Μακιγιάζ άνοιξη/καλοκαίρι

Περιεχόμενα

Μακιγιάζ άνοιξη/καλοκαίρι

Στο τέλος του χειμώνα, η επιδερμίδα χρειάζεται συχνά αναζωογόνηση. Στην κορύφωση του καλοκαιριού, το μακιγιάζ πρέπει να συνδυάζει τη μεγάλη διάρκεια και την προστασία από τον ήλιο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να εφαρμόζετε άψογα το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ακόμη και τις πιο ζεστές ώρες!

av_ couvrance_fluid foundation_social_post_1_ld 2 472x472

Ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό μακιγιάζ: ενυδάτωση και προστασία

Η άριστη ενυδάτωση είναι το κλειδί για όμορφο δέρμα τις ηλιόλουστες ημέρες. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συνηθισμένη ενυδατική κρέμα σας την άνοιξη, σκεφτείτε να αλλάξετε σε ελαφριά ενυδατική κρέμα όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει! 
Μπορείτε ακόμη και να την αντικαταστήσετε με έναν ορό πριν από την εφαρμογή της αντηλιακής προστασίας σας. Γιατί ενώ ο ήλιος κάνει καλό στη διάθεσή σας, μπορεί ταυτόχρονα να κάνει κακό στο δέρμα σας. Επομένως, πρέπει να το προστατεύσετε: αφού εφαρμόσετε τον ορό ή την ενυδατική κρέμα σας, προσδώστε ομοιομορφία στην επιδερμίδα σας με ένα μέικ απ με αντηλιακή προστασία, για ένα ελαφρύ και φρέσκο αποτέλεσμα. Ένα μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας που περιέχει επίσης προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία θα προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη και θα κρύψει ατέλειες όπως οι κηλίδες από τον ήλιο. 

Πώς μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μέικ απ;

Λατρεύω το καλοκαίρι, τον ήλιο και το μαύρισμα, αλλά επειδή μισώ τις κηλίδες που το συνοδεύουν, χρησιμοποιώ πάντα SPF 50+ και ένα κοραλλί διορθωτικό στικ για προστασία και κάλυψη

Ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό μακιγιάζ: σταθεροποίηση και ενίσχυση

Αφού εξισορροπήσετε τον τόνο του δέρματός σας, πρέπει τώρα να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας. Για ένα διάφανο μακιγιάζ, απλώστε την Ημιδιάφανη Πολύχρωμη Πούδρα σε όλο το πρόσωπο και στον λαιμό σας με ένα μεγάλο πινέλο (από το κέντρο προς τις άκρες του προσώπου). Για φρεσκάρισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρχίστε απορροφώντας τη λιπαρότητα ή τον ιδρώτα πιέζοντας με ένα χαρτομάντιλο στη ζώνη Τ και, στη συνέχεια, προσθέστε ξανά πούδρα στο πρόσωπό σας.

Εάν, μετά τον χειμώνα, η επιδερμίδα σας χρειάζεται λάμψη, επιλέξτε την Πολύχρωμη Πούδρα Lumière και ολοκληρώστε με την τεχνική "strobing": ένα άγγιγμα πούδρας στο κέντρο του μετώπου, στις κορυφές των ζυγωματικών, στη γέφυρα της μύτης και στο κέντρο του πηγουνιού.
Η Πολύχρωμη Πούδρα Soleil εφαρμόζεται μετά την Lumière ή την Ελαφριά Ημιδιάφανη Πολύχρωμη Πούδρα. Είναι ιδανική εάν επιθυμείτε ματ επιδερμίδα, μόλις το δέρμα σας αρχίσει να λάμπει, ή αν θέλετε να δώσετε στην ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σας μαυρισμένη όψη. Εφαρμόστε σε σχήμα αριθμού τρία σε κάθε πλευρά του προσώπου σας, από το μέτωπο προς τα ζυγωματικά και το πηγούνι. Μόλις το δέρμα σας είναι μαυρισμένο ή αν έχετε μαύρη ή μικτή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε το πινέλο σε όλο το πρόσωπο, από το κέντρο προς τις άκρες, χωρίς να ξεχνάτε τον λαιμό! Συμβουλή: αποφύγετε τους μαύρους κύκλους και το κέντρο του μετώπου για να διατηρήσετε το βλέμμα σας φωτεινό.

Τέλος, όποια πούδρα κι αν επιλέξετε, ψεκάστε λίγο ιαματικό νερό περίπου 20 εκατοστά από το πρόσωπό σας για να διασφαλίσετε ότι το μακιγιάζ σας θα παραμείνει σταθερό.

Πώς να επιλέξετε την πούδρα σας

 

av_ couvrance_mosaic powder_social_post_1_hd 472x472

Ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό μακιγιάζ: μαύρισμα, με ή χωρίς ήλιο

Για να αποκτήσετε ένα μπρονζέ αποτέλεσμα στο δέρμα του προσώπου σας, μπορείτε να εκτεθείτε στον ήλιο... ή και όχι!

Μαύρισμα από έκθεση στον ήλιο 

Εάν έχετε επιλέξει την έκθεση στον ήλιο, προστατέψτε το σώμα και το πρόσωπό σας με κατάλληλη προστασία και αποφύγετε τις πιο ζεστές ώρες, μεταξύ μεσημεριού και 4 μ.μ. Αν θέλετε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας, πρέπει να πάτε την προστασία του προσώπου σας στο επόμενο επίπεδο: μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και προστασία SPF 50+ ή ένα μέικ απ σε μορφή στερεής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας και ματ αποτέλεσμα θα σας παρέχουν την καλύτερη δυνατή κάλυψη, σταθερότητα και προστασία. Ένα μικρό κόλπο για να απορροφήσετε τον ιδρώτα χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας: ταμπονάρετε το δέρμα σας με ένα χαρτομάντιλο και ψεκάζετε το πρόσωπό σας τακτικά με ιαματικό νερό.

Μαύρισμα χωρίς έκθεση στον ήλιο

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα διακριτικό μαύρισμα χωρίς να βγείτε στον ήλιο. Αφού ενυδατώσετε το δέρμα σας και προσδώστε ομοιομορφία στην επιδερμίδα σας, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πινέλο για να απλώσετε την Ημιδιάφανη Πολύχρωμη Πούδρα σε όλο το πρόσωπο και στον λαιμό σας, ακολουθούμενη από μια πινελιά Πολύχρωμη Πούδρα Soleil στις εκτεθειμένες περιοχές του προσώπου σας: μέτωπο, ζυγωματικά, γέφυρα της μύτης και λαιμός. Η προηγούμενη εφαρμογή της Ημιδιάφανης Πολύχρωμης Πούδρας επιτρέπει πιο ομοιόμορφη εφαρμογή της Πολύχρωμης Πούδρας Soleil.

 

Πώς να μακιγιάρω το δέρμα μου με τάση ακμής

 

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κόκκινα, ξανθά, καστανά ή μελαχρινά... ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών, το δέρμα σας τείνει να μαυρίζει διαφορετικά. Για αρμονικό μακιγιάζ, πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτόν τον παράγοντα!

Εάν είστε κοκκινομάλλα, το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στον ήλιο και είναι πιθανό να μαυρίζετε ελάχιστα. Αλλά αυτό δεν χρειάζεται να σας αποτρέψει από το να χρησιμοποιείτε την Πολύχρωμη Πούδρα Soleil! Οι ζεστές αποχρώσεις της ταιριάζουν απόλυτα με τα έντονα μαλλιά σας. Εφαρμόστε τη στις εκτεθειμένες περιοχές του προσώπου σας: στην κορυφή του μετώπου, στα ζυγωματικά, στη γέφυρα της μύτης, στο πηγούνι και στο κέντρο του λαιμού.

Αν είστε ξανθιά, το δέρμα σας συνήθως παίρνει ένα πιο χρυσαφένιο χρώμα. Ενισχύστε το χρυσαφένιο χρώμα της επιδερμίδας σας εφαρμόζοντας την Πολύχρωμη Πούδρα Soleil στις άκρες του προσώπου σας, στα ζυγωματικά και στο κέντρο του λαιμού σας.

Για τα μάτια, επιλέξτε ένα καφέ μολύβι, αναμειγμένο στη βάση των βλεφαρίδων.

Εάν έχετε ανοιχτά καστανά μαλλιά, το δέρμα σας θα παίρνει τις περισσότερες φορές μια χάλκινη απόχρωση. Η κοραλλί πλευρά της Πολύχρωμης Πούδρας Soleil θα σας επιτρέπει να βάφετε τόσο τα βλέφαρα όσο και τα ζυγωματικά!

Αν είστε μελαχρινή, το δέρμα σας θα γίνει κεχριμπαρένιο. Η Πολύχρωμη Πούδρα Soleil θα σας επιτρέπει να κάνετε πιο θερμή την επιδερμίδα, τα βλέφαρα και τα ζυγωματικά σας!

Όποιο και αν είναι το χρώμα των μαλλιών και του δέρματός σας, αποφύγετε τις πράσινες, μπλε, υπερβολικά κόκκινες, βυσσινί και μοβ σκιές ματιών. Και αν επιθυμείτε απλότητα, εφαρμόστε λίγο Μολύβι Υψηλής Ακρίβειας σε στυλ kohl και μια πινελιά Μάσκαρας Υψηλής Ανοχής στις βλεφαρίδες σας - και αυτό είναι όλο. Στα χείλη, το Baume Ανάδειξης Χειλιών με Απαλό Nude χρώμα είναι κατάλληλο για όλους, ανεξάρτητα από την ένταση του μαυρίσματός τους.

Πώς να μακιγιάρετε τα μάτια

av_thermal spring water_spray_social_2_post_3282779003131_ld

Οι σωστές κινήσεις για την εφαρμογή ανοιξιάτικου/καλοκαιρινού μακιγιάζ

Ανεξάρτητα από την εποχή, η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι απαραίτητη για να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές και νεανικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όταν η ζέστη, τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας και ο ιδρώτας μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν ασφυξία στο δέρμα. Αφαιρέστε λοιπόν προσεκτικά το μακιγιάζ σας με ένα κατάλληλο προϊόν και μη διστάσετε να ψεκάζετε τακτικά το πρόσωπό σας με ιαματικό νερό για να το προφυλάσσετε από την υπερθέρμανση, να το ενυδατώνετε και να το καταπραΰνετε.

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μακιγιάζ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι

Προϊόντα Couvrance σχεδιασμένα για ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό μακιγιάζ

Δοκιμάστε με
Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Couvrance Κοραλί Διορθωτικό Στικ

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει

Δοκιμάστε με
Couvrance Μαύρο μολύβι ματιών υψηλής ακρίβειας

Couvrance Μαύρο μολύβι ματιών υψηλής...

Μακιγιάζ - Εντείνει

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Απαλό Nude

Couvrance Baume Ανάδειξης Χειλιών Απα...

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Επιστροφή στην κορυφή