Μειώστε τις ρυτίδες με μακιγιάζ

Περιεχόμενα

Μειώστε τις ρυτίδες με μακιγιάζ

Καθώς μεγαλώνουμε, να ξεφύγουμε από τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Είτε είναι μικρές είτε μεγάλες, υπάρχουν απλές τεχνικές μακιγιάζ για να μειώσετε την εμφάνισή τους. Ακολουθήστε τις οδηγίες!

av_maquillage_femme_senior_rides_1x1 472x472

Πώς σχηματίζονται οι ρυτίδες;

Οι πρώτες ρυτίδες αρχίζουν συνήθως να εμφανίζονται στη γωνία των ματιών στην ηλικία των τριάντα και σταδιακά, με την πάροδο των ετών, εγκαθίστανται σε ολόκληρο το πρόσωπο. Ο σχηματισμός τους συνδέεται τόσο με εσωτερικούς παράγοντες (φυσιολογική γήρανση των κυττάρων, ορμονικές αλλαγές κ.λπ.) όσο και με εξωτερικούς παράγοντες (ήλιος, καπνός, ρύπανση κ.λπ.).
Όταν υπάρχουν ρυτίδες, η επιδερμίδα είναι συχνά πιο θαμπή και λιγότερο ομοιόμορφη. Στόχος είναι να εξομαλυνθεί η επιδερμίδα και να φωτιστούν οι ρυτίδες και οι σκιές στο πρόσωπο. Το μακιγιάζ ματιών και χειλιών θα συμβάλει και αυτό στην αναζωογόνηση των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Μακιγιάζ μετά την ηλικία των 50 ετών

Από τότε που χρησιμοποιώ λίγο υγρό μέικ απ, η επιδερμίδα μου είναι πιο φωτεινή και αισθάνομαι νεότερη.

Προσδίδει ομοιομορφία στην επιδερμίδα, φωτίζει τις ρυτίδες και τις σκιές

Το «θόλωμα» των ρυτίδων για αναζωογόνηση του προσώπου σας απαιτεί πολλά βήματα. 
Το πρώτο βήμα είναι να προσδώσετε ομοιομορφία στον τόνο του δέρματος. Αφού ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας, ένα υγρό μέικ απ θα σας βοηθήσει να επιτύχετε ομοιόμορφο τόνο δέρματος. Για αναζωογονητικό αποτέλεσμα, επιλέξτε μια απόχρωση πιο ανοιχτή από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας: οι πιο σκούρες αποχρώσεις σκληραίνουν τα χαρακτηριστικά και τονίζουν τις σκιές που προκαλούν οι ρυτίδες. Προσθέστε μια ποσότητα σε μέγεθος δεκάρας στις άκρες των δακτύλων σας κι έπειτα απλώστε από το κέντρο προς τις άκρες (μην ξεχνάτε τον λαιμό).

Τώρα, μπορείτε να μειώσετε τις γραμμές έκφρασης και τις σκιές του προσώπου σας με αυτή την απλή τεχνική: φωτίστε τις για να δημιουργήσετε μια αίσθηση όγκου! Γι’ αυτό, επιλέξτε το Διορθωτικό πινέλο με μπεζ απόχρωση. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στο κέντρο του μετώπου σας, κάτω από τα μάτια, στο πόδι της χήνας, στις ρυτίδες, στις ρινοπαρειακές πτυχές, στη γωνία της μύτης, στις γραμμές «θλίψης» και στην κοιλότητα του πηγουνιού. Ταμπονάρετε με την άκρη του δακτύλου σας για να αναμείξετε το concealer.

Το σωστό μέικ απ για να κρύψετε τις ρυτίδες

 

av_maquillage_pinceau_produit_beige_1x1 472x472
av_maquillage_visage_femme_pinceau_fond-de-teint_1x1 472x472

Τονίζει και σμιλεύει την επιδερμίδα

Οι ρυτίδες μειώνονται και η επιδερμίδα σας αποκτά ομοιομορφία. Το μόνο που απομένει είναι να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας, δίνοντας ταυτόχρονα λάμψη στο πρόσωπό σας. Η Πολύχρωμη Πούδρα Lumière θα σας βοηθήσει: με ένα μεγάλο πινέλο, πάρτε την πούδρα αναμειγνύοντας τις αποχρώσεις και απλώστε τη σε όλο το πρόσωπο. 
Για νεανικό αποτέλεσμα, απλώστε λίγη περισσότερη πούδρα στα ψηλά σημεία του προσώπου (στο μέσο του μετώπου, στην κορυφή των ζυγωματικών, στη γέφυρα της μύτης, πάνω από τα χείλη και στο κέντρο του πηγουνιού) με ένα μικρότερο πινέλο.
Για ανορθωμένο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε την Πολύχρωμη Πούδρα Bonne Mine ή την Πολύχρωμη Πούδρα Soleil, εφαρμόζοντας την στην κορυφή των ζυγωματικών και ανεβαίνοντας προς τους κροτάφους. 

Πώς να επιλέξετε την πούδρα σας

Τονίζει τα μάτια και τα χείλη χωρίς να τονίζει τις ρυτίδες

Υπάρχουν διάφορα κόλπα για να τονίσετε τα μάτια και τα χείλη χωρίς να τονίσετε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Μακιγιάζ για βλέφαρα , βλεφαρίδες και φρύδια

Για τα βλέφαρά σας, για παράδειγμα, αποφύγετε τις υπερβολικά χρωματιστές ή περλέ σκιές, οι οποίες τονίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Απλώστε απλά μια διακριτική πινελιά λευκής σκιάς κάτω από το κόκαλο του φρυδιού και στο βλέφαρο, ακριβώς πάνω από την κόρη του ματιού, για να κάνετε τα μάτια φωτεινά. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε μια λεπτή γραμμή με μολύβι κατά μήκος της άνω γραμμής των βλεφαρίδων και να προσθέσετε μάσκαρα για να ανοίξετε το βλέμμα.

Και το τελευταίο κόλπο για να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας είναι να σχηματίσετε τα φρύδια. Πώς; Επιμηκύνοντας την ουρά των φρυδιών, αρχίζοντας από το υψηλότερο σημείο και ακολουθώντας τη διαγώνια γραμμή, από το εξωτερικό της μύτης προς την κόρη του ματιού. Εγγυημένο αποτέλεσμα αναζωογόνησης, χωρίς τον κίνδυνο να τονιστούν οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές της γωνίας του ματιού. 

Σχηματίστε τα φρύδια σας

Μακιγιάζ για τα χείλη   

Κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ στα χείλη, απαιτούνται διάφορες προφυλάξεις. Αρχικά, τονίστε την άκρη των χειλιών εφαρμόζοντας το Διορθωτικό πινέλο με μπεζ απόχρωση γύρω από το στόμα. Όσον αφορά το χρώμα, επιλέξτε ένα ελαφρώς γυαλιστερό κραγιόν, όπως το Baume Ανάδειξης Χειλιών: τα ματ κραγιόν σκληραίνουν (και γερνούν) τα χαρακτηριστικά. 
Μια μικρή συμβουλή για να αποφύγετε το κραγιόν να «τρέξει» στις λεπτές γραμμές: πουδράρετε ελαφρώς το περίγραμμα των χειλιών με την Πολύχρωμη Πούδρα Lumière προτού εφαρμόσετε το Baume Ανάδειξης Χειλιών.

 

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

Η ενυδάτωση του δέρματός σας είναι ένας καλός τρόπος για καταπολέμηση των ρυτίδων. Η εφαρμογή ενός ορού είναι ακόμα καλύτερη!

Για να ικανοποιήσετε την ανάγκη της επιδερμίδας σας για ενυδάτωση, μη διστάσετε να προσθέσετε ένα επιπλέον βήμα στη ρουτίνα του μακιγιάζ σας. Επενδύστε σε έναν ορό που θα εφαρμόζετε πριν από την κρέμα ημέρας, προκειμένου να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της κρέμας. Ο ορός αυξάνει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας, έχει διογκωτική δράση και εμποδίζει το μακιγιάζ να εισχωρήσει στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Δεν θα το μετανιώσετε!

Μακιγιάζ για αφυδατωμένο δέρμα

Οι βέλτιστες πρακτικές για ελαχιστοποίηση των ρυτίδων

Οι βέλτιστες πρακτικές για ελαχιστοποίηση των ρυτίδων

Για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας και να παρατείνετε τη σταθερότητά του, ψεκάστε λίγο ιαματικό νερό περίπου 20 εκατοστά από το πρόσωπό σας. Και μην ξεχνάτε ότι η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι το πρώτο βήμα για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας νεανική.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για διόρθωση και εξουδετέρωση μικρών ατελειών

Η σειρά μακιγιάζ Couvrance έχει σχεδιαστεί για μείωση των ρυτίδων

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Couvrance Διορθωτικό Πινέλο Concealer

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Μειώνει τις ατέλειες

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα για Φυσικό Αποτέλεσμα

Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύβι Φρυδιών - Brun

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύ...

Σμιλεύει - Μακιγιάρει - Επανασχηματίζει

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Μακιγιάζ

A-OXitive Ορός Αντιοξειδωτικής Προστασίας

A-OXitive Ορός Αντιοξειδωτικής Προστα...

Λειαίνει - Ενυδατώνει - Αναζωογονεί

Επιστροφή στην κορυφή