Πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μέικ απ;

Περιεχόμενα

Πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μέικ απ;

Η επιλογή ενός μέικ απ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υφή, χρώμα, εφαρμογή... Σας λέμε ποιο μέικ απ να επιλέξετε ανάλογα με τον τύπο και το χρώμα του δέρματός σας και πώς να το εφαρμόσετε για ομοιόμορφη επιδερμίδα και τέλειο μακιγιάζ!

av_maquillage_fond-de-teint_textures_1x1 472x472

Ποια υφή μέικ απ
να επιλέξετε;

Όταν επιλέγετε το μέικ απ σας, έχετε δύο επιλογές: το Υγρό Διορθωτικό Μέικ Απ ή το Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας.

Το Υγρό Διορθωτικό Μέικ είναι κατάλληλο αν θέλετε να εξομαλύνετε την επιδερμίδα σας, να μειώσετε την ερυθρότητα, να «θολώσετε» διεσταλμένους πόρους, να καλύψετε ελαφριά σημάδια ακμής ή μέτριους μαύρους κύκλους. Εν ολίγοις, το Υγρό Διορθωτικό Μέικ είναι κατάλληλο για εσάς αν έχετε ελαφριές έως μέτριες ατέλειες. Εξασφαλίζει επίσης ένα απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Η Μέικ Απ σε Μορφή Στερεής Κρέμας χρησιμοποιείται καλύτερα αν η επιδερμίδα σας απαιτεί μεγαλύτερη κάλυψη για να κρύψετε έντονες κοκκινίλες ή ακμή, ουλές, μαύρους κύκλους, κηλίδες χρωστικής κ.λπ., παρέχοντας ταυτόχρονα ένα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι επίσης ιδανικό για να καμουφλάρει ατέλειες στο σώμα.

Είτε πρόκειται για υγρό προϊόν είτε σε μορφή στερεής κρέμας, το μέικ απ πρέπει να εφαρμόζεται σε ενυδατωμένη επιδερμίδα.

 

Προσαρμόζω την υφή του μέικ απ μου ανάλογα με τις επιθυμίες μου. Προτιμώ ένα υγρό μέικ απ κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας για το βράδυ

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα μέικ απ;

Ροδαλό μπεζ ή χρυσοκίτρινο; Για να αποφύγετε τη λάθος επιλογή χρώματος του μέικ απ σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε τις φλέβες στο εσωτερικό του καρπού σας. Το χρώμα τους σάς επιτρέπει να γνωρίζετε το «υποτόνο» του δέρματός σας και να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα.

Αν οι φλέβες σας είναι μπλε ή μοβ, ο υποτόνος σας είναι ψυχρός (το πρόσωπό σας περιλαμβάνει αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου και του μπλε). Επομένως, θα πρέπει να επιλέγετε βάσεις με μια υποψία ροζ χρώματος. Αυτό ισχύει επίσης αν θέλετε να διορθώσετε μια γκρίζα ή θαμπή επιδερμίδα. 

Αν οι φλέβες σας είναι πράσινες ή λαδί, ο υποτόνος σας είναι είναι θερμός (το πρόσωπό σας έχει κίτρινους, χρυσούς ή χάλκινους τόνους). Τα μέικ απ με μια ιδέα κίτρινου χρώματος ταιριάζουν καλύτερα στον τόνο του δέρματός σας. Είναι επίσης προτιμότερα αν θέλετε να καλύψετε την υπερμελάγχρωση.

Εάν οι φλέβες σας είναι μπλε και πράσινες, έχετε ουδέτερο υποτόνο (διάφορες αποχρώσεις αναμεμειγμένες μεταξύ τους στο πρόσωπό σας). Για εσάς, ταιριάζουν όλα! 

Τέλος, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό χρώμα, μπορείτε να δοκιμάσετε την απόχρωση στη γραμμή του σαγονιού και στο πάνω μέρος του αντίχειρα, στο σημείο που συναντιούνται το πίσω μέρος και η παλάμη του χεριού.

Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ για υγιή λάμψη

 

av_peaux-sensibles_fond-de-teint_textures_1x1 472x472

Πώς να εφαρμόσετε σωστά το μέικ απ;

Τώρα που επιλέξατε το μέικ απ σας, δείτε πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε σωστά.

Εφαρμογή του Υγρού Διορθωτικού Μέικ Απ 

Για μια ομοιόμορφη εφαρμογή του υγρού μέικ απ, αρχίστε διανέμοντάς το στις άκρες των δακτύλων σας πριν το απλώσετε στο πρόσωπό σας. Αν θέλετε να θολώσετε τους διεσταλμένους πόρους, εφαρμόστε ταμπονάροντας με ένα σφουγγαράκι. Αν, από την άλλη μεριά, θέλετε να αφαιρέσετε την περισσότερη χρωστική ουσία, ένα πινέλο ίσως να είναι μια καλή λύση. Για να εξισορροπήσετε τον τόνο του δέρματός σας, αρχίστε από το κέντρο του προσώπου σας και εργαστείτε προς τα έξω, χωρίς να ξεχνάτε τον λαιμό σας. Μη διστάσετε να σβήσετε το μέικ απ στις άκρες του προσώπου και στον λαιμό. Εάν χρειάζεται περαιτέρω διόρθωση, επιλέξτε ένα μπεζ πινέλο concealer και εφαρμόστε το απευθείας στην ατέλεια. 

Εφαρμογή του Μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας

Πριν προσδώσετε ομοιομορφία στην επιδερμίδα σας, ίσως χρειαστεί να κρύψετε ατέλειες: έντονα φλεγμονώδη ακμή, ουλές, μαύρους κύκλους κ.λπ. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εξουδετερώσετε την ατέλεια με ένα διορθωτικό στικ προτού εφαρμόσετε την κρέμα βάσης σας. Ένα πράσινο διορθωτικό στικ θα κρύψει μια κόκκινη ατέλεια, ένα κίτρινο διορθωτικό στικ θα κρύψει μια μπλε-βιολετί ατέλεια και ένα κοραλλί διορθωτικό στικ θα κρύψει μια καφέ 
ατέλεια. Αφού διορθώσετε την επιδερμίδα σας, πάρτε ένα σφουγγαράκι και απλώστε την κρέμα βάσης από το κέντρο του προσώπου σας προς τα έξω (μην ξεχνάτε τον λαιμό σας). 
Για πλήρη κάλυψη ή μετά την εφαρμογή ενός διορθωτικού στικ, απλώστε την κρέμα βάσης. Για πιο διάφανο αποτέλεσμα, απλώστε με απαλές κινήσεις. Αν δεν έχετε να κρύψετε ατέλειες και επιθυμείτε απλώς να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας για ένα μακιγιάζ πολύ μεγάλης διάρκειας, εφαρμόστε απευθείας την κρέμα βάσης.

Πώς να κρύψετε τα σπυράκια

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το μέικ απ δεν είναι απαραίτητο μόνο για να προσδώσετε ομοιομορφία στην επιδερμίδα, αλλά και για να διορθώσετε γρήγορα μικρά λάθη!

Αν τύχει να φτερνιστείτε αμέσως μετά την εφαρμογή της μάσκαρας, έχουμε καλά νέα: λίγο μέικ απ μπορεί να σας σώσει από το να αρχίσετε πάλι από το μηδέν! Απλά βάλτε μια σταγόνα μέικ απ σε ένα σφουγγαράκι ή μια μπατονέτα και εφαρμόστε το σαν γόμα για να αφαιρέσετε τυχόν μάσκαρα που έχει κατακάτσει πάνω στα βλέφαρα ή κάτω από τα μάτια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο λίγο πριν από ένα πάρτι, για παράδειγμα, για να αφαιρέσετε ίχνη μακιγιάζ κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα προτού διορθώσετε το μακιγιάζ σας. 

Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ για πάρτι

Τα σωστά βήματα για την επιδερμίδα σας

Τα σωστά βήματα για την επιδερμίδα σας

Η επιδερμίδα σας είναι πλέον ομοιόμορφη. Για να το σταθεροποιήσετε, μην ξεχάσετε να απλώσετε λίγη πολύχρωμη πούδρα σε όλο το πρόσωπό σας με ένα μεγάλο πινέλο. Ένας λεπτός ψεκασμός από ιαματικό νερό στο πρόσωπό σας θα παρατείνει τη διάρκεια του μακιγιάζ σας.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για την επιδερμίδα

Προϊόντα Couvrance σχεδιασμένα για να προσδίδουν ομοιομορφία στην επιδερμίδα

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Miel

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Miel

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Couvrance Compact Διορθωτικό Make Up, Confort Beige

Couvrance Compact Διορθωτικό Make Up,...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει - Διορθώνει τις ατέλειες

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Πράσινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κίτρινο Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρα για Αποτέλεσμα Nude Mat

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρ...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Επιστροφή στην κορυφή