Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα

Περιεχόμενα

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα

Είτε πρόκειται για το φυσικό σχήμα τους είτε έχουν χαλαρώσει λόγω ηλικίας, τα πεσμένα βλέφαρα μπορεί να σας κάνουν να δείχνετε θλιμμένες ή κουρασμένες. Τα καλά νέα είναι ότι το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να διορθωθεί με τις σωστές τεχνικές μακιγιάζ (και χωρίς χειρουργική επέμβαση).

Πεσμένα βλέφαρα: γιατί και πώς;

Τι είναι το πεσμένο βλέφαρο; Είναι απλά το δέρμα της καμάρας των φρυδιών μας που κρεμάει πάνω από το κινητό βλέφαρο και το κάνει να φαίνεται βαρύ. Ο αριθμός φορών που ανοιγοκλείνουμε κάθε μέρα τα μάτια μας (περισσότερες από 10.000 την ημέρα!) και η γήρανση του δέρματος γύρω από τα μάτια, το οποίο είναι ιδιαίτερα λεπτό, είναι οι κύριες αιτίες. 

Χάρη στο μακιγιάζ, είναι ευτυχώς δυνατό να προσδώσετε λίγη νεανικότητα στα μάτια που έχουν γίνει θλιμμένα ή κουρασμένα λόγω της χαλάρωσης των βλεφάρων. Για να ανοίξετε το βλέμμα σας και να αποκτήσετε μια υγιή λάμψη, το μολύβι, η μάσκαρα, η σκιά ματιών και τα μολύβια φρυδιών είναι οι καλύτεροι φίλοι σας!

Πώς να δείχνετε όμορφη με το μακιγιάζ

av_maquillage_femme_miroir_paupieres-tombantes_1x1 472x472

Όσο περισσότερο μακιγιάρω τα μάτια μου, τόσο πιο βαριά φαίνονται τα βλέφαρά μου, γι' αυτό προτιμώ να περιορίζω το μακιγιάζ μου σε μια ελαφριά σκιά ματιών, μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες κι ένα μολύβι για να μακρύνω τα φρύδια μου - στο τέλος είναι πολύ καλύτερα

av_maquillage_paupieres-tombantes_1x1 472x472

Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ σε πεσμένα βλέφαρα

Το μακιγιάζ για τα πεσμένα βλέφαρα πρέπει να ακολουθεί μερικούς απλούς κανόνες για να μην τονίζει το κουρασμένο βλέμμα. Αρχίστε με την εφαρμογή μιας βάσης για μακιγιάζ ματιών, όπως μια κρέμα ματιών, για να αυξήσετε τη σταθεροποίησή του. Και να έχετε κατά νου αυτόν τον χρυσό κανόνα: ανοιχτό χρώμα στο κινητό βλέφαρο, πιο σκούρα απόχρωση στο σταθερό βλέφαρο.
Η πιο ανοιχτή απόχρωση πρέπει να εφαρμόζεται με πινέλο στο κινητό βλέφαρο. Και με ένα πιο σκούρο χρώμα, αναδείξτε τις κοιλότητες και τους όγκους του σταθερού βλεφάρου. Χρησιμοποιώντας ακόμα πινέλο, απλώστε το χρώμα στην πτυχή του βλεφάρου σας και αναμείξτε το λίγο πιο πάνω στο τμήμα του βλεφάρου σας που πέφτει προς τα κάτω, προσέχοντας πάντα να μην απλώσετε σκιά πέρα από τη γραμμή που εκτείνεται από τη γωνία της μύτης στην εξωτερική γωνία του ματιού. Αυτό κάνει την άνω γωνία του βλεφάρου να φαίνεται πιο ψηλά.

Η ψευδαίσθηση είναι τέλεια, αρκεί να αποφεύγετε τις ιριδίζουσες σκιές και να αναμειγνύετε καλά το χρώμα στο άνω βλέφαρο.

Δε χρειάζεστε μια ολόκληρη παλέτα σκιών για να βάψετε τα βλέφαρά σας. Με τη μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, από τις πιο ανοιχτές έως τις πιο σκούρες, η Πολύχρωμη Πούδρα Transluside, η Πολύχρωμη Πούδρα Bonne Mine και η Πολύχρωμη Πούδρα Soleil επιτρέπουν όλους τους συνδυασμούς για να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται πιο λαμπερά.

Πώς να φοράτε μακιγιάζ μετά την ηλικία των 50

 

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα: συμβουλές από τους επαγγελματίες

Το eyeliner, η μάσκαρα και το μολύβι φρυδιών μπορούν και αυτά να βοηθήσουν στο άνοιγμα του βλέμματός σας.

Eyeliner και μάσκαρα 

Υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική λύση για ανόρθωση των ματιών: σχεδιάστε τη γραμμή του eyeliner στο άνω βλέφαρο με μολύβι ματιών, χωρίς να κατεβείτε μέχρι την εξωτερική γωνία. Για να αποφύγετε το φαινόμενο του πεσμένου ματιού, είναι προτιμότερο να μην υπερβείτε τη διαγώνια γραμμή που σχηματίζεται από την εξωτερική πλευρά της μύτης και την εξωτερική γωνία του ματιού και να σταματήσετε λίγο πριν από αυτή (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέλο ή το μολύβι σας για να βρείτε τη διαγώνιο). Αν έχετε ξεπεράσει αυτή τη γραμμή, αφαιρέστε την περίσσεια με μπατονέτα βουτηγμένη σε make up. Αυτή η συμβουλή μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμη αν έχετε μουτζουρωθεί με τη σκιά ή τη μάσκαρά σας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διορθωτική τεχνική, εφαρμόστε μάσκαρα, δίνοντας έμφαση στις βλεφαρίδες στο κέντρο. Αυτό είναι ιδανικό για ανόρθωση των ματιών σας.

Σχηματισμός φρυδιών 

Τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια σας, οπότε μπορούν να σας βοηθήσουν να ανοίξετε το βλέμμα σας. Αρχίστε με το σχηματισμό τους και, στη συνέχεια, με το μολύβι φρυδιών σας, κάντε μικρές κινήσεις από την αρχή μέχρι το υψηλότερο σημείο των φρυδιών σας (το οποίο βρίσκεται στη διαγώνιο από την εξωτερική μεριά της μύτης προς την κόρη των ματιών). Έπειτα, παίξτε με το μήκος και το περίγραμμά τους: αν τα ανορθώσετε, τα τονίσετε ελαφρώς και τα επιμηκύνετε, θα αποφύγετε το πεσμένο βλέμμα. Πούδραρε τα φρύδια σου με την ημιδιαφανή ή τη Πολύχρωμη Πούδρα Lumière για να τα σταθεροποιήσεις στη θέση τους μόλις είσαι ευχαριστημένη με το σχήμα τους και τελείωσε τα με βούρτσισμα για μια πιο φυσική εμφάνιση. Αν παρατηρήσετε ασυμμετρία ή για να διορθώσετε ένα λάθος, χρησιμοποιήστε τη «γόμα του μακιγιάζ»: μια μπατονέτα make up μέικ απ, η οποία είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική.

 

Πώς να επανασχεδιάσετε τα φρύδια σας

 

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η ενεργοποίηση των ματιών σας είναι καλή. Η ενεργοποίηση ολόκληρου του προσώπου σας είναι καλύτερη!

Το μακιγιάζ των ματιών είναι ένα από τα βασικά βήματα στη ρουτίνα του μακιγιάζ σας. Για να τονίσετε τη συνολική λάμψη του προσώπου σας, αρχίστε προσδίδοντας ομοιομορφία στον τόνο του δέρματός σας με ένα υγρό make up ή ένα make up σε μορφή στερεής κρέμας. Αφού σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας με τη Πολύχρωμη Πούδρα Lumière, μη διστάσετε να προσθέσετε μια πινελιά Πολύχρωμη Πούδρα Bonne Mine ή Πολύχρωμη Πούδρα Soleil με ένα πινέλο, από τα μήλα των μάγουλων προς τα ζυγωματικά. Τέλος, μπορείτε να τονίσετε τα χείλη με Baume Ανάδειξης Χειλιών (το ματ κραγιόν τονίζει την κουρασμένη όψη) και να τα σταθεροποιήσετε όλα με ένα ψεκασμό με ιαματικό νερό, το οποίο θα βοηθήσει στην παράταση της διάρκειας του μακιγιάζ σας.

Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ στην επιδερμίδα

av_maquillage_yeux_demaquillage_1x1

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα μάτια σας απαλά

Το δέρμα των βλεφάρων είναι εξαιρετικά λεπτό. Το στάδιο της αφαίρεσης του μακιγιάζ θα πρέπει επομένως να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αν δεν θέλετε να τονίσετε τη «ρυτιδιασμένη» εμφάνισή τους. Για περισσότερη απαλότητα, αρχίστε μουλιάζοντας το βαμβάκι σας με ιαματικό νερό πριν εφαρμόσετε το προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ. Έπειτα, τοποθετήστε το στο βλέφαρο και περιμένετε τρία δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε πολύ απαλές κινήσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω. Σε περίπτωση εύθραυστων βλεφαρίδων, χρησιμοποιήστε το gel-λοσιόν Tolérance, απλώνοντάς το με τα δάχτυλά σας.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για να μακιγιάρετε τα πεσμένα βλέφαρα

Προϊόντα Avène σχεδιασμένα για μακιγιάζ ματιών

Δοκιμάστε με
Couvrance Μαύρο μολύβι ματιών υψηλής ακρίβειας

Couvrance Μαύρο μολύβι ματιών υψηλής...

Μακιγιάζ - Εντείνει

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύβι Φρυδιών - Brun

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύ...

Σμιλεύει - Μακιγιάρει - Επανασχηματίζει

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα για Φυσικό Αποτέλεσμα

Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Απαλό Gel Για Ντεμακιγιάζ Ματιών

Απαλό Gel Για Ντεμακιγιάζ Ματιών

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει

Επιστροφή στην κορυφή