα του. Τι να κάνετε λοιπόν όταν λιγοστεύουν ή ακόμη και εξαφανίζονται υπό την επίδραση ορισμένων χημειοθεραπειών Με την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων, είναι δυνατόν να τα επανασχεδιάσετε ή απλώς να τα αναδείξετε με πολύ φυσικό τρόπο.
Αρχίστε επιλέγοντας ένα μολύβι φρυδιών που ταιριάζει με την απόχρωση των μαλλιών ή της περούκας σας: «ξανθό» για ξανθά έως ανοιχτά καστανά μαλλιά, «καστανό» για καστανά έως σκούρα μαλλιά. Για να εντοπίσετε τα σημεία αναφοράς: τα φρύδια αρχίζουν από την κάθετη γραμμή «πτερύγιο της μύτης - εσωτερική γωνία του ματιού» και καταλήγουν στη διαγώνια γραμμή «πτερύγιο της μύτης - εξωτερική γωνία του ματιού». Το υψηλότερο σημείο του φρυδιού σας βρίσκεται στη διαγώνιο μεταξύ μύτης και κόρης του ματιού. Τώρα, σχεδιάζοντας το φρύδι: για να σας βοηθήσουμε, ακολουθήστε μια φωτογραφία για να ακολουθήσετε το αρχικό σχήμα τους. Κατόπιν, στον καθρέφτη, κάντε μικρές μολυβιές υπό γωνία σαν να ζωγραφίζετε τις τρίχες μία προς μία. Σταθεροποιήστε με την Ημιδιάφανη ή Πολύχρωμη Πούδρα Lumière, ενώ για πολύ φυσικό αποτέλεσμα, ολοκληρώστε σβήνοντας τις γραμμές με ένα βουρτσάκι φρυδιών.

Πώς να επανασχεδιάσετε τα φρύδια σας

av_maquillage_social_16_post_3282779003131_hd_1x1

Οι σωστές κινήσεις για εφαρμογή μακιγιάζ σε δέρμα εξασθενημένο από θεραπείες (κατά του καρκίνου)

Για δέρμα που έχει εξασθενήσει από θεραπείες κατά του καρκίνου, το στάδιο της αφαίρεσης του μακιγιάζ πρέπει να είναι και αυτό πολύ ήπιο. Το μακιγιάζ πρέπει να αφαιρείται με μασάζ με τις άκρες των δακτύλων, χρησιμοποιώντας λοσιόν σε μορφή τζελ για ευαίσθητο ή αντιδραστικό δέρμα. Έπειτα, αφαιρέστε το μακιγιάζ απαλά, χρησιμοποιώντας ένα χαρτομάντιλο ή πανάκι πολλών χρήσεων. Για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό και να καταπραΰνετε το δέρμα, ολοκληρώστε με έναν γενναιόδωρο ψεκασμό με ιαματικό νερό και στεγνώστε το δέρμα απαλά, χωρίς τρίψιμο.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για μακιγιάζ σε δέρμα που έχει αποδυναμωθεί από θεραπείες (κατά του καρκίνου)

Προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για μακιγιάζ σε δέρμα που έχει αποδυναμωθεί από θεραπείες (κατά του καρκίνου)

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρα για Αποτέλεσμα Nude Mat

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρ...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα για Φυσικό Αποτέλεσμα

Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Μειώνει τις ατέλειες

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύβι Φρυδιών - Brun

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύ...

Σμιλεύει - Μακιγιάρει - Επανασχηματίζει

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελούδινο Ροζ

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελ...

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει - Καθαρίζει

Tolérance CONTROL Καταπραϋντικό Baume Αποκατάστασης

Tolérance CONTROL Καταπραϋντικό Baume...

Ενυδατώνει - Ηρεμεί - Ενισχύει τον φραγμό του δέρματος

Επιστροφή στην κορυφή