Ποιο μακιγιάζ να χρησιμοποιήσετε για τον τύπο του δέρματός σας

Περιεχόμενα

Ποιο μακιγιάζ να χρησιμοποιήσετε για τον τύπο του δέρματός σας

Είτε είναι ξηρό, λιπαρό ή με τάση ακμής, είτε είναι εξασθενημένο από φάρμακα, ατοπικό ή με λεύκη... όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από το μακιγιάζ. Το μακιγιάζ μπορεί ακόμα και να συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας και της αυτοπεποίθησης ακόμη και του πιο ευαίσθητου δέρματος. Δεν είστε σίγουρες για το ποια προϊόντα να επιλέξετε; Δεν ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά; Εδώ θα βρείτε όλες οι συμβουλές μας για τον τύπο του δέρματός σας.

Γιατί πρέπει να προσαρμόζετε το μακιγιάζ σας ανάλογα με το δέρμα σας; 

Κάθε γυναίκα έχει τον δικό της τύπο δέρματος. Επομένως, το μακιγιάζ πρέπει να προσαρμοστεί. Διότι αν επιλεγεί ή εφαρμοστεί λάθος, ίσως να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο. Μπορεί να τονίσει την ευθραυστότητα του δέρματος ή να αναδείξει μικρές ατέλειες. Συνεπώς, δεν εφαρμόζουμε το μακιγιάζ με τον ίδιο τρόπο αν έχουμε λιπαρό ή ξηρό δέρμα. Για τον πρώτο τύπο, θα πρέπει να προτιμώνται ελαφριές υφές, ενώ για τον δεύτερο τύπο χρειάζεται κρεμώδης σύσταση.

av_maquillage_jeune-femme_miroir_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_erythrose_1x1 472x472

Μακιγιάζ για ευαίσθητο δέρμα

Το δέρμα σας έχει κνησμό, αντιδρά υπερβολικά στον αέρα, το κρύο, τα ακατάλληλα προϊόντα, το υπερβολικά έντονο πλύσιμο, το πολύ σκληρό νερό... Πιθανώς είναι ευαίσθητο και πρέπει να του φέρεστε απαλά. Τα καλλυντικά προϊόντα δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, καθώς δεν είναι πάντα κατάλληλα. Έτσι, το δέρμα σας θα πρέπει να καταπραΰνεται πρωί και βράδυ με τη βοήθεια προϊόντων «υψηλής ανοχής». Μόλις γίνει απαλό, θα είναι έτοιμο για την εφαρμογή του μακιγιάζ, το οποίο πρέπει να είναι σχεδιασμένο για «ευαίσθητο δέρμα», να μην περιέχει άρωμα και να αφαιρείται εύκολα για να αποφεύγεται η αίσθηση τραβήγματος ή η ερυθρότητα. Δείτε εδώ όλες τις συμβουλές μας. 

Πώς να μακιγιάρετε το ευαίσθητο δέρμα

Εφαρμογή μακιγιάζ σε λιπαρό δέρμα. 

Το μακιγιάζ της λιπαρής επιδερμίδας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Το μακιγιάζ δεν κρατάει, η επιδερμίδα γυαλίζει και τα προϊόντα δεν είναι πάντα κατάλληλα. Αλλά να είστε σίγουρες ότι είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη. Από την επιλογή μη-φαγεσωρογόνων καλλυντικών, τη σπουδαιότητα του να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πρωί και βράδυ, τις συμβουλές μας για το πώς να κάνετε την επιδερμίδα σας να έχει ματ αποτέλεσμα και να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκεί περισσότερο, σας εξηγούμε τα πάντα. 

Πώς να χρησιμοποιείτε το μακιγιάζ όταν έχετε λιπαρό δέρμα

av_acne_maquillage_peau-grasse_1x1 472x472

Μου αρέσει να φοράω μακιγιάζ. Μεταξύ παιδιών, δουλειάς και σπιτιού, είναι μία από τις λίγες στιγμές της ημέρας που μπορώ να ασχοληθώ με τον εαυτό μου χωρίς να σκέφτομαι τίποτε άλλο.

Leila, 40 ετών
av_acne_inflammatoire_maquillage_1x1 472x472

Μακιγιάζ για δέρμα με τάση ακμής. 

Για την επιδερμίδα με τάση ακμής, το μακιγιάζ είναι πολύτιμος σύμμαχος, αλλά μόνο αν είναι μη φαγεσωρογόνο. Αποτελείται από δύο βασικές δράσεις: καθιστά ομοιόμορφη την επιδερμίδας και αποκρύπτει τις ατέλειες. Εν ολίγοις: να σας κάνει να ξεχάσετε την ακμή σας και να σας δώσει πίσω την αυτοπεποίθησή σας. Πώς να επιτύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα; Ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού που θα πρέπει να υιοθετήσετε; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας βήμα προς βήμα. 

Μακιγιάζ για δέρμα με τάση ακμής

Μακιγιάζ για ξηρό δέρμα. 

Η ξηροδερμία είναι συχνό φαινόμενο στις γυναίκες, ιδίως μετά την εμμηνόπαυση. Το δέρμα είναι συχνά λεπτό, με σφιχτή υφή. Συνεπώς, πρέπει να ενυδατώνεται για αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φιλμ. Η επιλογή προϊόντων υψηλής ανοχής, φιλικών προς το δέρμα, είναι απαραίτητη για να μην καταστραφεί περαιτέρω ο ήδη εύθραυστος δερματικός φραγμός. Οι αισθητικές κινήσεις πρέπει να είναι ήπιες. Από την ενυδάτωση μέχρι το μακιγιάζ και την αφαίρεση του μακιγιάζ, σας τα λέμε όλα. 

Μακιγιάζ για ξηρό δέρμα

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 472x472
av_maquillage_bb_2_social_3282770208764_ld_1x1 472x472

Μακιγιάζ για αφυδατωμένο δέρμα

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι ένα δέρμα που διψάει τρομερά για νερό. Δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας υπό αυτές τις συνθήκες. Και ορισμένα ελαττώματα, όπως τα σημάδια αφυδάτωσης, εμφανίζονται τεράστια κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό. Επομένως, το πρώτο σας καθήκον θα είναι να δώσετε στο δέρμα σας κάτι «να πιει». Για να σας βοηθήσουμε, ο ορός Hydrance Intense Ορός Ενυδάτωσης αποτελεί πραγματικό συμπύκνωμα ιαματικού νερού. Έπειτα, ο στόχος του μακιγιάζ σας θα είναι να επαναφέρετε την υγιή λάμψη σας. Ακολουθήστε τον οδηγό μας.

Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ σε αφυδατωμένο δέρμα

Μακιγιάζ για ατοπικό δέρμα 

Το ατοπικό δέρμα είναι ιδιαίτερα αντιδραστικό, επιρρεπές σε ερυθρότητα, ξηρότητα και φολιδωτές κηλίδες. Αυτό είναι το ατοπικό έκζεμα. Το μακιγιάζ, εάν δεν προσαρμοστεί, μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές βλάβες ή να προκαλέσει νέους ερεθισμούς ή ακόμη και αλλεργικές αντιδράσεις. Θέλετε να κρύψετε φλεγμονώδεις περιοχές, ενώ παράλληλα να δείχνετε φυσική; Δείτε τι μπορείτε να επιτύχετε με το διορθωτικό μακιγιάζ. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να εξισορροπήσετε τον τόνο του δέρματός σας με ασφάλεια και απαλότητα. 

Όλα σχετικά με το μακιγιάζ για το ατοπικό δέρμα

av_eczema-psoriasis_oreilles_1x1 472x472
av_maquillage_femme_vitiligo_1x1 472x472

Μακιγιάζ για λεύκη και λευκές κηλίδες.

Τοπικές λευκές κηλίδες στο πρόσωπο, στα χέρια ή άλλες περιοχές του σώματος. Η λεύκη αποτελεί διαταραχή μελάγχρωσης. Κι εδώ, το μακιγιάζ μπορεί να σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε την αυτοπεποίθησή σας. Δεν θα πρέπει ωστόσο να αποτελεί περιορισμό ενώ θα πρέπει να επιτυγχάνεται εύκολη. Από τη σωστή αντηλιακή προστασία μέχρι τη σωστή απόχρωση, βρείτε εδώ τις συμβουλές μας για φυσικό αποτέλεσμα (και πώς να αποφύγετε το «cakey» αποτέλεσμα) 

Μακιγιάζ δέρματος με λεύκη

Μακιγιάζ για το δέρμα που έχει εξασθενήσει από θεραπείες κατά του καρκίνου. 

Η θεραπεία του καρκίνου συνοδεύεται από δυσμενείς επιπτώσεις στο σώμα και στο δέρμα των ασθενών. Ξηρό δέρμα, ερυθρότητα... Στην περίπτωση αυτή, το διορθωτικό μακιγιάζ μπορεί να σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη: σάς επιτρέπει να αισθάνεστε θηλυκή κατά τη διάρκεια των θεραπειών, να σβήνετε τα σημάδια κόπωσης, να σχηματίζετε ξανά τα φρύδια σας καθώς και να καμουφλάρετε τα σημάδια. Είμαστε εδώ για εσάς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

Μακιγιάζ για αποδυναμωμένο δέρμα

av_maquillage_femme_cancer_chauve_1x1 472x472

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μετά το μακιγιάζ ακολουθεί το ντεμακιγιάζ!

Δεν υπάρχει μακιγιάζ χωρίς ντεμακιγιάζ: με τα δάχτυλά σας ή βαμβάκι, ανάλογα με την ευαισθησία της επιδερμίδας σας, μια μικυλλιακή λοσιόν καθαρισμού, ένα γαλάκτωμα καθαρισμού ή αφρό καθαρισμού... Μην ξεχνάτε αυτό το απαραίτητο βήμα για να απαλλάξετε το δέρμα σας από τους ρύπους πριν το αφήσετε να αναγεννηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα τελευταίο επιχείρημα για να πειστείτε: σημειώστε ότι η μη αφαίρεση του μακιγιάζ επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος και εντείνει τα δερματικά προβλήματα, τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα, την ξηρότητα, την αφυδάτωση...

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Μακιγιάζ βάσει τύπου δέρματος: βρισκόμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε την πραγματικότητα από το φανταστικό.

Σωστό και λάθος. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να απαγορεύσετε το τρεχούμενο νερό για την καθημερινή υγιεινή σας. Αλλά ακούστε το δέρμα σας. Αν το νιώθετε σφιχτό, είναι πιθανόν επειδή το νερό της βρύσης σας είναι πολύ «σκληρό». Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το πρόσωπό σας, όπως τα σπρέι ιαματικού νερού.

Αυτό είναι λάθος. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι και αφυδατωμένο. Επομένως, πρέπει να καθαρίζεται και να ενυδατώνεται καθημερινά με ειδικά προϊόντα τα οποία θα ρυθμίζουν επίσης την παραγωγή σμήγματος.

Αυτό είναι λάθος. Μπορούν να επωφεληθούν από αυτό και οι άνδρες, ιδιαίτερα για να κρύψουν τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, τη ροδόχρου ακμή, τα σκασίματα του δέρματος λόγω ακμής κ.λπ. Λίγο υγρό concealer θα καμουφλάρει τις μικρές ατέλειες με φυσικό τρόπο. Ταμπονάρετε τοπικά με ένα σφουγγαράκι και οι κηλίδες σας θα κρυφτούν.

Ναι, είναι αλήθεια. Το λάθος μακιγιάζ για τον τύπο του δέρματός σας μπορεί να επιδεινώσει την έξαρση του εκζέματός σας, αυξάνοντας τον ερεθισμό του δέρματος, προκαλώντας αλλεργική αντίδραση ή αυξάνοντας την ξηρότητα του δέρματος. Αποφύγετε τη χρήση μακιγιάζ εάν το δέρμα είναι κατεστραμμένο ή έχει πύον. Και σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε προϊόντα μακιγιάζ υψηλής ανοχής για ευαίσθητο δέρμα.

COUVRANCE

Μια σειρά διορθωτικών θεραπειών για επανόρθωση όλων των τύπων ατελειών.
av_couvrance_fluid-foundation-corrector-natural_front_30ml_3282770100532

Υγρό διορθωτικό μέικ απ

Μου χαρίζει τέλεια επιδερμίδα, χωρίς να φαίνεται πολύ παχύ και χωρίς να ξηραίνει το δέρμα! Είχα αλλεργικές αντιδράσεις με άλλες μάρκες - αυτό τελείωσε αυτό χάρη στην Avène!
Επιστροφή στην κορυφή