Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας μετά τα 60;

Περιεχόμενα

Πώς να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας μετά τα 60;

Πώς πρέπει να εφαρμόζεται το μακιγιάζ σε ώριμο δέρμα για αποκατάσταση της λάμψης του και μείωση των σημαδιών κόπωσης; Είναι εφικτό. Για τον σκοπό αυτό, η επιλογή διορθωτικού μακιγιάζ με ελαφρύ αποτέλεσμα θα τονίσει την επιδερμίδα σας και θα αναζωογονήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας μέσω των σωστών μεθόδων εφαρμογής. Ακολουθήστε τις οδηγίες!

av_maquillage_femme_60_rides_miroir_1x1 472x472

Μετά την ηλικία των 60 ετών , τα σημάδια του χρόνου αρχίζουν να επικρατούν

Τα σημάδια του χρόνου μπορούν να εμφανιστούν στο δέρμα σας. Ορισμένες ρυτίδες και καφέ κηλίδες είναι πιο ορατές, ενώ η επιδερμίδα γίνεται ακόμη πιο ξηρή. Το αποτέλεσμα είναι θαμπή επιδερμίδα. Η ενυδάτωση είναι επομένως απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε μακιγιάζ, για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα αναζωογόνησης. Η προσθήκη ορού πριν από την ενυδατική κρέμα σας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πρωί και βράδυ, θα αυξήσει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας ακόμη και πριν εφαρμόσετε μακιγιάζ.
Δεν είναι μόνο η επιδερμίδα σας που δείχνει τα σημάδια των ετών: τα μάτια σας μπορεί να είναι πιο κουρασμένα, οι μαύροι κύκλοι σας βαθύτεροι και τα βλέφαρά σας ίσως έχουν χάσει μέρος της ελαστικότητάς τους. Επομένως, το μακιγιάζ ματιών αξίζει την πλήρη προσοχή σας. Για να μην αναφέρουμε τα φρύδια, τα οποία είναι λιγότερο γεμάτα, με μικρότερο μήκος και τονίζοντας λιγότερο τα μάτια σας.

Κρύψτε τις ρυτίδες

Πώς να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας;

Μετά την ενυδάτωση, η επιδερμίδα σας είναι ελαστική και πιο φωτεινή, έτοιμη για μακιγιάζ. Τα προϊόντα μακιγιάζ σας, θα εφαρμόζονται πιο εύκολα και θα διαρκούν πολύ περισσότερο.

Λάμψη...

Από μια ορισμένη ηλικία και μετά, το μαύρισμα τείνει να τονίζει τα σημάδια των χρόνων στο πρόσωπο. Γι' αυτό, είναι πάντα καλύτερο να επιλέγετε μια πιο ανοιχτή απόχρωση από τον τόνο του δέρματός σας. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε make up προσαρμοσμένο στις ατέλειές σας. Έτσι, επιλέξτε υγρό make up αν οι ατέλειές σας είναι ελαφριές έως μέτριες ή ένα make up σε μορφή στερεής κρέμας με λίγο μεγαλύτερη κάλυψη αν το δέρμα σας έχει πιο εμφανείς ατέλειες.

...και αποκατάσταση του όγκου

Για να ανακτήσετε τον όγκο που χάνεται με τον καιρό στο πρόσωπό σας, το φως εξακολουθεί να αποτελεί τον καλύτερο φίλο σας. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα του Διορθωτικού πινέλου με μπεζ απόχρωση για να μειώσετε τις σκιές και τις ρυτίδες και να προσθέσετε όγκο. Για παράδειγμα, εφαρμόστε στο κέντρο του μετώπου, στους μαύρους κύκλους, στη γωνία της μύτης, στις γραμμές «θλίψης», γύρω από το στόμα και στην κοιλότητα του πηγουνιού. Έπειτα, ανακατέψτε ταμπονάροντάς με την άκρη του δακτύλου σας.

 

Επιλέξτε την απόχρωση του make up σας

Συμβουλές για να τονίσετε τα μάτια σας

Τα φρύδια σας τείνουν να γίνονται πιο λεπτά και πιο κοντά, δεν αποτελούν πλέον το «κάδρο των ματιών» και τα μάτια σας φαίνονται λιγότερο φωτεινά. Για να αναζωογονήσετε τα φρύδια σας, μη διστάσετε να τα αναδιαμορφώσετε. Πώς θα αποτρέψουμε το να γίνουν πολύ έντονα; Φροντίστε να επιμηκύνετε τα φρύδια σας, αρχίζοντας από το τόξο. Αυτό είναι το υψηλότερο σημείο των φρυδιών σας, το οποίο βρίσκεται στη διαγώνιο του εξωτερικού μέρους της μύτης και της κόρης των ματιών. Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για αναζωογόνηση των ματιών σας:

  • Προσθέστε μια πινελιά λευκής σκιάς κάτω από το φρύδι και λίγη πάνω από την κόρη του ματιού, για να κάνετε το μάτι να λάμπει.
  • Κατόπιν, τραβήξτε μια λεπτή γραμμή μολυβιού ματιών κατά μήκος του άνω βλεφάρου ή, αν επιθυμείτε, ένα πιο πυκνό στυλ cat-eye.
  • Τέλος, απλώστε μάσκαρα ως τελική πινελιά για να τονίσετε το βλέμμα. Σε περίπτωση μαύρων κύκλων, εφαρμόστε μόνο στις πάνω βλεφαρίδες 

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα 

 

av_maquillage_femme_senior_mascara_1x1 472x472

Από τότε που μου συνέστησαν να φοράω πιο ανοιχτή σκιά ματιών και να χρησιμοποιώ μακιγιάζ φρυδιών για να ανορθώσω το βλέμμα μου, βλέπω ότι φαίνομαι λιγότερο κουρασμένη

Joëlle

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

Τονίστε τα χείλη σας με λάμψη

Αν τα χείλη σας είναι ξηρά, αρχίστε απαλύνοντας τα με ένα ενυδατικό στικ. Αυτό θα διευκολύνει την εφαρμογή του κραγιόν σας. Προτιμήστε ελαφρώς γυαλιστερά κραγιόν αντί για ματ, τα οποία σκληραίνουν τα χαρακτηριστικά. Αν θέλετε να αναζωογονήσετε τα χείλη σας, φωτίστε τις άκρες τους με το Διορθωτικό πινέλο με μπεζ απόχρωση και μην ξεχάσετε να προσθέσετε μολύβι στο τόξο του έρωτα: αυτή η κίνηση είναι σημαντική καθώς η άκρη που περιβάλλει τα χείλη τείνει να ξεθωριάζει με την ηλικία. Θυμηθείτε επίσης να προσθέσετε από πάνω λίγη πούδρα, για να αποτρέψετε το κραγιόν από το να κυλάει στις λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα.

Μακιγιάζ χειλιών

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής μακιγιάζ μετά τα 60

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής μακιγιάζ μετά τα 60

Το τελικό βήμα σταθεροποίησης

Τέλος, το μακιγιάζ θα πρέπει να έχει ωραίο αποτέλεσμα και διάρκεια. Για τον σκοπό αυτό, λίγη Πολύχρωμη Πούδρα Lumière θα δώσει την απαραίτητη λάμψη και θα επιτρέψει να διατηρηθεί αρκετή φωτεινότητα στο κέντρο του προσώπου. Αν θέλετε να προσθέσετε ακόμα περισσότερο όγκο στο πρόσωπό σας σμιλεύοντάς το, απλώστε την Πολύχρωμη Πούδρα Lumière με ένα μικρότερο πινέλο σε ορισμένα ψηλά σημεία του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, για να αποκαταστήσετε τη νεανικότητα της επιδερμίδας σας, βασιστείτε στην ανορθωτική δράση της Πολύχρωμης Πούδρας Soleil ή της Πολύχρωμης Πούδρας Bonne Mine, ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Για να το κάνετε αυτό, απλώστε την πούδρα στην κορυφή των ζυγωματικών και στους κροτάφους. Λόγω της χαλάρωσης του δέρματος, η εφαρμογή στα μήλα των μάγουλων (η οποία συνιστάται στα 20 σας) ενέχει τον κίνδυνο να σας κάνει να δείχνετε κουρασμένη. 
Το μόνο που απομένει είναι να σταθεροποιήσετε τα πάντα με ιαματικό Νερό της Avène σε απόσταση 20 εκατοστά από το πρόσωπο.
 

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για το μακιγιάζ

Προϊόντα Couvrance σχεδιασμένα για μακιγιάζ στα 60

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα για Φυσικό Αποτέλεσμα

Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Couvrance Μάσκαρα Υψηλής Ανοχής Μαύρη

Μακιγιάζ

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελούδινο Ροζ

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Βελ...

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύβι Φρυδιών - Brun

Couvrance Σκουρόχρωμο Διορθωτικό Μολύ...

Σμιλεύει - Μακιγιάρει - Επανασχηματίζει

Επιστροφή στην κορυφή