Πώς να εφαρμόσετε το μολύβι ματιών και τη μάσκαρα;

Περιεχόμενα

Πώς να εφαρμόσετε το μολύβι ματιών και τη μάσκαρα;

Μια διακριτική γραμμή ή smoky βλέμμα; Τι γίνεται με τη μάσκαρα; Στις άνω και κάτω βλεφαρίδες ή μόνο στις άνω; Το μακιγιάζ ματιών με μολύβι και μάσκαρα επιτρέπει κάθε είδους εμφάνιση, για κάθε περίσταση. Ακόμα και αν έχετε ευαίσθητα μάτια!

Ασφαλές μακιγιάζ ματιών 

Η περιοχή των ματιών είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του δέρματος. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό και οι αλλεργικές αντιδράσεις, η ερυθρότητα ή τα δακρύρροια μάτια επηρεάζουν ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε την απόλαυση του μακιγιάζ των ματιών; Φυσικά και όχι! Και για να αποφύγετε τον πονοκέφαλο όταν επιλέγετε μολύβι ματιών ή μάσκαρα, απλά επιλέξτε προϊόντα υψηλής ανοχής, τα οποία μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία. Εγγυημένα, τα προϊόντα αυτά, τα οποία εφαρμόζονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μάτι, θα σεβαστούν αυτή την ευαίσθητη περιοχή... χωρίς συμβιβασμούς στην ομορφιά!

Πώς να μακιγιάρετε τα μάτια

av_ couvrance_fluid foundation_social_post_1_ld 2 472x472

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, εφαρμόζω μια γραμμή μαύρου μολυβιού στο βλέφαρο, ενώ το βράδυ προσθέτω μια γραμμή kohl, και σε κάθε περίπτωση, πάντα μάσκαρα

av_maquillage_yeux_eye-liner_1x1 472x472

Μολύβι ματιών που εφαρμόζεται ως eyeliner 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εφαρμόσετε το μολύβι ματιών. Όπως, για παράδειγμα, το eyeliner στο άνω βλέφαρο. Μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνο του ή μετά από σκιά ματιών.

Το μολύβι ματιών, σας επιτρέπει να ζωγραφίσετε μια ακριβή γραμμή. Για τη γραμμή του eyeliner, τραβήξτε απλά μια γραμμή εφαρμόζοντας το προϊόν από την εξωτερική γωνία προς την εσωτερική γωνία του ματιού, στο άνω βλέφαρο. 

Για να απλοποιήσετε το βήμα αυτό, αρχίστε σχεδιάζοντας μια γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού, στο άνω βλέφαρο, κι έπειτα εφαρμόστε την προς την εσωτερική γωνία με ένα λεπτό πινέλο eyeliner. Με αυτόν τον τρόπο, η γραμμή θα είναι επίσης πιο ομαλή. 

Αν θέλετε να τονίσετε τα αμυγδαλωτά μάτια σας, εφαρμόστε το μολύβι στο πάνω βλέφαρο και στη συνέχεια στην κάτω εξωτερική γωνία. Ανακατέψτε στη γραμμή των βλεφαρίδων, μέχρι την κόρη του ματιού.

Και για να δώσετε στα μάτια σας νεανικότητα, μην επεκτείνετε τη γραμμή πέρα από την εξωτερική γωνία του ματιού. Για να ανορθώσετε το βλέμμα, είναι καλύτερο να μην υπερβείτε τη διαγώνιο που σχηματίζεται μεταξύ της εξωτερικής πλευράς της μύτης και της εξωτερικής γωνίας του ματιού. Μπορείτε να βρείτε αυτή τη γωνία με το μολύβι σας ή τη λαβή ενός πινέλου. Αν έχετε ξεπεράσει αυτή τη γραμμή, αφαιρέστε την περίσσεια με μία μπατονέτα με make up.

Πώς να εφαρμόζετε μακιγιάζ ματιών όταν βιάζεστε

 

Μολύβι ματιών: kohl ή smoky;

Κλασικά και διαχρονικά, το kohl και το smoky look είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί με μολύβι ματιών.

Μολύβι ματιών που εφαρμόζεται ως kohl

Αυτή η τεχνική εφαρμογής είναι ιδανική αν θέλετε να επιμηκύνετε ένα ελαφρώς στρογγυλό μάτι ή για πιο έντονο βλέμμα σας. Για να εφαρμόσετε το μολύβι ματιών σαν kohl, δεν πρέπει να το ξύσετε πολύ: είναι καλύτερα να διατηρήσετε την άκρη στρογγυλεμένη. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το μολύβι στη γραμμή του κάτω βλεφάρου, από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία. Και αυτό ήταν όλο!

Smoky eyeliner

Δεν χρειάζεστε παλέτα σκιών για να πετύχετε το πιο λαμπερό μακιγιάζ ματιών - ένα μολύβι ματιών είναι το μόνο που χρειάζεστε! Για ελαφρύ smoky βλέμμα, σχεδιάστε μια γραμμή σαν eyeliner στο άνω βλέφαρο κι έπειτα αναμείξτε με ένα πινέλο στο κινητό βλέφαρο για smoky αποτέλεσμα. Κατόπιν, τραβήξτε μια γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού, από το κάτω βλέφαρο, και σβήστε προς την εσωτερική γωνία. Για πιο έντονο smoky look, χρησιμοποιήστε την ίδια τεχνική: απλά πρέπει να είστε πιο γενναιόδωρη με το eyeliner και να εφαρμόσετε μολύβι kohl στο κάτω βλέφαρο.

 

Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ ματιών για ένα πάρτι

Μια πινελιά μάσκαρα για το τέλος!

Για να τελειοποιήσετε και να τονίσετε τα μάτια σας, απομένει μόνο ένα βήμα: απλώστε μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας. Μακρύτερες, πυκνότερες, καλύτερα δομημένες... όταν αναδεικνύονται με μάσκαρα, οι βλεφαρίδες σας κάνουν πραγματικά έντονο το βλέμμα σας. Ένα πραγματικό όπλο σαγήνης!

Αλλά πώς την εφαρμόζετε; Καμπυλώνοντας τις βλεφαρίδες σας από τη βάση προς την άκρη, χρησιμοποιώντας την «κοίλη» πλευρά από το βουρτσάκι της μάσκαράς σας. Για να απλώσετε περισσότερο προϊόν και να ενισχύσετε το πάχος των βλεφαρίδων, απλώστε τη μάσκαρα σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ από τη ρίζα των βλεφαρίδων και χρησιμοποιήστε την κυρτή πλευρά που έχει το βουρτσάκι για να διαχωρίσετε τις βλεφαρίδες. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα πριν εφαρμόσετε τη δεύτερη στρώση, αλλά όχι πολύ: η μάσκαρα πρέπει να είναι ακόμα απαλή και όχι πολύ στεγνή για να κάνει τις βλεφαρίδες πιο καμπύλες.

Και για να αποφύγετε το στέγνωμα μέσα στο σωληνάριο, μην κάνετε κίνηση άντλησης με το βουρτσάκι της μάσκαρας όταν παίρνετε περισσότερο προϊόν.
Για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη μάσκαρα από τους μαύρους κύκλους ή τα βλέφαρα, χρησιμοποιήστε μπατονέτα με make up. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική από μια υγρή μπατονέτα. Είναι επίσης ιδανική για φρεσκάρισμα πριν από ένα πάρτι. 

 

av_maquillage_snapshot_2019_tuto_acneskin_11_3282779420884_1x1 472x472

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πολύ λεπτές βλεφαρίδες; Πολύ κοντές; Είναι μακριές; Δείτε εδώ μερικές συμβουλές για το πώς να εφαρμόσετε τη μάσκαρά σας.

Αν οι βλεφαρίδες σας είναι κάπως λεπτές, δείτε πώς μπορείτε να τις πυκνώσετε: απλώστε μάσκαρα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος των βλεφαρίδων σας με αρκετές κινήσεις για να αποτρέψετε το στέγνωμα της μάσκαρας.
Εάν είναι σκληρές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες, αλλά πριν εφαρμόσετε μάσκαρα (διαφορετικά μπορεί να σπάσετε τις βλεφαρίδες σας).
Σε περίπτωση κοντών βλεφαρίδων (ή κατά τη διάρκεια περιόδου αναγέννησης μετά από θεραπεία κατά του καρκίνου, για παράδειγμα), χρησιμοποιήστε την άκρη που έχει το βουρτσάκι για να εναποθέσετε τη μάσκαρα και να αποτρέψετε τη μεταφορά της στο δέρμα. Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τη μάσκαρα των ματιών σας, εφαρμόστε λοσιόν καθαρισμού σε μορφή gel κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας κι έπειτα αφαιρέστε απαλά με ένα βαμβάκι ή ένα πανάκι εμποτισμένο σε ιαματικό νερό.

Πώς να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκεί περισσότερο

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα μάτια σας απαλά

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα μάτια σας απαλά

Το στάδιο της αφαίρεσης του μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό γενικά και ιδιαίτερα για τα ευαίσθητα μάτια. Αρχίστε εμποτίζοντας το βαμβάκι σας με ιαματικό νερό για να γίνει πιο απαλό. Κατόπιν, τοποθετήστε το προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ στο βαμβάκι. Τοποθετήστε το στο βλέφαρο και περιμένετε τρία δευτερόλεπτα. Έπειτα, περάστε το απαλά από κάτω προς τα κάτω και τελειώστε από κάτω προς τα πάνω. Και για επιπλέον απαλότητα, ολοκληρώστε ψεκάζοντας με το Σπρέι ιαματικού Νερού. Θα καταπραΰνει τα βλέφαρά σας και θα τα προετοιμάσει για να δεχτούν τη θεραπεία φροντίδας για ξεκούραστο βλέμμα.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για μακιγιάζ ματιών

Προϊόντα Avène σχεδιασμένα για μακιγιάζ ματιών

Δοκιμάστε με
Couvrance Μαύρο μολύβι ματιών υψηλής ακρίβειας

Couvrance Μαύρο μολύβι ματιών υψηλής...

Μακιγιάζ - Εντείνει

Απαλό Gel Για Ντεμακιγιάζ Ματιών

Απαλό Gel Για Ντεμακιγιάζ Ματιών

Αφαιρεί το μακιγιάζ - Καταπραΰνει

Επιστροφή στην κορυφή