Πώς να κρύψετε ουλές με μακιγιάζ

Περιεχόμενα

Πώς να κρύψετε ουλές με μακιγιάζ

Ακμή, εγκαύματα, χειρουργική επέμβαση... η ζωή μπορεί μερικές φορές να αφήσει σημάδια. Σημάδια που μπορούν να μειώσουν την αυτοπεποίθησητου ατόμου, καθώς μερικές φορές είναι δύσκολο να αντέξουμε το βλέμμα του κόσμου. Ωστόσο, το μακιγιάζ μπορεί να σας βοηθήσει να κρύψετε τα σημάδια αυτά. Πώς μπορούν να μειωθούν και να γίνουν πιο διακριτικά; Εδώ θα βρείτε τις συμβουλές μας.

av_votre-peau_cicatrisation_dissimuler_1x1 472x472

Ιατρικό μακιγιάζ για την κάλυψη των ουλών

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το μακιγιάζ δεν συνιστώνταν για απόκρυψη ορισμένων δερματικών προβλημάτων. Ωστόσο, τα ιατρικά προϊόντα μακιγιάζ είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην κάλυψη διαφόρων δερματικών παθήσεων. Υψηλής ανοχής, μη φαγεσωρογόνα, χωρίς άρωμα και συντηρητικά, με αντηλιακή προστασία... θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τον κίνδυνο ερεθισμών ή αλλεργικών αντιδράσεων. Η βασική αρχή; Χρησιμοποιείτε αντίθετες αποχρώσεις για να εξουδετερώνετε τα σημάδια. Όλα αυτά για ένα φυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια. Είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε τα πάντα.

Για χρόνια φορούσα μόνο μακριά μανίκια, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, για να κρύψω τις ουλές στα χέρια μου. Η ζωή μου άλλαξε όταν έμαθα πώς να τις καλύπτω με μακιγιάζ: τέλος στα μακριά μανίκια και στις ενοχλητικές ερωτήσεις.

Πρώτο βήμα: η βάση του μακιγιάζ

Πριν μιλήσουμε για το μακιγιάζ, ας δούμε τις βασικές κινήσεις. Μετά τον προσεκτικό καθαρισμό του δέρματός σας, η επιλογή της σωστής ενυδατικής κρέμας-βάσης είναι απαραίτητη για να γίνει πιο εύκολα η εφαρμογή και να βελτιωθεί η διάρκεια του concealer. Για το πρόσωπό σας, επιλέξτε την κρέμα Avène Tolerance Control. Προετοιμάζει το δέρμα σας ενυδατώνοντας και καταπραΰνοντάς το, ενώ παράλληλα αποκαθιστά και σέβεται την επιδερμίδα. Για το σώμα σας, προετοιμάστε την επιδερμίδα σας με το TriXera Nutrition Baume, το οποίο θρέφει, προστατεύει και επανορθώνει τον δερματικό φραγμό του ξηρού ευαίσθητου δέρματος.

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_conseils_traitement_1x1 472x472

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ ΣΑΣ, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ

Για να κρύψετε τις ουλές σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τις παρατηρήσετε. Ανάλογα με το χρώμα τους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σωστή απόχρωση.

Ποιο χρώμα θα πρέπει να επιλέξετε; 

Χρησιμοποιώντας το σωστό χρώμα, θα εξουδετερώσετε τις ατέλειες και θα χρησιμοποιείτε λιγότερο make up αποφεύγοντας έτσι το πολύ βαρύ αποτέλεσμα. 

  • Είναι η ουλή σας είναι κόκκινη (έγκαυμα, ουλή μετά από χειρουργική επέμβαση, ερυθρότητα μετά από λέιζερ κ.λπ.); Θα εξουδετερωθεί με το πράσινο διορθωτικό.
  • Είναι μπλε/μοβ (ουλή μετά από χειρουργική επέμβαση, μώλωπας κ.λπ.); Χρησιμοποιήστε κίτρινο διορθωτικό.
  • Εάν είναι καφέ (υπερμελαγχρωμία ουλής κ.λπ.), το κοραλλί διορθωτικό στικ θα τη μειώσει. 

Πώς εφαρμόζω το διορθωτικό στικ; 

Για να εφαρμόσετε το διορθωτικό στικ, πάρτε το με το δάχτυλό σας ή με ένα λεπτό πινέλο, στη συνέχεια τοποθετήστε το στην ουλή σας και ταμπονάρετέ το μέχρι να αποκτήσει μια ελαφρώς γκρι ή μπεζ απόχρωση. Κατόπιν, επιτύχετε ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας σας ή στο επιθυμητό σημείο του σώματός σας, απλώνοντας το make up σας (Make Up σε Μορφή Στερεής Κρέμας), πάντα με ταμποναριστές κινήσεις. Γιατί ταμποναριστά; Για να μη μετακινηθεί το διορθωτικό προϊόν από κάτω. Και αν η ουλή σας βρίσκεται στο πρόσωπο, ολοκληρώστε απλώνοντας το Make Up σε Μορφή Στερεής Κρέμας στο υπόλοιπο πρόσωπο από το κέντρο προς τις άκρες.

Πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό make up;

av_votre-peau_cicatrisation_maquillage_1x1 472x472

Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ στις ουλές σας

Για να ολοκληρώσετε τη διόρθωση της ουλής σας, εφαρμόστε πούδρα με ένα πινέλο. Ο λόγος γι’ αυτό είναι διττός: θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ κι έτσι θα το βοηθήσει να διαρκέσει περισσότερο, ενώ παράλληλα θα προσδώσει ματ αποτέλεσμα στο δέρμα για να φαίνεται φυσικό.

Έχετε δύο επιλογές: 

  • Couvrance Πολύχρωμη Πούδρα Transluside για μακράς διάρκειας σταθεροποίηση του μακιγιάζ. 
  • Couvrance Πολύχρωμη Πούδρα Lumière για να βελτιώσετε την υφή της επιδερμίδας και να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας.

Πώς να επιλέξετε την πούδρα σας

Κάλυψη ουλών στην περιοχή των χειλιών ή φρυδιών

Μερικές φορές ξεχνάμε ότι οι ουλές μπορούν επίσης να επηρεάσουν ορισμένα σημεία του προσώπου, όπως τα χείλη ή τα φρύδια. Και πάλι, μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό.

Πώς να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται όμορφα; 

Ένα μόσχευμα, ένα έγκαυμα, ένα σκίσιμο στα χείλη... Αν τα χείλη σας έχουν ατέλειες , αρχίστε με λίγο make up και πούδρα γύρω από αυτά. Στη συνέχεια, προσθέστε μολύβι χειλιών. Ολοκληρώστε εφαρμόζοντας το κραγιόν σας (Baume Ανάδειξης Χειλιών) από το κέντρο προς τα έξω. Μια μικρή συμβουλή: αφού επιλέξετε την απόχρωση που θέλετε, εφαρμόστε το προϊόν μόνο μία φορά για να τονίσετε τη φυσική υφή των χειλιών σας ή εφαρμόστε πολλές φορές για πιο έντονο και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα. 

Μακιγιάρετε τα χείλη σας

Τι γίνεται με τα φρύδια; 

Αν τα φρύδια σας είναι αραιά ή έχουν ουλή, μπορείτε επίσης να τα σχηματίσετε φυσικά με ένα μολύβι φρυδιών. Εφαρμόστε μικρές κινήσεις από μέσα προς τα έξω και αναμείξτε με πινέλο για φυσικό αποτέλεσμα. Συμβουλή: αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση τριχόπτωσης, για παράδειγμα στα γένια. 

Σχηματίστε τα φρύδια σας

 

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας

Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, επιλέξτε προϊόντα με ήπια επιφανειοδραστικά. Έπειτα, επιλέξτε μια λοσιόν σε μορφή gel την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε με τα δάχτυλά σας. Να θυμάστε ότι αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και αντιδραστικό, η αφαίρεση του μακιγιάζ με βαμβάκι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Για να περιποιηθείτε απαλά το δέρμα σας, εφαρμόστε το προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ με τις άκρες των δακτύλων σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις και σκουπίζοντας με ένα χαρτομάντιλο. Τέλος, καταπραΰνετε την επιδερμίδα σας ψεκάζοντας με το ιαματικό Νερό της Avène.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για διόρθωση και εξουδετέρωση μικρών ατελειών

Προϊόντα Couvrance σχεδιασμένα για μείωση της όψης των ουλών

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Compact Διορθωτικό Μake Up, Comfort Soleil

Couvrance Compact Διορθωτικό Μake Up,...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει - Διορθώνει τις ατέλειες

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύβι Φρυδιών - Brun

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύ...

Σμιλεύει - Μακιγιάρει - Επανασχηματίζει

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρα για Αποτέλεσμα Nude Mat

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρ...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Βaume ΑνάδειξηςΧειλιών Λαμπερό Κόκκινο

Couvrance Βaume ΑνάδειξηςΧειλιών Λαμπ...

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Tolérance Λοσιόν Καθαρισμού

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει - Καθαρίζει

Tolérance CONTROL Καταπραϋντική Κρέμα Αποκατάστασης Sterile Cosmetics®

Tolérance CONTROL Καταπραϋντική Κρέμα...

Ενυδατώνει - Ηρεμεί - Ενισχύει τον φραγμό του δέρματος

Επιστροφή στην κορυφή