Τα κλειδιά για ένα επιτυχημένο contouring

Περιεχόμενα

Τα κλειδιά για ένα επιτυχημένο contouring

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το contouring αποτελεί τεχνική μακιγιάζ που περιλαμβάνει διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου. Θέλετε να τονίσετε τα μάγουλά σας ή να μικρύνετε τη μύτη σας; Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για χειρουργική επέμβαση - το contouring μπορεί να σας βοηθήσει.

av_maquillage_visage_contouring_1x1 472x472

Πώς λειτουργεί το contouring; 

Παίζοντας με τις σκιές και το φως, είναι δυνατόν να τροποποιήσετε τους όγκους ενός προσώπου: να αδυνατίσετε ένα στρογγυλό πρόσωπο, να απαλύνετε τις γωνίες ενός τετράγωνου προσώπου, να επαναφέρετε την ισορροπία στο σχήμα του κι έτσι να το αναδείξετε. Θα χρειαστείτε 3 προϊόντα: 

  • Ένα υγρό make up ή ένα make up σε μορφή στερεής κρέμας στο χρώμα του δέρματός σας.
  • Ένα σκούρο make up σε μορφή στερεής κρέμας για τη δημιουργία κοιλοτήτων. 
  • Ένα πολύ ανοιχτόχρωμο make up σε μορφή στερεής κρέμας για αύξηση του όγκου.

Για φυσικό contouring, θα πρέπει να αναμειγνύετε προσεκτικά τις ανοιχτές και τις σκούρες αποχρώσεις. Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μετά την εφαρμογή του make up στο χρώμα του δέρματός σας, πρέπει να ξέρετε πού να εφαρμόσετε σκιές και ποιες περιοχές πρέπει να γίνουν πιο φωτεινές. Όλα εξαρτώνται από το σχήμα του προσώπου σας. Είτε πρόκειται για στρογγυλό, μακρύ ή τετράγωνο, εδώ εξηγούμε τα πάντα. 

Πώς να αναδιαμορφώσετε το πρόσωπό σας;

Είτε έχετε στρογγυλό είτε τετράγωνο πρόσωπο, μπορείτε να το επαναπροσδιορίσετε με μικρά βήματα.

Πώς να αδυνατίσετε ένα στρογγυλό πρόσωπο; 

Το πρόσωπό σας είναι φαρδύτερο στα ζυγωματικά και τα μάγουλα, ενώ έχετε μικρότερο σαγόνι. Ο στόχος σας είναι να μειώσετε τον όγκο των μάγουλων και να επιμηκύνετε το πρόσωπο. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε την πιο σκούρα απόχρωση στις κάθετες άκρες του προσώπου, από τις πλευρές του μετώπου μέχρι τη γραμμή του σαγονιού και από τα ζυγωματικά μέχρι τις γωνίες των χειλιών. Έπειτα, εφαρμόστε μια ανοιχτή σκιά στο κέντρο του μετώπου, κάτω από τα μάτια, στη γέφυρα της μύτης και στην άκρη του πηγουνιού.

Πώς να μαλακώσετε ένα τετράγωνο πρόσωπο;

Το σαγόνι και το μέτωπό σας είναι φαρδιά και το πηγούνι σας είναι αρκετά κοντό. Επομένως, το πρόσωπό σας πρέπει να αποκτήσει πιο μαλακά χαρακτηριστικά και να επιμηκυνθεί. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε τους πιο σκούρους τόνους στις άκρες του μετώπου, κάτω από τη γραμμή των μαλλιών και στους κροτάφους. Κατόπιν, από τα ζυγωματικά μέχρι τη γωνία των χειλιών και από τις άκρες του σαγονιού μέχρι το πηγούνι. Αυτό θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπό σας έχει «μικρύνει». Στη συνέχεια, απλώστε την ανοιχτή σκιά από το μέτωπο προς τη γέφυρα της μύτης, χωρίς να ξεχνάτε πάνω και κάτω από τα χείλη. 

 

Μου αρέσει το contouring για να σμιλεύω και να βελτιώνω το πρόσωπό μου, καθώς θεωρώ ότι τα μάγουλά μου είναι λίγο στρογγυλά

ΦΙΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αν διαπιστώσετε ότι το μέτωπό σας είναι μεγάλο και το πηγούνι σας λίγο μακρύ, δοκιμάστε να διαμορφώσετε λίγο τους όγκους του προσώπου σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μειώσετε το μήκος του προσώπου και να απαλύνετε το περίγραμμα. Εφαρμόστε make up μια απόχρωση πιο σκούρο από τον τόνο του δέρματός σας στην κορυφή του μετώπου και στην άκρη του πηγουνιού σας ή απλά εφαρμόστε την Πολύχρωμη Πούδρα Soleil. Έπειτα, τονίστε το κέντρο του προσώπου προσθέτοντας φωτεινές πινελιές, σε σχήμα διαμαντιού, από το κέντρο του μετώπου μέχρι το κέντρο των φρυδιών, λίγο στη γέφυρα της μύτης και μια τελευταία πινελιά μεταξύ στόματος και καμπύλης πηγουνιού.
 

Για να ολοκληρώσετε το contouring, χρησιμοποιήστε την τεχνική strobing

Όπως μπορείτε να δείτε, το contouring θα σας βοηθήσει να τονίσετε ή να μειώσετε ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το strobing θα φωτίσει την επιδερμίδα σε ορισμένα στρατηγικά σημεία, ώστε το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό. Για να το κάνετε αυτό, σταθεροποιήστε τη βάση με λίγη Πολύχρωμη Πούδρα Transluside. Στη συνέχεια, φωτίστε τα επιθυμητά υψηλά σημεία - το κόκκαλο των φρυδιών, τα ζυγωματικά, τη γέφυρα της μύτης, την άκρη του πηγουνιού - με τη Πολύχρωμη Πούδρα Lumière χρησιμοποιώντας πινέλο μεσαίου μεγέθους.

av_ couvrance_mosaic powder_social_post_2_3282770111712_ld 472x472
Οι σωστές κινήσεις για γρήγορη και εύκολη διόρθωση

Οι σωστές κινήσεις για γρήγορη και εύκολη διόρθωση

Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε contouring με make up, υπάρχει άλλη μια επιλογή: το contouring με πούδρα.
Είναι απλούστερο και ταχύτερο. 
Αντί για σκούρα και ανοιχτόχρωμα make up, χρησιμοποιήστε την Πολύχρωμη Πούδρα Soleil για τις περιοχές που θέλετε να μειώσετε τον όγκο και την Πολύχρωμη Πούδρα Transluside για τις περιοχές που πρέπει να φωτιστούν, για να δώσετε όγκο.  

Από την ίδια σειρά

Οι λύσεις μας για επιτυχημένο contouring

Προϊόντα Couvrance σχεδιασμένα για contouring

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avène

Καταπραΰνει - Αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος - Ηρεμεί

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Couvrance Υγρό Διορθωτικό Make Up Doré

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Αναδεικνύει - Μακιγιάρει

Couvrance Compact Διορθωτικό Make Up, Confort Beige

Couvrance Compact Διορθωτικό Make Up,...

Χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα - Μακιγιάρει - Διορθώνει τις ατέλειες

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρα για Αποτέλεσμα Nude Mat

Couvrance Translucide Πολύχρωμη Πούδρ...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Couvrance Soleil Πολύχρωμη πούδρα

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φωτεινότητας

Couvrance Lumière Πολύχρωμη πούδρα φω...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Δοκιμάστε με
Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα για Φυσικό Αποτέλεσμα

Couvrance Bonne Mine Πολύχρωμη Πούδρα...

Αναδεικνύει - Μακιγιάρει - Χαρίζει ματ όψη

Επιστροφή στην κορυφή