Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σε αφυδατωμένο δέρμα

Περιεχόμενα

Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σε αφυδατωμένο δέρμα

Εάν το δέρμα σας έχει αίσθηση τραβήγματος, δεν έχει ελαστικότητα και λάμψη, ξεφλουδίζει και παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης, είναι πιθανό να δυσκολεύεστε να συγκρατήσετε το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. Αυτό είναι φυσιολογικό: το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο. Ακολουθούν οι συμβουλές μας για να δώσουμε ένα τέλος στο πρόβλημα.

av_maquillage_visual_winter_holidays_1x1 472x472

Αφυδατωμένη επιδερμίδα: ενυδατώστε τη πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ

Πώς αναγνωρίζετε το αφυδατωμένο δέρμα (και πώς να μην το συγχέετε με το ξηρό δέρμα); Σε αντίθεση με το ξηρό δέρμα (το οποίο είναι μόνιμα ξηρό), το αφυδατωμένο δέρμα είναι μόνο προσωρινά ξηρό. Προσβάλλει όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος, ενώ μπορεί να επιδεινωθεί από παράγοντες όπως ο άνεμος, το κρύο ή η ξηρή ατμόσφαιρα. 

Υπό την επίδραση της αφυδάτωσης, της υπερβολικής εξάτμισης του νερού που περιέχεται στην επιδερμίδα, το δέρμα γίνεται θαμπό, στερείται απαλότητας και το μακιγιάζ ξεθωριάζει γρήγορα. Προτού σκεφτείτε το μακιγιάζ, είναι επομένως απαραίτητο να αρχίσετε με προσεκτική ενυδάτωση της επιδερμίδας με ένα γαλάκτωμα ή μια κατάλληλη κρέμα, ώστε το δέρμα σας να νιώθει άνετα όλη την ημέρα. Η εφαρμογή ενός ορού ως συμπληρωματικό προϊόν είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για την ενίσχυση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας και προετοιμασία της επιδερμίδας για το μακιγιάζ.

Πώς να φοράτε μακιγιάζ το φθινόπωρο/τον χειμώνα

 

Έχω αφυδατωμένο δέρμα - είναι απλά κόλαση. Όταν βάζω το μέικ απ, δεν είναι ποτέ ομοιόμορφο, δεν απλώνεται καλά, το δέρμα μου το απορροφά και νιώθω ότι το δέρμα μου έχει κάνει ρωγμές μετά από λίγες ώρες... Δεν τολμώ καν να το φορέσω πια.

Julie, 32 ετών

Αφυδατωμένο δέρμα: προσδώστε ομοιομορφία στην επιδερμίδα

Για να εφαρμόσετε μακιγιάζ σε αφυδατωμένο δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό μέικ απ για να προσδώσετε ομοιομορφία στην επιδερμίδα.
Ταμπονάροντας με ένα σφουγγαράκι, το Υγρό Διορθωτικό Μέικ Απ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση των σημαδιών αφυδάτωσης και του ξεφλουδίσματος.
Έπειτα, απλώστε καλά στις άκρες του προσώπου, χωρίς να ξεχνάτε τον λαιμό. Αν το δέρμα σας είναι ανοιχτόχρωμο, επιλέξτε μια απόχρωση μέικ απ με μια ιδέα ροζ: θα δώσει στην επιδερμίδα σας περισσότερη λάμψη.

Πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μέικ απ;

av_acne_fond-de-teint_eponge_1x1 472x472

Αφυδατωμένο δέρμα: πούδρα, αλλά όχι υπερβολική

Η πούδρα είναι απαραίτητη για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ. Αλλά σε αφυδατωμένο δέρμα, είναι καλύτερα να είστε φειδωλοί.

Σταθεροποιήστε ελαφρά το μακιγιάζ σας

Ενώ το λιπαρό δέρμα χρειάζεται πούδρα για να έχει πιο ματ αποτέλεσμα, το αφυδατωμένο δέρμα κινδυνεύει να φαίνεται ακόμα πιο ξηρό αν χρησιμοποιηθεί υπερβολική ποσότητα. Για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας, περιορίζοντας παράλληλα την αίσθηση τραβήγματος, τα σημάδια αφυδάτωσης και το ξεφλούδισμα, αρκεί ένα πέρασμα με την Πολύχρωμη Πούδρα Lumière με ένα μεγάλο πινέλο. Η πούδρα αυτή θα δώσει επίσης τη σωστή ποσότητα φωτεινότητας στην επιδερμίδα.

Ρύθμιση, αναζωογόνηση και σμίλευση

Εάν η επιδερμίδα είναι πολύ θαμπή ή ακόμη και γκρίζα, μπορείτε να επιλέξετε την Πολύχρωμη Πούδρα Bonne Mine. Ανακατέψτε όλες τις αποχρώσεις με ένα μεγάλο πινέλο και απλώστε σε όλο το πρόσωπο. Για να σμιλευτεί το πρόσωπο, η ροζ πλευρά της πούδρας θα πρέπει να εφαρμοστεί με ένα μεγάλο πινέλο κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών, στις κορυφές των ζυγωματικών και κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού. Τέλος, προσθέστε λίγο eyeliner, μια πινελιά μάσκαρα και μια στρώση ενός προϊόντος ανάδειξης των χειλιών. Η απόχρωση Βελούδινο ροζ θα προσθέσει μια έξτρα πινελιά λάμψης στην επιδερμίδα σας.

Πώς να επιλέξετε την πούδρα σας

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι ευαίσθητο και αντιδραστικό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για απαλή αφαίρεση του μακιγιάζ.

Όπως αναφέρθηκε, η αφυδάτωση επηρεάζει όλους τους τύπους δέρματος. Αν η δική σας είναι αρκετά ξηρή, επιλέξτε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού, το οποίο είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας καθώς είναι εξαιρετικά θρεπτικό. Για περισσότερη απαλότητα και λείο αποτέλεσμα, απλώστε το με τις άκρες των δακτύλων σας με ελαφρές κυκλικές κινήσεις (χωρίς να ξεχνάτε τον λαιμό) και αφαιρέστε την περίσσεια με ένα χαρτομάντιλο. Ολοκληρώστε την αφαίρεση του μακιγιάζ με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με Απαλή Τονωτική Λοσιόν για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας. Εάν το δέρμα σας είναι μικτό ή λιπαρό, μπορείτε να το αφαιρέσετε με μικυλλιακό νερό και ένα βαμβάκι. Κρατήστε το βαμβάκι ανάμεσα στο μεσαίο δάκτυλο και τον δείκτη και περάστε το πάνω από τον λαιμό και από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του προσώπου, κρατώντας τα δάχτυλά σας επίπεδα. Αυτές οι ήπιες κινήσεις διασφαλίζουν ότι το δέρμα σας δεν καταπονείται υπερβολικά από τις έντονες κινήσεις.

Πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ

av_thermal spring water_spray_social_19_post_3282779003131_hd

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής του μακιγιάζ σε αφυδατωμένο δέρμα

Ένας ψεκασμός με ιαματικό νερό περίπου είκοσι εκατοστά από το πρόσωπό σας: αυτό είναι το μικρό επιπλέον βήμα που θα σας επιτρέψει να καταπραΰνετε το ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα σας μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ σας. Μετά το μακιγιάζ, η ίδια ακριβώς κίνηση θα παρατείνει επίσης τη διάρκεια του μακιγιάζ σας.
 

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για το μακιγιάζ του αφυδατωμένου δέρματος

Προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για μακιγιάζ σε αφυδατωμένο δέρμα

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα για Φυσικό Αποτέλεσμα

Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Μακιγιάζ

Δοκιμάστε με
Couvrance Μαύρο μολύβι ματιών υψηλής ακρίβειας

Couvrance Μαύρο μολύβι ματιών υψηλής...

Μακιγιάζ - Εντείνει

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελούδινο Ροζ

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελ...

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Sable

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Sable

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Γαλάκτωμα Ντεμακιγιάζ

Γαλάκτωμα Ντεμακιγιάζ

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει - Ενυδατώνει

Hydrance RICH Kρέμα Ενυδάτωσης

Hydrance RICH Kρέμα Ενυδάτωσης

Θρέφει - Ενυδατώνει

Επιστροφή στην κορυφή