Πώς να μειώσετε τις καφέ κηλίδες

Περιεχόμενα

Πώς να μειώσετε τις καφέ κηλίδες

Από την ηλικία των 30 ετών, οι καφέ κηλίδες μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα. Αυτή η υπερμελάγχρωση, διαφόρων προελεύσεων, μπορεί μερικές φορές να είναι ενοχλητική, ειδικά όταν επηρεάζει το πρόσωπο. Ωστόσο, με τις κατάλληλες κινήσεις και προϊόντα είναι εύκολο να τις καμουφλάρετε. Ακολουθήστε τη συμβουλή μας.

av_solaires_masque-de-grossesse_1x1 472x472

Από πού προέρχονται οι καφέ κηλίδες;

Διάφορες καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε καφέ κηλίδες διαφόρων εντάσεων: 

 • Μάσκα εγκυμοσύνης (ή μέλασμα). Αυτή η υπερμελάγχρωση του μετώπου, του πηγουνιού, του άνω χείλους ή των μάγουλων μπορεί να εμφανιστεί ήδη από το τέλος του πρώτου τριμήνου. Προκαλείται από ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως η έκθεση στον ήλιο και οι ορμόνες της εγκυμοσύνης. Αυτό προκαλεί αύξηση της σύνθεσης της μελανίνης. Αυτή η υπερμελάγχρωση μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο άνω χείλος, ακόμη και αν δεν είστε έγκυος.
 • Ακμή. Ο συνδυασμός ήλιου και φλεγμονής μπορεί και αυτός να οδηγήσει σε υπερμελάγχρωση των βλαβών της ακμής. 
 • Κηλίδες (επίσης γνωστή ως κηλίδες ηλικίας). Και πάλι, οι ακτίνες του ήλιου σε συνδυασμό με τη φυσική διαδικασία γήρανσης του δέρματος μπορούν να προκαλέσουν αυτή την υπερπαραγωγή μελανίνης. 

Εμφανίζω καφέ κηλίδες στο πρόσωπό μου κοντά στις φακίδες μου όταν εκτίθεμαι πολύ. Αλλά δεν είναι τόσο όμορφες, ειδικά αυτή στο άνω χείλος

Κάλυψη καφέ κηλίδων: το νικητήριο κουαρτέτο

Όποια κι αν είναι η περίπτωσή σας, υπάρχουν τέσσερα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην απόκρυψη των σκούρων κηλίδων. Το θέμα είναι τόσο η πρόληψη όσο και η κάλυψή τους: 

 • Πρώτο βήμα: Προστατευθείτε από τον ήλιο
 • Δεύτερο βήμα: Διορθώστε και εξουδετερώστε την υπερμελάγχρωση
 • Τρίτο βήμα: Προσδώστε ομοιομορφία στην επιδερμίδα, για φυσική εμφάνιση
 • Τέταρτο βήμα: Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ σας για να τονίσετε την επιδερμίδα σας
av_maquillage_femme_taches-brunes_soleil_1x1 472x472

Προστατευθείτε από τον ήλιο

Αυτή είναι ίσως η απλούστερη λύση για να αποτρέψετε την εμφάνιση σκούρων κηλίδων: προστατεύστε τον εαυτό σας από τις υπεριώδεις ακτίνες. Σε κάθε ηλικία, οι σκούρες κηλίδες μπορούν να εμφανιστούν ή να αναπτυχθούν υπό την επίδραση του ήλιου.

Κρέμα ημέρας με αντηλιακή προστασία 

Επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες δεν είναι επιθετικές μόνο το καλοκαίρι, πρέπει να προστατεύεστε όλο το έτος. Το δέρμα σας έχει συγκεκριμένες ανάγκες και δεν είναι πάντα εύκολο να εφαρμόζετε αντηλιακό 365 ημέρες τον χρόνο. Τι θεωρείται ιδανικό; Χρησιμοποιήστε κρέμα ημέρας με ενσωματωμένη αντηλιακή προστασία. 

Μέγιστη προστασία σε περίπτωση παρατεταμένης έκθεσης 

Στη βεράντα, στην παραλία... Εάν εκτίθεστε στον ήλιο, εφαρμόστε μέγιστη προστασία (SPF 50+) και επαναλάβετε τη διαδικασία τακτικά. Θα σας βοηθήσει επίσης να καταπολεμήσετε τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών, που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Μια μικρή συμβουλή: ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 50+ στην τσάντα σας για χρήση οποιαδήποτε στιγμή θα σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τις σκούρες κηλίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

 

Κατά των σκούρων κηλίδων: προσδώστε ομοιομορφία στον τόνο του δέρματός σας

 • Για να προσδώσετε ομοιομορφία στον τόνο του δέρματός σας, η επιλογή του σωστού μέικ απ είναι απαραίτητη. Ας αρχίσουμε από τη μορφή. Εάν η υπερμελάγχρωση είναι ελαφριά, επιλέξτε υγρό διορθωτικό μέικ απ. Αν είναι πιο έντονη, επιλέξτε ένα μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας. 
 • Αφού εφαρμόσετε το κοραλλί διορθωτικό στικ, πάρτε το μέικ απ σας (κατά προτίμηση με σφουγγαράκι) και απλώστε το με μικρές σταγόνες, ταμπονάροντάς το. Γιατί «ταμποναριστά» και όχι «τρίβοντας»; Απλά για να μην μετατοπίσετε το διορθωτικό που εφαρμόσατε προηγουμένως με το στικ. Ολοκληρώστε αναμειγνύοντας από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, χωρίς να ξεχνάτε τον λαιμό.

Πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μέικ απ;

av_maquillage_femme_miroir_1x1 472x472

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ποια πούδρα να επιλέξετε για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας;

Αφού εφαρμόσετε τα προϊόντα της επιδερμίδας σας, για να βεβαιωθείτε ότι μένουν σταθερά, χρησιμοποιήστε πούδρα. Υπάρχουν διάφορες επιλογές: 

 • Η Couvrance Πολύχρωμη Πούδρα Lumière. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο με μεγάλο πινέλο και σας επιτρέπει να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας και να φωτίσετε την επιδερμίδα σας. Κι αν έχετε κάποια γυαλάδα στο κέντρο του προσώπου σας, επιλέξτε την Ημιδιάφανη Πολύχρωμη Πούδρα για το ματ αποτέλεσμά της.
 • Πολύχρωμη Πούδρα Bonne Mine ή Πολύχρωμη Πούδρα Soleil με στοχευμένο τρόπο για σμίλευση. Μια μικρή συμβουλή: αν έχετε μέλασμα στα ζυγωματικά σας, εφαρμόστε στην κορυφή των ζυγωματικών και στους κροτάφους. 

Είναι καλό να γνωρίζετε: για να παρατείνετε τη διάρκεια του μακιγιάζ, ολοκληρώστε ψεκάζοντας με ιαματικό νερό της Avène. 

Οι σωστές κινήσεις για να εξουδετερώσετε τις καφέ κηλίδες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε την υπερμελάγχρωση και να εξουδετερώσετε τις καφέ κηλίδες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κοραλλί διορθωτικό. Ένα διορθωτικό στικ σε αυτή την απόχρωση θα σας βοηθήσει να κρύψετε την υπερμελάγχρωση. Εφαρμόστε ταμπονάροντας με τις άκρες των δακτύλων σας. Για να αποφύγετε να τονίσετε το χνούδι στο άνω χείλος, απλώστε με πινέλο από κάτω προς τα πάνω. Αφού σταθεροποιήσετε το διορθωτικό με την πούδρα, αφαιρέστε τυχόν περίσσεια από τις λεπτές τρίχες πάνω από τα χείλη, περνώντας το πινέλο προς τα πάνω.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για διόρθωση και εξουδετέρωση μικρών ατελειών

Προϊόντα Couvrance σχεδιασμένα για μείωση των σκούρων κηλίδων

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Δοκιμάστε με
Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα για Φυσικό Αποτέλεσμα

Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρα για Αποτέλεσμα Nude Mat

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρ...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Miel

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Miel

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Couvrance Compact Διορθωτικό Make Up, Confort Beige

Couvrance Compact Διορθωτικό Make Up,...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει - Διορθώνει τις ατέλειες

Επιστροφή στην κορυφή